Nieuws overzicht avPEC1910

Veel loop(plezier)wedstrijden
   (12-01-2020)

Dicht bij huis, bij de Wythmenerplasloop werd gelopen op 5 en 10 km. Op de 10 km behaalde Frank Eikenaar (38:12) een mooie 2e plaats. Op de 5km kwamen Randall Locht (20:42) en Jeroen Wever (20:50) kort na elkaar binnen. Ze werden resp. 8e en 9e.

Wat verder weg in Nijkerk liep Jan Willem Davidse (20:05) naar een 7e plek op de 5 km bij de Snert-loop. In Vroomshoop werd een cross gelopen (crosscompetie van het oosten) waar Linda Eektimmerman (49:00) een mooie 3e plek behaalde op de 10km.

In Broekland werd de volgende loop van het Salland cross circuit gelopen. Daar was Lucca Poppe (18:01) wederom de snelste, op de dit keer 5,1 km. In het klassement waarin 7 wedstrijden gelopen moeten worden gaat hij daarmee aan kop en kan de eindzege hem niet meer ontgaan.

Deel via:

(Terug naar boven)


Sluiting inschrijving avPEC indoor
   (10-01-2020)

Maandagavond 13 januari sluit de inschrijving voor de avPEC indoor. Schrijf je nog in zolang het kan.
We zien al een best interessant deelnemersveld ontstaan; 
Bij de vrouwen op de 60 meter zien we het jonge talent Nketia Seedo ende sprintsters Bowien Jansen, Demi van den Wildenberg, Eva Hovenkamp en Zoe Sedney.
Bij de mannen zien we de Zuid-Afrikaanse sprinter Tyler Linnen van wie tijden van onder de 7 seconden verwacht kunnen worden. Hidde van Eijk en Milo Zech Wallebroek hebben al wel eerder onder deze zeven seconden gesprint.
Op de 400 meter zien we bij de vrouwen op papier al een leuke finale ontstaan met Laura de Witte, Eva Hovenkamp, Kim Rossen en Jorieke Korenromp.
Bij de mannen zien we dat na een lange herstelperiode ook Bjorn Blauwhof weer op de lijst staat. Verder staan daar nog slechts drie sub 50 secondenlopers op de lijst. Junior A, Pim van Bakel was eerder al goed voor 48.21 sec.
Hoogspringer Sven van Merode komt weer springen en A-Junior Stan Nijhuis heeft ook al 2.13 meter achter zijn naam staan. Bij de vrouwen/meisjes prijken de namen Marlies van Haaren , Britt Weerman en Fay Witte bovenaan de lijsten.
Kogelstoters Patrick Cronie en Jorinde van Klinken staan op de lijst voor het kogelstoten. Bram Buigel, Jaap Gerben Vellinga, Ryan Clarke en Ludo van Nieuwenhuizen gaan ongetwijfeld voor een sub 1.50 op de 800 meter. 
Bij de vrouwen is Sanne Wolters-Verstegen de snelste inschrijfster op deze 800 meter.
Horden laat altijd nogal wat spektakel zien. Onder de inschrijvers zien we tot nu toe: Zoe Sedney, Anne van de Wiel, Anneloes de Roo, Emma Oosterwegel en bij de mannen Dave Wesselink en de Zuid Afrikaan Christiaan Kleynhans (buiten goed voor 13.73 sec.)
De Jongens junioren B 60mH kan interessant worden door Issaya Klein Ikkink, het Noord Hollandse talent Jared Boers en Lucas van Schaffelaar.
Op papier begint er al een leuke wedstrijd te ontstaan. Inschrijven kan nog; er is nog ruimte. 

Deel via:

(Terug naar boven)


AV PEC Indoor 2020 - Deelnemers info & inschrijving
   (08-01-2020)

Op zaterdag 01 februari 2020, vindt de 12e AV PEC indoor plaats in het Omnisport in Apeldoorn. De inschrijving staat sinds vorige maand open en sluit op 13-01-2020. Kosten per onderdeel Euro 9,00. Inschrijven kan op bijgaande link op Atletiek.nu.

