Nieuws overzicht avPEC1910

AV PEC 1910 clubkampioenschappen op 26 september
   (25-09-2020)

Wedstrijd Organisatie Commissie van avPEC
Op zaterdag 26 september a.s. vinden de jaarlijkse clubkampioenschappen van AV PEC 1910 plaats.
Het tijdschema is bekend en is bijgevoegd. Voor meer informatie kijk op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/33977/
Het programma voor de pupillen start om 9.30 uur en het programma voor de junioren en senioren om 12.25 uur.
Juryvergadering is om 9.00 uur.
Prijsuitreiking van de pupillen om 12.00 uur
Prijsuitreiking van de junioren CD om 15.55 uur
Prijsuitreiking van de overige categorieën om 16.45 uur
Ook zoeken we nog een aantal vrijwilligers. Mochten ouders en andere betrokkenen nog willen helpen bij de wedstrijd, stuur dan een mail naar . De hulp zal vooral bestaan uit jurywerkzaamheden bij de diverse onderdelen.
In verband met de protocollen welke momenteel gelden hebben we hiervoor een paar regels opgesteld welke wij met jullie hierbij willen delen:
- Geen ouders/trainers op het binnenterrein
- Eenrichtingsverkeer rond de baan
- Bij voorspelling van zware (onweers)buien kan de wedstrijd afgelast worden!
- Juryleden blijven bij één onderdeel en zullen dus niet, zoals gebruikelijk, met een groep meedraaien.
- Kleedkamers zijn toegankelijk. Er is geen douchegelegenheid. Toiletten zijn alleen toegankelijk voor atleten (1 atleet tegelijk)
- EHBO aanwezig

Verder volgen wij het Protocol van de Atletiekunie:
• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of een huisgenoot of
een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:
neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts
en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
• Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
• Vermijd drukte.
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
• Schud geen handen.
• Volg altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie, bijvoorbeeld de
trainers en bestuursleden.

Bovenstaande blijft afhankelijk van de ontwikkelingen.
Nieuwe protocollen van de Atletiekunie en van onze Veiligheidsregio kunnen leiden tot nieuwe inzichten waar we rekening mee moeten houden.
Gezamenlijk zorgen wij voor een sportieve, plezierige en veilige wedstrijd!
Wedstrijd Organisatie Commissie van avPEC

Bestand met tijdschema

Deel via:

(Terug naar boven)


Socialrun bij avPEC
   (24-09-2020)

Het afgelopen weekend bood avPEC1910 ruimte aan de Socialrun. Het landelijk hardloopevenement wat jaarlijks georganiseerd wordt als een meereizende estafette-loop vraagt aandacht voor Sociale Inclusie. 
Zaterdag om 12.00 uur klonk het startschot voor de twee teams van GGZ instellingen Mediant en het CCE om vervolgens 24 uur lang te blijven hardlopen. Vanwege de beperkingen in verband met Covid19 werd de estafette door de teams in Zwolle vanaf een vaste locatie gelopen in plaats van een run door Nederland van 555 kilometer.
De Socialrun is een jaarlijks terugkerend evenement om "sociale inclusie" onder de aandacht te brengen en breder te stimuleren. Deze beweging bestaat omdat er allerlei oordelen en vooroordelen bestaan ten opzichte van mensen met psychiatrische kwetsbaarheden. Deze vooroordelen liggen zo diep in de samenleving genesteld dat deze ook makkelijk in mensen met psychiatrische achtergrond zelf kunnen leiden tot 'zelfstigma' waarbij men zelf niet meer gelooft in deel uitmaken van de samenleving.


Deel via:

(Terug naar boven)


Goud bij NK Junioren en nieuw clubrecord polsstokhoogspringen Owen Beuckens
   (12-09-2020)

Bij het NK junioren in Amersfoort pakte A junior Owen Beuckens met de schitterende hoogte van 4.80 meter  vandaag het goud bij het NK Junioren. Vorige week kwam hij bij het NK meerkamp al tot een evenaring van het clubrecord Polshoog bij de senioren door 4.70 meter te springen. Vandaag sprong hij de hoogte van Kevin Woldberg uit de boeken bij de senioren. De nummer twee Duane van Dijkhuizen sprong ook 4.80 meter maar deze had meer foutsprongen waardoor hij geen goud pakte.
Dit weekend treden 14 avPEC ers aan bij het NK Junioren en bij de CD meerkampen in Zoetermeer dingt Jill Klein Lugtenbelt mee naar een podiumplaats.

