Nieuws overzicht avPEC1910

Halve marathon Egmond
   (15-01-2019)

Zondag 13 januari was de halve marathon van Egmond. Een hele zware editie met een harde westenwind, waardoor met name het laatste stuk door de duinen erg zwaar was. Arne Mulder was de snelste PEC atleet met een tijd van 1:12:23, een tijd waar Arne zelf zeer tevreden mee was. Wolter Beens liep een PR met 1:39:56, ook een hele mooie tijd!

Ook in 2019 willen wij als webredactie weer input van jou. Heb je een wedstrijd gelopen en het podium gehaald, of heb je gewoon een hele leuke hardloop ervaring, mail dan naar:

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Wythmenerplasloop 2019
   (15-01-2019)

Zaterdag 12 januari was de Wythmenerplasloop, een gezellig loopje vanaf het voetbalveld in Wythmen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen (veel regen en wind) stonden er toch heel wat deelnemers aan de start voor 5 of 10 kilometer. Linda Eektimmerman behaalde het podium met 10 kilometer in 45:17. Roel-Jan Heeringa haalde het podium net niet, hij werd vierde met een 10 kilometer in 39:39.

Deel via:

(Terug naar boven)


Podiumplaatsen op het zware crossparcours van het open Gelders/Overijsselse kampioenschap.
   (14-01-2019)

Zaterdag werd er door veel PEC atleten deelgenomen aan de derde cross van de Gelders/Overijsselse crosscompetitie. Dit was tevens het losse Gelders/Overijsselse kampioenschap cross. Veel goede prestaties zijn hier neergezet en ook een aantal medailles, waaronder 4 gouden, zijn hier behaald.

Onder de pupillen was ook deze wedstrijd de deelname weer groot. Bij de meisjes pupillen C waren er top-10 klasseringen voor Suze de Groot (6de) en Valerie de Vries (8ste). Delano Thielman (8ste), Job Everaars (14de) en Thijs Burgman (18de) kwamen namens PEC in actie bij de jongens pupillen C. Veel pupillen van PEC stonden aan de start bij de jongens pupillen B. Hier werd ook de eerste gouden medaille van de dag verdiend door Joshua Gooijer. Fenn Steur (9de) en Thijs Metsemakers (10de) maakten het onderling erg spannend en kwamen bijna tegelijktijdig over de finish. Ook Sam Panman (13de), Lior op den Kamp (15de) en Emiel de Zoeten (17de) voltooiden deze cross goed. Emma Everaars werd 6de bij de meisjes pupillen A1. Sannah de Vries en Keren Vogel werden 7de en 17de bij de 1 jaar oudere A2 pupillen.

Bij de jongens pupillen A1 en A2 was er tweemaal goud voor de atleten van PEC. Simon van der Pol liep zijn eerste wedstrijd na een paar weken blessureleed en wist gelijk weer eerste te worden bij de jongens pupillen A2. Hij hoefde slechts 1 atleet in de wedstrijd voor zich te laten en dat was de jonge,  talentvolle PEC-er Per Bakker, die als jongen pupil A1 alle atleten vanaf de start achter zich liet. Hij snelde hiermee naar het goud bij de jongens pupillen A1. Cas Sanders werd 17de bij de A1 pupillen. Mooie klasseringen waren er ook voor Luuk Labots en Nathan van der Weerd die 6de en 17de werden bij de A2 pupillen.

 

Bij de meisjes junioren D2 mochten Naömi Gooijer (zilver) en Sara Meijer (brons) het podium bestijgen. Beiden waren ze ook erg tevreden over hun race waar ze het maximale eruit hebben kunnen halen over 2000m. Top 10 klasseringen waren er verder voor Jaïra Gooijer (5de meisjes D1) en Vallicia Bouwman die in haar eerste cross ooit knap 6de werd bij de meisjes D2. Thijs ter Maat was wederom de snelste man van PEC bij de jongens junioren D2, in een spannende sprint wist hij op het laatste stuk net 2 atleten in te halen, hij pakte hierdoor het brons. Hij werd vlak gevolgd door Boyd Steur (5de) en Lukas Smit (6de) . Ook Olaf Souren liep, na wat blessureleed, een knappe race en werd 9de bij de jongens D2. Bij de jongens D1 noteerden Jesper Pauw (6de), Bram Slabbekoorn (10de), Nick Oosting (11de), Figo Mussche (12de) en Anders Vogel (16de) verder mooie prestaties.

