Nieuws overzicht avPEC1910

Joop Kranendijk overleden - lid van verdienste avPEC
   (23-09-2018)

Op 20 september jl. is dhr. Joop Kranendijk overleden. In 2006 werd hij beloond voor al zijn inspanningen bij avPEC met de titel Lid van verdienste.
Tot 2003 was Joop vele jaren actief als bestuurslid van avPEC 1910 en maakte hij ook jarenlang deel uit van de wedstrijd-organisatie-commissie. Hij is bij honderden wedstrijden wedstrijdleider, scheidsrechter of jurylid geweest. En heeft tevens de nu nog op de wedstrijdkalender staande Zwolse Ekiden mede een gezicht gegeven. Hij deed dat in de verschillende rollen van wedstrijdleider, scheidsrechter en organisator. 

In de periode waarin avPEC grote en vermaarde indoorwedstrijden in de Zwolse IJsselhallen organiseerde was Joop onverwoestbaar bij de opbouw van de indoor-atletiekpiste. Hield zich vele jaren bezig met het atletiekmateriaal en zorgde tussendoor nog voor sponsors waarbij hij dan ook nog het bijbehorende materiaal verzorgde.
Vanaf 2003 is Joop het wat betreft de atletiek rustiger aan gaan doen om zijn vrouw bij te staan die in een verpleegtehuis verblijft.
Hun dochter Jorien heeft bij de junioren lange tijd bij de Nederlandse top gehoord op de 400 meter en de 400 meter horden.
Joop Kranendijk is 73 jaar geworden en wordt naar zijn uitdrukkelijke wens in besloten kring herdacht.
Wij wensen de familie veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur van avPEC 1910.

Link naar de publicatie>>>

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


9 PR's tijdens marathon Berlijn
   (17-09-2018)

Het was een gezellig weekendje Berlijn voor de Av Pec atleten. O ja er moest ook nog een marathon worden gelopen. 

Een ontspannen sfeer is blijkbaar goed voor de prestaties, want er werden maar liefst 9 pr's gelopen. 
De omstandigheden waren in de ochtend goed, want de Keniaanse Eliud Kipchoge verpulverde het wereldrecord met maar liefst 78 seconden (2.01.39).

Ronald Keizer was de snelste Av Pec atleet, met een tijd van 3.06.53, ondanks blessureleed en Hanneke Koenjer was de snelste Av Pec vrouw in 3.28.39. 
Daarnaast werden er vette pr's gelopen door de volgende atleten: 

Dennis Dekker: 3.37.43 
Daniëlla Bastiaan: 3.37.46 
Tjeerd Lemstra: 3.30.27 
Erwin Lammertsen: 3.37.42 
Hermien Brummel: 3.50.49 
Willem van Beek: 3.50.48 
Michel Matteman: 4.04.20 
Sanne Hesselink: 3.49.53 
Evelien Keeskamp-Croezen 3.43.34

Al met al een geslaagd weekend.

Deel via:

(Terug naar boven)


Restant van een drukke hardloopweek
   (17-09-2018)

Baanloop PEC, donderdag 13 sept
De eerste baanloop van AV PEC ligt weer achter ons. De opkomst was nog niet heel geweldig maar het moet nog even wennen zullen we maar zeggen.
Kibrom Hagdu won de 5000m in 17:14. Hij wil graag onder de 17’lopen, kan dat ook maar vindt de baan erg lastig. Roel Jan Heeringa liep een mooie 18:32 wat goed was voor een 4e plek en Rob Harte trakteerde zichzelf op een nieuw PR van 19:06.

Hoenwaardrun Hattem
De vierde loop van deze week in de regio vond in Hattem plaats, door de fraaie uiterwaarden langs de IJssel in Hattem
Twan Wildeboer werd 2e bij de mannen en snelste Hattemer op de 5km in 18:02.
Voor Jan Willem Davidse was er een 3e plek op de 15km in 1:02:57. Linda Eektimmerman werd hier 1e bij de dames in 1:08:50.

Meppel Cityrun
En de vijfde van deze week was de Meppel Cityrun. In Meppel dus… Hier streed Frank Eikenaar op de 8mijl een eenzame strijd, voldeed niet aan zijn (eigen) hooggespannen verwachtingen maar werd toch nog 5e bij de mannen.

Alle uitslagen zijn te vinden via www.uitslagen.nl

 

Heb je zelf ergens gelopen en een mooie prestatie neergezet, laat dat ons dat dan even zo snel mogelijk na de loop weten. Stuur ons even een berichtje op pec.webredactie@gmail.com

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Salverda Berkumloop en Appelloop Olst
   (13-09-2018)

Salverda Berkumloop.
Dinsdag 11 September was het weer tijd voor de 28e Salverda Berkumloop. Een grote hoeveelheid atleten, onder wie vele PECcers en een klein handje vol Kenianen, stond aan de start voor 5 of 10km door het Zwolse buitengebied.
Zoals te verwachten was, waren ook dit jaar de Keniaanse lopers hun Zwolse collega’s te snel af, maar met name PEC atleet Arne Mulder kon de eerste 3 van de 10 km’s netjes in het spoor blijven. Daarna gaven de beide Kenianen gas en moest Arne zien de schade te beperken, hetgeen prima lukte. Met slechts een goede minuut achterstand werd Arne derde in de race en beste Zwollenaar op deze afstand in 32:38.
Het niveau was hoog, want de eerste 30 mannelijke atleten, onder wie de PECcers Kevin Diender, Arjen Sanderse en Jeffry ter Steege, slechtten de afstand binnen de 40 minuten.