 De inschrijving loopt prima en we hebben inmiddels al een groot aantal deelnemers waaronder een aantal toppers zoals:

  • 60 meter & 60 meter Horden Zoë Sedney
  • 400 meter Sanne Verstegen, Laura de Witte & Eva Hovenkamp

Daarnaast hebben we ook enkele buitenlandse atleten uit Zuid Afrika.

Net als vorig  jaar zijn de finales van de sprintnummers relatief vroeg in het schema geplaatst tussen 16.30 en 17.00 uur..

De inschrijving is staat open tot  12 januari 2020 om 23.59. 

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers die ons helpen dit evenement tot een succes te maken, meld je aan op wocavpec@gmail.com. 

INFORMATIE  VOOR DEELNEMERS    12E   AV PEC 1910  INDOOR  OMNISPORT

ZATERDAG 01 FEBRUARI  2020

LEES  A.U.B. GOED  ALLE  INFO  ZODAT  JE  NIET  VOOR  VERRASSINGEN  KOMT  TE  STAAN

AFMELDEN

Als je door een blessure of anderszins niet kunt deelnemen, meld je dan af tot woensdag 24 januari,

Ook als je je hebt opgegeven voor 400/800 of 800/1500 en kiest voor 1 van die onderdelen.

Dan hebben wij nog tot met woensdag 29 januari de mogelijkheid om afgewezen atleten evt. een startplaats  aan te bieden. Afmeldingen aan : woc@avpec1910.nl

TIJDSCHEMA

Het definitieve tijdschema staat op atletiek.nu en onze site. Neem dus goede nota van het tijdschema. Het hangt op diverse plaatsen in de hal. Op het tijdschema staat de meldtijd, de callroom tijd  en de wedstrijdtijd.

LOPEN OP DE WIELERBAAN TEN STRENGSTE VERBODEN

Op de wielerbaan lopen of staan is ten strengste verboden. De wedstrijdleiding deelt DIRECT

EEN RODE KAART uit als  je op de wielerbaan komt om bijvoorbeeld te overleggen met je coach of begeleider!!  En dat betekent DIRECT UITSLUITING!!

PARKEREN

Het parkeren bij Omnisport is gratis.ER MAG NIET GEPARKEERD WORDEN OP PARKEERPLAATSEN 1 EN 2. VOLG DE AANWIJZINGEN VAN DE VERKEERSREGELAARS OP!!

INGANG OMNISPORT / TOEGANG TOT OMNISPORT

Omnisport is via de hoofdingangbereikbaar. Naast de draaideur is een deur  voor het binnenbrengen van de polsstokken.

Deze deuren gaan op de wedstrijddag open om 08.30 uur

AFHALEN  STARTNUMMERS  EN  MELDEN

De startnummers moeten persoonlijk  afgehaald worden in het sportrestaurant. Alle startnummers zijn  voorzien van een streepjescode. Deze code  wordt gescand en dan heb je je gemeld voor de onderdelen waaraan je deelneemt op deze wedstrijddag.De startnummers moeten uiterlijk 1 uur en 15 minuten

voor de call-roomtijd van het onderdeel opgehaald en gescand zijn. 

AFMELDEN OP DE WEDSTRIJDDAG

Als je op de wedstrijddag beslist om een onderdeel te laten vallen, vul dan een kaartje in, zodat je afzegging verwerkt kan worden op de deelnemerslijsten. Deze kaartjes liggen bij het startnummer bureau.

SERIE INDELINGEN

De serie indelingen worden zo snel mogelijk na de meldingstijd opgehangen op HET TERRAS bij het restaurant en in de WARM-UP HAL staan TV SCHERMEN waarop de serie indelingen doorlopend getoond worden en zijn tevens te zien op ATLETIEK.NU.

De uitslagen op atletiek.nu en op de schermen.

TOEGANG  ZATERDAG  01  FEBRUARI  2020

ATLETEN toegang tot warming up en tribunes met het startnummer

COACHES / BEGELEIDERS polsbandje GROEN ( € 4,00 per dag )) toegang tot de warm-up hal tribune.

TOESCHOUWERS  polsbandje ROOD ( € 4,00  per dag). Alleen toegang tot de tribune.

