Nieuws overzicht avPEC1910

Avpec leidt G trainers op
   (13-11-2019)

AV PEC 1910 heeft een 7 tal trainers opgeleid, die een specialisatie G atletiek hebben. Dit was noodzakelijk: de huidige groep G atleten bestaat uit 15 G atleten, die wekelijks trainen en regelmatig  aan bekende hardloop evenementen in Zwolle deelnemen. Daarvoor zijn meer dan 20 begeleiders actief, die in wisselende samenstelling worden ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind: ook wordt regelmatig buiten de baan hard gelopen. Om dit verantwoord te kunnen doen moest volgens de normen van de KNAU een aantal trainers worden opgeleid. Deze zomer heeft AV PEC 1910 in de persoon van Peter van Koulil het initiatief genomen om dit te doen. De trainers, die zijn opgeleid hebben een LT2 certificaat van de KNAU met een speciale aantekening voor training aan G atleten. "Voor deze doelgroep is het juist erg belangrijk dat  verantwoord training wordt gegeven en dat specifieke loopvaardigheden worden getraind. Ook vragen aspecten als veiligheid en coaching juist veel aandacht. Daarom is deze opleiding zo belangrijk." zegt Peter van Koulil, die de opleiding namens de KNAU en AV PEC 1910 organiseerde.  "We zijn de eerste atletiekvereniging  in Nederland, waarvoor de KNAU dit certificaat met de speciale aantekening voor G-atleten heeft afgegeven en daar zijn we best trots op". AV PEC 1910 heeft tijd en geld in deze opleiding gestoken. De organisatie van deze opleiding geeft aan dat AV PEC 1910 de G atletiek een warm hart toe draagt en ook voor deze doelgroep verantwoord sportaanbod wil aanbieden.
Op de foto de nieuwe G atletiek trainers van AV PEC 1910: Marlous van Achthoven, Carla van Boven, Anneke Schutte, Marry Hooijer, Margreet Moesman, Brenda de Graaf, Jan ter Burg

Deel via:

(Terug naar boven)


Zandenplasloop + Haarlerbergloop (Sallands Cross circuit)
   (12-11-2019)

Bij de Zandeplasloop in Nunspeet werd op zaterdag een mooie prestatie geleverd door Bertus Mensink.  In zijn eerste werdstrijd in de categorie 60+ werd hij 2e op de 5km in een hele mooie tijd van 20:30. 

De opening van het Sallands Cross Circuit vond op zondag in Haarle plaats. 
Op de 5km was het Luca Poppe die er met de eerste plek vandoor ging. Na een periode van lichte blessures zette hij met een tijd van 16:52 een zeer overtuigende prestatie neer. Sander Kloosterziel moest met de Wijthmenerplascross (GOK cross) nog enigszins in de benen genoegen nemen met een derde plek in 17:21.


Esther Eisen mocht de bloemen in ontvangst nemen voor de 3e plek bij de dames 40 op de 10km. In 47:25 kwam zij over de streep.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Wijthmenerplas Cross staat als een huis
   (11-11-2019)

De BB Lopers en AV PEC 1910 sloegen de handen ineen voor de organisatie van de eerste GOK cross van het seizoen 2019-2020: De Wijthmenerplas cross. Met 400 deelnemers , een prachtig uitdagend parcours bij de Wijthmenerplas  en top-omstandigheden qua bereikbaarheid en parkeren mocht het zeker een geslaagd debuut genoemd worden.
Een hele goede keuze, en dat werd onderstreept door de vele enthousiaste reacties van de lopers na afloop. Groot compliment voor de organisatie!

Nadat de jeugd zich had uitgeleefd op het strand en de vele korte heuveltjes was het de beurt aan de "groten" op de korte cross van 2.500m. Thomas Reining pakte een mooie 2e plak achter Thijs Doornewaard. lars van Surksum werd heel mooi 4e en daarachter kwamen de vele PEC atleten versnipperd binnen. Bij de mannen masters werd Remco de Vries op een 3e plek de beste PECcer.
Bij de dames masters liep Henriet Koornberg naar een mooie 2e plek op haar cross van 7.500m. 
Bikkelafstand van de dag was de 10.000m. De heren moesten zich 4 rondes lang over het strand werken, door het gras en tegen de heuveltjes. Arjen Sanderse kwam to t een prima 9e plek in het sterke veld, ook al vond hij zelf dat hij nog wel inhoud miste. Bij de mannen 40 pakte RoelJan Heeringa de 4e plek, net voor Randall Locht.