Zilver was er voor Tessa Harbrink bij de meisjes C. Doordat de nummer 1 erg snel liep, moest Tessa een groot deel van de race alleen lopen. Toch kon ze dit goed volhouden en finishte ze ruim voor de rest van het veld als 2e bij de 3000m . Een erg mooie prestatie, zeker gezien het feit dat ze de afgelopen week niet helemaal fit was. Bij de 3500m jongens C werd er een tactische boemelrace gevoerd tussen Thomas Reining van PEC en Thijmen Wisselink van AV Argo, die elkaar ook al kenden van het nationale crosscircuit. Dit resulteerde in een erg snelle laatste 500 meter waarbij Thomas, net als bij de nationale crossen, aan het langste eind trok. Hij won het goud. Ids Peenstra, die lang dichtbij de kopgroep kon blijven, moest op het laatste rondje ze laten gaan. Toch finishte ook hij mooi voorin het veld als 5de, wat zeker gezien het hoge niveau een erg nette prestatie is. Olivier van Benthem en Joris van Dam schuiven ook elke wedstrijd weer wat verder naar voren op. Zij werden 10de en 11de.

 

Mandy Hansma liet zien ook over de langere afstand (4000m, waar de vorige crossen nog 3000m waren) voorin de kopgroep te kunnen lopen. Zij pakte net als Bas het zilver en eindigde daarmee op het podium bij de Meisjes B junioren. Een 5de plek was er voor Joanne Lehr.

Bij de jongens A junioren 6000m wist Bas de Jong zijn concurrent bij de vorige 2 crossen ruim voor te blijven. Hij pakte het zilver in een erg zware race wat ook niet makkelijker gemaakt werd door wat miscommunicatie over het parcours voor de jongens AB junioren. Duncan Mulder liep ook weer een goede cross en werd ditmaal 9de .Bij de jongens B. Michiel Schouten werd 6de bij de jongens A.

Sander Kloosterziel was weer de snelste man van PEC bij de korte cross voor senioren. Hij werd 5de, gevolgd door Lars van Surksum (6de) en Stan Ruessink (7de).  Remco de Vries werd 6de bij de mannen masters korte cross.

Deel via:

(Terug naar boven)


AV PEC Indoor 2019 - Chronoloog
   (14-01-2019)

Op zaterdag 26 januari 2019, vindt de 11e AV PEC indoor plaats in het Omnisport in Apeldoorn.

Hierbij de definitieve chronoloog voor:

1 - Looponderdelen Sprintbaan

2 - Looponderdelen Rondbaan

3 - Technische onderdelen

Anders dan andere jaren zijn de finales van de sprintnummers relatief vroeg in het schema geplaatst tussen 16.30 en 17.00 uur. 

Speciale aandacht ook voor de 3.000 meter voor vrouwen om 13.50 uur, waar Julia van Velthoven een limiet poging voor het EK indoor gaat doen.

De inschrijving is gesloten en we hebben 754 inschrijvingen binnen.  Inmiddels kunnen we ook de deelname bevestigen van enkele top atleten zoals Nadine Broersen, Maureen Koster, Thijmen Kupers en vanuit Belgie Aurele Vandeputte.