JURY EN VRIJWILLIGERS krijgen een GEEL  polsbandje.

KLEDING TIJDENS DE WEDSTRIJD.

De atleten op de SPRINT EN MILA onderdelen gaan naar de start in hun wedstrijdkleding. Trainingspak  etc blijft in de mandjes in de call-room. Na de finish dus teruglopen naar de call-room. De atleten op de technische onderdelen kunnen trainingspak etc. aanhouden, maar geen tassen meenemen op de wedstrijdvloer.

NAAR DE KLEEDKAMERS , WARM – UP  EN WEDSTRIJDHAL

De warm-up is  bereikbaar door de deur (LINKS ) bij de bar in het sportrestaurant.

NAAR DE TRIBUNE

Via de deuren rechts in het sportrestaurant

HOUDT U  A.U.B.  DE TRIBUNES  SCHOON. DAN  HEBBEN  WIJ  MINDER  WERK  NA  AFLOOP VAN DE  WEDSTRIJD.

MELDINGSTIJDEN CALL-ROOM  OP  HET  TIJDSCHEMA

Op het tijdschema staan de meldtijden voor de call-room  vermeld. Zorg ervoor dat je je op tijd gemeld hebt. De call-room is in de corridor bij de trapopgang aan de kant van de start sprintonderdelen.

WEGEN  KOGELS IN DE CALL-ROOM OP DE CALL-ROOM TIJD

Het wegen van eigen materiaal (kogels) wordt gedaan tijdens de call-roomtijd onder aan de trap.

POLSSTOKKEN

De polsstokken kunnen bij binnenkomst in de hal neergelegd worden . Leg ze neer bij de goede groep ( zie aanwijzingen.) Plak er een papier op met daarop de groep waarin  je springt. De polsstokken worden door onze materiaalploeg naar de wedstrijdhal gebracht. Na afloop van de wedstrijd zelf  je polsstokken meenemen en de aanwijzingen daarbij opvolgen.

GEEN SPIKES IN DE KLEEDKAMERS EN DE GANGEN EN RESTAURANT !!!

IN DE KLEEDKAMERS EN DE GANGEN EN HET RESTAURANT MAG JE NIET OP SPIKES LOPEN  .

Voor omkleden zijn de volgende kleedkamers beschikbaar:

Vrouwen nr. 11 en 12    Mannen   nr.   8 en 9

FYSIOTHERAPIE EN MASSAGE

In een ruimte in de warm-up hal is fysio en massage aanwezig

LENGTE SPIKES  IN DE WEDSTRIJDHAL

IN DE WEDSTRIJDHAL ZIJN  ALLEEN SPIKEPUNTEN  VAN MAXIMAAL  6 MM TOEGESTAAN.

STARTNUMMERS

De startnummers mogen niet omgevouwen worden. Startnummers moet men met 4 spelden bevestigen. Startnummers niet aan elastiek gordels bevestigen.

UITSLAGEN

De  SERIE- EN FINALE-INDELINGEN worden zo spoedig mogelijk na verwerking  opgehangen op de publicatieschermen in de warm-up hal en in het restaurant en staan ook op atletiek.nu.

De uitslagen op ATLETIEK.NU

EEN SUCCESVOLLE EN FIJNE WEDSTRIJD /  WOC  AV PEC 1910

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Verlichte Cross Oldebroek en Sylvestercross
   (04-01-2020)

Verlichte cross Oldebroek 2019
Op 30 december werd de Verlichte cross gehouden op de ATB-crossbaan in Oldebroek. Een aantal junioren en senioren kwamen in actie op de voor hen laatste cross van het jaar 2019. Op het begin dreigde het door een technisch mankement nog een donkere cross te worden maar door snel optreden van de organisatie kon de verlichte cross toch nog doorgaan.