Update: zondag:   Jill is uiteindelijk derde geworden. Ze won het verspringen met aan prachtige 5.36 meter. Zie complete uitslag>>>

Deel via:

(Terug naar boven)


NK Meerkamp. Deel 2 Junior B Melchior Treffers
   (08-09-2020)

Naast het goede presteren van Owen Beuckens en zijn NK-podiumplaats was B Junior Melchior Treffers het afgelopen weekend ook bezig aan een goede en evenwichtige meerkamp. Hij werd 8e in een veld van 18 deelnemers. Zijn 10-kamp was goed voor 6312 punten. Hij lijkt daarmee het clubrecord bij de junioren B te grijpen. (er wordt nog even nagekeken of dit werkelijk zo is) Wat wel gemeld moet worden is dat de illustere voorgangers junioren B vroeger de 9-kamp afwerkten.  En daarbij is landelijk talent en voormalig topatleet Ludrick Berrenstein clubrecordhouder met 6744 punten. 
Melchior kwam tot de volgende prestaties: 100 meter 11.78, ver 6.31, kogel 14.78, hoog 1.75, 400m 56.74, 110mH 15.98, discus 46.15, polshoog 3.40, speer 46.72, 1500m 5;02.19.

Deel via:

(Terug naar boven)


Owen Beuckens naar brons op NK Meerkamp Junioren A en overige weekenduitslagen (Leeuwarden en Zwolle)
   (06-09-2020)

Dit weekend vond het NK meerkamp plaats op de Bosbaan in Emmeloord. Namens avPEC nam A junior Owen Beuckens deel die dankzij een geweldige eerste dag en een nieuw pr op polshoog (4.70 meter) tot een fraaie derde plaats kwam. De 4.70 meter op polshoog betekende een evenaring van het clubrecord senioren van Kevin Woldberg en een verbetering van zijn eigen juniorenrecord. Het puntentotaal van 7167 punten is een flinke verbetering van zijn eigen junioren A clubrecord. 
De weersomstandigheden waren dit weekend zeer wisselend met flinke buien in de ontknoping. Wellicht droegen de buien bij aan het teleurstellende resultaat bij het speerworpen waardoor het op de afsluitende 1500 meter nog erg spannend werd voor plaats drie. Toch pakte hij toch resoluut de derde plaats. Zie uitslagen >>>>
Sarah van Beilen, die vanwege studie dit jaar voor Groningen atletiek uitkomt pakte overigens het goud bij de meisjes A.
Owen op de 400 meter (nr 61)
Golden Lion in Leeuwarden
Bij een wedstrijd genaamd de "Golden Lion" in Leeuwarden liep Master 35+ Arjan Lantink vrijdag wederom een ijzersterke 200 meter. Met een tegenwind van 1,4 meter per seconde liep hij 22.99 seconden.
Een flink aantal junioren van de Mila groep startte in Leeuwarden op de 800 meter. Junior B Ids Peenstra was de snelste avPECer met 2;09,54. 
Bij de meisjes B liep Tessa Harbrink 2;35,72. Zie de overige PEC-ers>>>

Pupillenwedstrijd in Zwolle
Zaterdag 5 september konden de pupillen uit onze regio in Zwolle aan een medaillewedstrijd meedoen. Podiumplaatsen waren er voor pupil A 1e jaars Jayquin Bart die eerste werd. Bij de 2e jaars werd Cas Sanders 1e en Daan van der Sluis 2e.
Bij de pupillen C werd Sylvan Bruins Slot 2e.  
Bij de meisjes pupillen B pakte Suze de Groot de eerste plaats. De Zwolse meisjes pupillen C bezetten het gehele podium. 1e werd Zoe de Haas, tweede Carma Durieux en derde werd Feline Dijkstra.
Suzanne Muller werd derde in de meerkamp meisjes pupillen A2e jaars.
Bij de mini pupillen werd Myrthe Burgman 2e.
En het lijkt of er nog een 
clubrecord sneuvelde:  Pupil B Valerie de Vries liep een ijzersterke sprint (40 meter) in een electronische tijd van 6.74 seconden.  Deze tijd is vergelijkbaar met het huidige clubrecord van Latoya Telehala. Zij liep jaren geleden een handgeklokte 6.5 seconden. De gebruikelijke correctie van 0.24 seconden en de betrouwbaarheid van de ET zorgt ervoor dat Valerie de nieuwe houdster van het clubrecord wordt.
Uitslagen https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33870/302/

Deel via:

(Terug naar boven)


Zondag duurloop 10km ​
   (05-09-2020)

Voor de recreatieve lopers starten we weer met de 10km duurloop op zondag om 09.30 uur, tempo rond 9,5 km/uur, in september is de start vanaf het Engelse Werk, vanaf 4 oktober vanaf het Weezenlanden Paviljoen (achter het Provinciehuis).”

Deel via:

(Terug naar boven)


Topfit fysiotherapie gaat weer starten met de inloopspreekuren bij AV PEC!
   (05-09-2020)

Vanaf deze week zal Topfit weer beschikbaar zijn in de verzorgingsruimte bij AV PEC op dinsdag en woensdagavond van 19.30 -21.00 uur. Er zijn extra desinfectiemiddelen aanwezig, er zullen maximaal 2 personen tegelijk in de behandelruimte toegelaten worden, en het verzoek is om een eigen handdoek mee te nemen.”

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...