Op de 5km liep Kibrom Hadgu, regelmatig trainend bij PEC, keurig naar een 2e plaats in 17:02. Lars van Surksum en Daan Veenhuizen eindigden ook netjes beide in de top 10.
Henriet Koornberg eiste een vierde plaats voor zich op in een tijd van 21:52.

 

Appelloop Olst.
Een dag na Berkum was Olst aan de beurt. Voor de 22e keer werd daar de Appelloop georganiseerd. Iets minder deelname (ook van PEC) maar zeker niet minder gezellig en beslist een aanrader voor wie geen startbewijs voor Berkum kon bemachtigen. Ook hier een 5 en 10km op het programma.
Na maanden van afwezigheid liet Sander Kloosterziel zien dat er weer rekening met hem gehouden moet worden. Na een sterk gelopen solorace verraste hij vriend en vijand door met 33:18 de eerste plaats voor zich op te eisen op de 10km. Frank Eikenaar werd hier vijfde en was met 37:17 ook prima tevreden.
De jeugdige Aniek Mars behaalde een mooie 2 plaats op de 5km voor dames in 20:03 . Cora Kloosterziel liep naar een nette 5e plek in 21:59

Deel via:

(Terug naar boven)


AvPEC-Vrouwen promoveren naar tweede divisie
   (09-09-2018)

In het Noordhollandse Grootebroek promoveerde vandaag de Zwolse vrouwenploeg van avPEC terug naar de tweede divisie. De mannen schoten in Amersfoort in totaal minimaal 6 punten tekort door met name op de werp- en springnummers (behalve polsstok) beduidend minder te presteren. 
De vrouwenploeg was in de breedte goed op prestatieniveau en vond zichzelf na afloop terug op de tweede plaats. Dat betekent een rechtstreekse promotie naar de tweede divisie. De mannenploeg slaagde ondanks het weer op tijd fit zijn van sprinter Leon ten Klooster en een sterke 400 meter van Jordy Vischer, er niet in om zich aan het einde van de dag in de top 4 te nestelen. Het is een verdienste dat ze zich geplaatst hebben voor de promotie/degradatiewedstrijd; maar de ploeg blijkt dit jaar nog niet rijp voor de eerste divisie.
Volgend jaar zal daardoor zowel het vrouwen- als het mannenteam in de tweede divisie uitkomen. Dat betekent wel dat zij komend seizoen weer samen zullen reizen naar de zelfde wedstrijdlocaties.
Uitslagen mannen>>>
Uitslagen vrouwen>>>


 

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Donderdag 5 km baanloop
   (08-09-2018)

Beste sporters, as donderdag is het weer zover. De baanloop. Wie durft er zo vlak na de vakantie. Wetende dat er hierna nog 6 baanlopen volgen, kun je de keren daarna ongetwijfeld je pr verbeteren.
Dus start donderdagavond 13/9/2018. Inschrijven vanaf 19.00. Snelle lopers, minder dan 20 minuten, starten om 19,45. De minder snelle goden en godinnen om 20.10.
Tot dan.
Lees meer...

Deel via:

(Terug naar boven)


Zondag competitiefinale vrouwen- en mannenploeg
   (08-09-2018)

De seniorencompetitieploegen van avPEC hebben zich in het voorseizoen weten te plaatsen voor de befaamde promotie- degradatiewedstrijden. Deze finalewedstrijden vinden op zondag 9 september plaats.

De mannenploeg zou zondag zomaar terug kunnen promoveren naar de eerste divisie waardoor avPEC weer mee kan doen aan deze interessante competitie. Wat maakt deze competitie nou zou interessant? In de eerste divisie wordt de strijd niet volgens de individuele puntentelling uitgevochten maar de punten worden op basis van klassering ten opzichte van de tegenstander verdeeld. Die puntentelling hebben de atleten overigens zondag ook al mee te maken waardoor om iedere plek gestreden moet worden!!
Daarnaast valt er in de eerste divisie veelal meer prestatieve atletiek te zien en bestaat deze competitie maar uit 12 teams. Mogelijk kunnen we volgende seizoenen weer wat van deze wedstrijden op de Zwolse atletiekbaan organiseren. Promotie is nog geen gedane zaak. De tweede competitiewedstrijd was vanwege blessures van een veel lager niveau. Hopelijk zijn de blessureperikelen zondag achter de rug. De opstelling van de pec-ploeg is al zeer bemoedigend! Zie >>>
De mannen strijden zondag in Amersfoort. De live uitslagen zullen zondag >>>HIER<<< te volgen zijn. De beste vier ploegen promoveren naar de eerste divisie.

Het vrouwenteam zal zondag vechten voor promotie naar de tweede divisie. Zonder al te grote tegenslagen zou de ploeg moeten kunnen promoveren. Zij hebben zich immers als koploper geplaatst. Toch lijkt het er op dat puntenkanon Sarah van Beilen niet volledig ingezet kan worden. Zij doet alleen mee aan het kogelstoten. Deze wedstrijd vindt aanstaande zondag in het Noordhollandse Grootebroek plaats. De uitslagen zijn zondag  >>>HIER<<<  te volgen. De beste vijf ploegen promoveren naar de tweede divisie.


Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...