Op de cross voor de jeugd van 9-13 jaar over ca 1500m werd er door een aantal junioren tactisch maar ook hard gelopen. Thijs ter Maat startte behouden en pakte vlak voor de 2de ronde de kop. Geleidelijk aan bouwde hij zijn voorsprong uit en won de verlichte cross bij de jongens in een nieuw parcoursrecord (5:57). Boyd Steur en Jesper Pauw liepen de hele race goed mee maar werden in de 2de ronde ingehaald. Ze gingen er gelijk achteraan en wisten de nummer 2 op de laatste paar meters eruit te sprinten waardoor Boyd het zilver en Jesper het brons pakte. Bram Slabbekoorn liep ook weer goed mee en kon de eerste ronde nog goed meekomen met de kopgroep, hij finishte als 6de. Figo Mussche liep deze cross, ondanks wat last van de knie, ook prima uit. Hij eindigde als 15de. Sara Meijer kon Boyd en Jesper goed partij bieden en bouwde de tweede ronde haar voorsprong op de tweede dame ruim uit. Sara won bij de meisjes in ook een parcoursrecord (6:11). Het jongere zusje van Thijs, Marlijn ter Maat, kon tussen de grotere meiden prima meekomen. Zij eindigde knap als 11de.

Bij de 4 kilometer was het opvallend dat de nog jonge Olivier van Benthem (C2-junior) en Jonne Heeringa (B1-junior) goed mee konden komen tussen alle oudere senioren. Olivier wist de pittige cross zelfs af te sluiten binnen de top-10 (7de) door vooral heel constant te lopen. Hij deed dit in een mooie tijd van 16:03. Jonne bood zijn vader, Roel-jan Heeringa, lang tegenstand maar uiteindelijk won de ervaring. Jonne eindigde desondanks knap als 14de in een tijd van 16:41. Roel-Jan werd 3de bij de masters in een tijd van 16:24. Bij de masters waren er tevens nog goede races van PEC’ers Arnoud Lammers (12de) en Ronald Harbrink (20ste).

Klapper aan het einde van het jaar: de nationale Sylvestercross 2019

Op oudejaarsdag sloten een heel aantal junioren en pupillen het jaar mooi af tijdens de Sylvestercross in Soest, een cross van het nationale crosscircuit. Over een prachtig maar loodzwaar parcours in de Soester duinen mochten zij zich wederom meten met de nationale top. Zij startten allen in grote deelnemersvelden van zo 70-80 atleten, bij de start was het daarom ook flink duwen en trekken geblazen. Per ronde zat er een groot stuk mul zand in het parcours wat voor veel spektakel en vooral veel zware benen zorgde.

Na zijn winst in Amsterdam was A-pupil Per Bakker ook deze cross weer op dreef. Hij zat gelijk in de kop van het veld en zat flink stuk op het laatste stuk over het mulle zand. Op wilskracht bleef hij goed doorlopen wat hem een podiumplek opleverde (3de). Joshua Gooijer kon ook flink stuk gaan op deze cross. Als A1-pupil hield hij zich goed staande en finishte met zijn 30e plek mooi in het midden van het veld.

Bij de meisjes D (2KM) waren Jaïra Gooijer, Feline van der Wildt, Sannah de Vries en Sofie Vos van de partij. Jaïra had wat moeite met de start maar pakte veel atleten terug tijdens de race waardoor ze in het grote veld als 40ste over de finish kwam. Feline, Sannah en Sofie moesten deze cross, omdat bij de nationale crossen er bij de junioren geen onderscheidt meer wordt gemaakt tussen eerste- en tweedejaars, het opnemen tegen oudere meiden. Als eerstejaars deden ze dit prima, Feline benaderde met haar 31ste plek zelfs de top-30. Sannah (44ste)  en Sofie (47ste) waren ook tevreden en kwamen moe maar blij over de finish. Bij de jongens D (2KM) haalde Tristan na de start een heleboel junioren in. Zelfs op het laatste zware stuk wist hij nog heel wat plekken terug te pakken. Net als in Amsterdam finishte hij in de top-15, hij werd 13de. Luuk Selhorst liep wederom een keurige race waarbij hij ook een erg goede start had. Als D1 schaarde hij zich nipt in de top-30 als 29ste.