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die ons helpen dit evenement tot een succes te maken, meld je aan op wocavpec@gmail.com. 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Midwintercross Heeten
   (10-01-2019)

Op 6 januari werd er door een aantal PEC-ers op intensieve wijze oliebollenvet verteerd, en met resultaat:
Op de 6 km wist Kibrom Hadgu een mooie 2e plaats te behalen, luttele tellen achter de winnaar, in 21.03.
Op de langere afstand, de 10km, pakte Arne Mulder de winst in een fraaie 33.25, ruim voor de leider in het klassement NickZwienenberg, die hierdoor nu een kleinere voorsprong op Arne, de nummer 2, in het klassement heeft; met nog 2 wedstrijden te gaan, spannend dus. 
Bij de heren 40+ liep Reinald Bosman naar een keurige 4e plek op dezelfde afstand: 39.49.
Kijk voor het actuele klassement op sallandscrosscircuit.nl

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Informatie prestatiegerichte loopgroepen
   (06-01-2019)

Dinsdagavond 8 januari wordt er informatie gegeven over de vernieuwde opzet van de prestatiegerichte loopgroep die traint op dinsdag- en donderdagavond.
De avond wordt verzorgd door de trainers, Peter Ras, Corine Havinga en Cora en Eric kloosterziel.

Onderwerpen die aan bod komen:
- Voorstellen trainers
- Historie lange afstandsgroepen
- Hoe gaan we de trainingen organiseren?
- Hoe gaan we trainen? (trainingsprincipe)
- Vragenronde
Hoewel de avond primair bedoeld is voor informatievoorziening aan de trainingsgroep is iedereen die geïnteresseed is van harte welkom.

De kantinedienst is aanwezig dus er kan koffie/ thee/ fris etc besteld worden.

De trainers

Wie zijn wij?
Historie Lange afstand wedstrijdgroepen
Hoe gaan we de trainingen organiseren?
Hoe gaan we trainen?
Vragen?- 

Deel via:

(Terug naar boven)


De laatste cross van 2018: de Sylvestercross.
   (02-01-2019)

Een aantal Pec-atleten heeft het jaar mooi afgesloten op de derde cross van het nationale crossciruit: de Sylvestercross in Soest. Over het mooie parcours met het zware mulle zand werden goede prestaties neergezet.

De hoogste klasseringen werden behaald door D-junior Julien Jansen en C-junior Thomas Reining die beiden 4de werden in hun categorie. Thomas wist door zijn eindsprint nog dicht bij de kopgroep te komen en zo maar 3 seconden achter de nummer 1 te finishen. Hij kwam hierbij erg in de buurt van de atleten waar hij bij de vorige crossen nog ver achter liep. Ook Julien hoefde maar enkele seconden toe te geven op zijn voorgangers. Bij de D-junioren jongens konden verder Tristan de Haan (27ste), Boyd Steur (51ste) en Lukas Smit (54ste) goed in de middenmoot meekomen. Sara Meijer startte erg goed mee en eindigde hierdoor als 24ste bij de D-junioren meisjes, wat een mooie verbetering was tov de vorige nationale crossen.

Bij de jongens junioren B liep Duncan Mulder zijn eerste nationale cross. Hij werd 56ste en wist het parcours van 4KM te volbrengen in 17 minuten en 52 seconden. Bas de Jong finishte knap net in de top-20 (20ste) en deed 22 minuten en 19 seconden over de 6KM.

Arne Mulder eindigde bij de lange cross voor senioren (10KM) mooi in het midden als 34ste. Bij de korte cross senioren over 3,2KM werd Lars van Surksum 53ste. Alfred Rekers, wonend in Thailand waar hij nog steeds veel traint en dit jaar ook weer het training geven heeft opgepakt, was voor de kerst een aantal weken in Nederland. Hij liet zien dat hij nog steeds goed in vorm is en finishte als 26ste in zijn categorie (masters 45+) bij de mastercross over 8KM.

Eerder op de dag waren er ook nog 2 pupillen van PEC actief. Per Bakker eindigde als A1-pupil knap voorin bij de jongens pupillen A, hij werd 6de. A2- pupil Luuk Selhorst kan ook tevreden terugkijken op deze cross, hij eindigde als 20ste. Bij de meisjes A-pupillen finishte Ellen Smit als 34ste.

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

26-01-2019, 10:00 uur

AV PEC Indoor 2019

07-04-2019, 12:30 uur

Ekiden Zwolle

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...