Midden- en langeafstand (MiLa)-groep

De MiLa-groep bestaat uit twee trainingsgroepen: een groep voor senioren en A/B-junioren en een groep voor C/D-junioren.

De atleten uit deze groepen trainen wedstrijdgericht. De focus ligt op baanwedstrijden van 800 meter en langer in de zomer en crosswedstrijden in de winter. Een aantal atleten maakt daarnaast soms een uitstapje naar de weg of indoor. Alleen bij de senioren kan de focus meer gericht zijn op de weg. Ook 400 meterlopers zijn van harte welkom om met de MiLa-groep mee te trainen. Hetzelfde geldt voor wedstrijdsporters die een andere tak van sport beoefenen en daarvoor (extra) looptraining willen doen.
Bij de C/D-junioren staat vooral plezier in het lopen en het ontwikkelen van motorische vaardigheden voorop. Zij lopen, naast de crossen en een aantal wegwedstrijden, op de baan afstanden tot en met1500 meter.

 

Trainingstijden en locaties

Senioren en A/B-junioren:

Maandag: 19.15 - 20.45 uur baan
Woensdag: 19.00 - 20.30 uur baan
zaterdag: ochtend, verschilt per week

C/D junioren:

Woensdag: 19.00 – 20.30 uur baan
Zaterdag: 9:30 – 11:00/11:30 locatie kan verschillen (meestal verzamelen bij de baan).

 

Begeleidingsteam

Het begeleidingsteam van de MiLa-groep bestaat uit Ben van Boven, Lars van Surksum en Lindy Burgman. Dit team is ervan overtuigd dat plezier in het lopen een noodzakelijke factor is voor goede prestaties. Hoewel zij in de aanpak serieus zijn, streven zij naar een ontspannen sfeer in de groep. Ben en Lars voorzien de atleten van uitgekiende trainingsschema's waaraan een periodisering ten grondslag ligt. Samen met de atleten wordt bekeken voor welke afstanden zij het meeste talent lijken te hebben. Zo kan een trainingsopbouw worden gekozen die past bij de ambitie van de individuele atleet. Naar individuele behoefte worden atleten ook gecoacht over bijvoorbeeld het omgaan met wedstrijdspanning, voedingsissues rondom een wedstrijd en wedstrijdtactiek.

 

Ben van Boven is de trainer van de groep voor senioren en A/B-junioren. Ben traint zelf ook nog dagelijks en probeert nog steeds zijn prestaties te verbeteren. Hij richt zich op de 800 en 1500 meter.  Naast trainer bij PEC 1910, is Ben ook looptrainer/coach bij het Centre for Sport & Education, survivalvereniging Thor en hockeyvereniging HC Zwolle. Daarnaast is Ben werkzaam bij Lopers Company Zwolle. 

T: 0634505166 E: Benvanboven@hotmail.com

Lars van Surksum is trainer van atleten in de leeftijd van 10 -15 jaar en is in het bezit van een door de Atletiek Unie erkend certificaat Looptrainer niveau 3. Hij heeft ook ervaring als trainer van de meerkampgroep van de jongste junioren. Lars traint al vanaf de A pupillen bij PEC 1910. Sinds 2016 traint hij zelf ook in de groep van Ben. Lars loopt baanwedstrijden over 800 en 1500 meter. Ook het crossen ligt hem goed. Hij volgt momenteel de master bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

T: 0613822815 E: Lars.vansurksum@xs4all.nl

Lindy Burgman is haar atletiekcarrière begonnen bij PEC 1910. Zij heeft op de midden afstand en cross zilveren medailles behaald op Nederlands kampioenschappen en heeft bij PEC nog steeds clubrecords op haar naam staan. Lindy heeft onder andere getraind bij (oud) bondscoaches Honoré Hoedt, Grete Koens en Bram Wassenaar. Lindy heeft haar beste jaren inmiddels achter de rug en is in 2017 teruggekeerd naar Zwolle. Vanaf dat moment zet zij haar ervaring als atlete en de kennis die zij heeft als afgestudeerd bewegingswetenschapper, in om de MiLa bij PEC 1910 op een hoger plan te brengen.
T: 06-41744578 E: lindy.atletiek@outlook.com

 

 

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.


Loopsport

Loopsport

Iedere beginnende en gevorderde loper kan terecht bij av PEC 1910.
Lees verder

Clinics

Clinics

Ieder jaar zijn er diverse clinics bij AV PEC 1910.
Lees verder

Loopsport

Baanatletiek

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Loopsport

CD Junioren

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...