Na de mooie prestaties van haar zusje en broertje kwam Naömi Gooijer in actie op deze cross. Bij de cross over 2KM bij de meisjes C liep zij een erg constante race. Tussen heel wat oudere meiden eindigde zij mooi in het midden (38ste). Bij de jongens C (2KM) laat Ids Peenstra al het hele jaar zien goed op dreef te zijn. Bij deze cross kwam deze vorm goed naar voren doordat hij mooi bij de tweede kopgroep bleef en als 7de over de finish kwam. Trainingsgenoten Julien Jansen (19de), Len Bakker (37ste), Lukas Smit (47ste) en Olaf Souren (50ste) hielden zich als C1-junioren goed staande in dit grote veld. Allen hadden zij ook nog een mooie eindspurt in huis. Julien was zelfs een van de snellere C1-junioren.

Bij de B meisjes (3,2KM) wisselden Joanne Lehr en Tessa Harbrink tot 2x toe stuivertje in de wedstrijd. Op de laatste 100m haalde Joanne eerst Tessa in, die haar vervolgens op de laatste 20m weer terugpakte. Tessa eindigde, net als in Amsterdam en Tilburg, als B1 erg knap rond de top-10. Zij werd 12de (11de Nederlander). Ook Joanne zette haar goede vorm van de crossen door, na in Tilburg al in de top-15 te zitten. Joanne werd 13de en 12de Nederlander. Bij de jongens B (4KM) liet Thomas Reining zien dat er nog steeds in stijgende lijn in zit en zijn 4de plek in Amsterdam geen toevalstreffer was. Door gelijk met de kopgroep mee te gaan en flink kapot te gaan, eindigde hij in het sterke veld als 5de (4de Nederlander). Tevens was hij de snelste eerstejaars B. Filip Hofstede, die in de Warandeloop nog rond de 50ste plek liep, liep deze race een hele sterke tweede ronde van 2KM. Hij haalde veel atleten in en benaderde de top-25 (26ste). Duncan Mulder liep zijn eerste nationale cross van dit seizoen en kwam als 53ste over de finish. Daan Veenhuizen moest aantreden bij de lange cross (6KM) van de jongens A. Hierbij moest hij maar liefst 3x de zware strook van mul zand passeren. Desondanks ging het erg goed en kon hij achteraf genieten van het mooie parcours. Hij eindigde knap als 33ste.

Deel via:

(Terug naar boven)


Safe the date! Woensdag 8 januari nieuwjaarsborrel!
   (01-01-2020)

Woensdagavond 8 januari zal de nieuwjaarsborrel plaatsvinden. Je bent van harte welkom vanaf 20.00 uur in het clubhuis van AVPEC1910. Tot de 8e!

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste loopwedstrijden 2019
   (31-12-2019)

Dorpsloop de Krim

Jan Willem Davidse liep hier de 10km  en kwam als 2e 50+er over de meet in 40.19.

Oliebollenloop Hasselt

Marloes Terhurne en Marianne Wildeman kwamen uit op de 8 EM en werden in de categorie 40+ bij de dames 4e en 5e, in 1.01.22 resp. 1.02.41. 
Tim Tadema scherpte onder begeleiding van Frank Eikenaar zijn pr op de 4 EM aan, en liep keurig 28.39.

Oliebollenloop AV PEC

De PEC-opkomst lag hier hoog. Voor alle uitslagen kun je het beste uitslagen.nl raadplegen. Een paar top-3-resultaten sprongen eruit:
Op de 10km liep Jeffrey ter Steege netjes 39.12 en werd daarmee 2e bij de mannen, gevolg door Mike Kleinlugtebeld(3e) in 42.18.
Jolanda Regout werd op deze afstand mooi 3e bij de dames in 48.06. Op de 15km liepen 2 dames mee, en Henriet Koornberg kwam als eerste over de meet na 3 rondjes, in 1.06.52.

Verlichte Cross Oldebroek

Bij de mannen 40+ sprong Roel-Jan Heeringa eruit door op de 4km 3e te worden, in 16.24. Ook bij de jeugdcategorieen werd goed gescoord; wellicht zal daar nog in een apart verslag door de trainers op worden teruggekomen.

Resteren alleen nog de wedstrijden op oudjaarsdag, maar daarover later.....

 

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

01-02-2020, 09:00 uur

AV PEC Indoor 2020

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...