Prestatiegerichte loopgroep Marianne en Bert Reuvecamp

Sinds 1 augustus 2014 geven wij training aan één van de prestatie gerichte loopgroepen. Atleten die bij ons lopen zijn senioren  en masters die zich over het algemeen richten  op de 10 km tot de (halve) marathon. Maar ook atleten die een goede  5 km willen lopen zijn van harte welkom. De trainingen zijn gericht op prestatieverbetering dat normaal gesproken moet resulteren in mooie wedstrijdtijden op de diverse afstanden. Uiteraard is dit afhankelijk van de mogelijkheden en doelstellingen van de individuele loper.

In onze aanpak gaan we er vanuit dat een atleet minimaal driemaal per week kan trainen en daarnaast regelmatig een wedstrijd   kan lopen. In onze schema’s zijn vier tot vijf trainingen opgenomen, dus een atleet kan altijd vaker trainen, waarbij wij willen opmerken dat rust  heel belangrijk is om tot goede prestaties te komen. Daarnaast zijn diverse wedstrijden opgenomen. Onze trainingsaanpak is gebaseerd op de principes van de ‘Souplesse methode’, waaraan wij onze eigen wijsheid toevoegen. Uitgangspunt is dat er veel intervaltrainingen zijn, waarbij de tempo’s niet te hard worden gelopen en tussendoor voldoende herstel is, zodat niet in de ‘verzuring’ wordt getraind.

Dinsdagavond trainen we op  de atletiekbaan en  donderdagavond trainen we in de omgeving van de atletiekbaan.  Beide avonden starten we 19.00 uur met een gezamenlijk inloop. De overige trainingen zijn individueel. Duurlopen maken deel uit van onze aanpak, maar dit zijn niet de lange langzame duurlopen zoals je misschien gewend bent,  maar in de duurlopen zijn tempowisselingen verwerkt. Richting (halve) marathon wedstrijden wordt de duurloop deels in (bijna) wedstrijdtempo gelopen.

Zoals hierboven beschreven gaan wij er vanuit dat regelmatig wordt deelgenomen aan wedstrijden. Als dat niet mogelijk is, dan mag één van de trainingen op wedstrijdniveau worden getraind, zodat toch het resultaat van de trainingsarbeid zichtbaar wordt. Dit werkt over het algemeen zeer motiverend voor de atleet.  

Wil je graag prestatiegericht trainen en vind je leuk om op dinsdag- en/of donderdagavond in groepsverband trainen en kan je daarnaast ook nog zelf trainen, dan is onze groep wellicht iets voor je. Kom gerust een keer kennis maken of  meetrainen. Wij zijn op dinsdag en donderdag  18.45 uur aanwezig op atletiekbaan.

Ook zijn wij per mail bereikbaar op bert.marianne@home.nl

Aankomende evenementen

26-01-2019, 10:00 uur

AV PEC Indoor 2019

07-04-2019, 12:30 uur

Ekiden Zwolle

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.


Loopsport

Loopsport

Iedere beginnende en gevorderde loper kan terecht bij av PEC 1910.
Lees verder

Clinics

Clinics

Ieder jaar zijn er diverse clinics bij AV PEC 1910.
Lees verder

Loopsport

Baanatletiek

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Loopsport

CD Junioren

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...