Alle uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019110921420
Vele foto's van Jan Burgman zijn te vinden op de Facebookpagina van Jan Burgman Fotografie

 Viel er dan geen enkel minpunt te bespeuren? Jazeker..... En dat was dat de organisatie weer hemel en aarde heeft moeten bewegen om voldoende vrijwilligers voor dit fantastische evenenment te recruteren. Daarmee kwam het (weer)  neer op dezelfde mensen die er al iedere keer staan en dat moet doch anders kunnen. Daarom hierbij een oproep aan alle ouders van atleten of atleten die zelf niet deelnemen om zich een volgende keer aan te melden om dit soort evenementen mogelijk te maken. Ook jouw kind, of jijzelf als atleet, vind het fijn als er mensen zijn die jouw hobby mogelijk maken.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Beregoed weekend PEC
   (07-11-2019)

Om met de Berenloop te beginnen: ieder jaar trekt een delegatie PEC-ers richting het waddeneiland om (meestal) de halve marathon af te werken, maar ook op de andere afstanden was er deelname door onze vereniging. Op zaterdag werd al de Kleintje Berenloop afgelegd, de 5 en de 10km. En verrassend stond daar een PEC-atleet op het hoogste schavot bij de mannen senioren op de 5 km: Jesse Nijmeijer won de afstand in 18.06. Op de 10km wist Margreet Moesman bij de vrouwen 60+ de 9e plaats te bereiken in 1.01.00.
Het overgrote deel van de PEC-ers neemt toch wel deel aan de halve marathon. met name bij de wedstrijd vrouwen 40+ viel de uitslag op: welgeteld 3 PEC-dames in de top 10! Daniella Bastiaan 5e in 1.39.38; Susanne Meijer-Schutte 6e in 1.40.30 en vervolgens Evelien Keeskamp-Croezen 10e in 1.44.21.
De hele afstand werd door Hanno Treep afgelegd in 3.54.10 en verder nog een opmerkelijke uitslag: Renze Zijlstra 5e bij de recreanten mannen 40+ in 3.09.09. 
Allemaal proficiat met de behaalde prestaties, kijk voor alle uitslagen op uitslagen.nl

In de buurt van Zwolle was er ook van alles te doen: 
De opmerkelijkste uitslagen: 
Hermie Drenth won de Lemelerbergloop de 5,3km bij de vrouwen 50+, in 29.59.
Frank Eikenaar liep sinds maanden weer eens een wedstrijd, en presteerde goed: bij de Najaarsloop in Epe werd hij prima 3e bij de senioren mannen op de halve marathon: 1.22.55!

Tot slot nog een uitslag gelopen in Dordrecht: Jan Willem Davidse liep daar in niet aflatende regenval de halve marathon in 1.31.10 en werd daarmee 5e bij de 50+ers.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Vrijwilligers G atletiek:
   (01-11-2019)

Voor de gezelligste loopgroep van AV PEC zijn we op zoek naar enkele vrijwilligers, die als begeleider van deze loopgroep ingezet kunnen worden. De groep bestaat uit circa 15 enthousiaste atleten met een (licht) verstandelijke beperking en een vaste groep begeleiders. We lopen elke donderdagavond 3 - 5 km op of in de omgeving van de baan. Heb je affiniteit met deze doelgroep en ben je minimaal 1x per maand van 19.00-20.00 op donderdagavond beschikbaar, dan horen wij dat graag. Stuur een berichtje naar Carla van Boven ( carlavanboven@hotmail.com ) en train een keer mee!

Deel via:

(Terug naar boven)


Dalli run Heerde
   (26-10-2019)

Bij de Dallirun, een echte herfstklassieker, verschenen weer een flink aantal lopers aan de start. De wind speelde mee, maar soms ook tegen natuurlijk. Verder was het een aangename temperatuur en een mooi parcours voor een flink deel door de bossen nabij Heerde. Een aantal PEC'ers liep mee met deze mooie loop.

Enkele opvallende prestaties; Op de 5km was Eric Kloosterziel (19:36 M40) de snelste PEC atleet en eindigde als 8e in zijn categorie. De snelste PEC vrouw op de 10km was Marloes ter Hurne (48:54 10V40) en daarmee 7e. Voor de heren op de 10km was dit Roel Jan Heeringa (40:27 10M40) en eindigde als 6e. Op de 15 km 2 podiumplekken voor Sander Kloosterziel (54:45 15Msen) en Henriët Koornberg (1:07:06 15V40). Beide werden 2e in hun categorie.

Voor overige uitslagen zie uitslagen.nl Wil je ook een wedstrijdervaring delen, mail dan naar voor plaatsing op de website

Deel via:

(Terug naar boven)


Topfit – sponsorcontract en overeenkomst sportverzorging
   (26-10-2019)

De fysiotherapeuten van Topfit verzorgen al jaren op woensdag het inloopspreekuur in de fysio-ruimte naast de kleedkamer, voor vragen en advies over sport blessures of preventie. Voor de komende 3 jaar hebben we de samenwerking weer verlengd en dit in een overeenkomst vastgelegd. Vanaf heden zal er ook op dinsdag van 19.30 – 20.30 inloopspreekuur zijn. Tevens heeft Topfit een sponsorcontract afgesloten met PEC voor de komende 3 jaar, waarvoor een sponsorbord geplaatst zal worden door AV PEC 1910.

Download de folder voor meer informatie: "Topfit Fysiotherapie bij av PEC"

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

12-12-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

01-02-2020, 09:00 uur

AV PEC Indoor 2020

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...