Nieuws overzicht avPEC1910

Nieuwe hoogspringmat
   (19-09-2019)

Sinds vorige week is AV PEC in het bezit van een nieuwe hoogspring mat. De oude mat was versleten en voldeed niet maar aan de nieuwe eisen van de Atletiekunie.

Door een gulle gave van de stichting Sportleads, kreeg onze club de beschikking over deze nieuwe mat met de benodigde afmeting 6 x 4 meter.

De de oude volder is hiervoor aangepast door Jac Admiraal uit Hasselt die op korte termijn de benodigde verlenging kon uitvoeren.

De mat is afgelopen weekend ingewijd tijdens de landelijke B-junioren competitie finale.

Deel via:

(Terug naar boven)


Mannenploeg avPEC1910 in landelijke finale masterscompetitie
   (19-09-2019)

Zondag 22 september vindt in Dordrecht de landelijke finale van de Masterscompetitie plaats. In deze finale, ook wel het NK Teams voor Masters genoemd, strijden de 12 beste teams om de Nederlandse titel.
Na twee competitierondes wisten de mannen Masters van PEC1910 zich met een relatief jonge ploeg te plaatsen voor deze landelijke finale.
De sprintonderdelen worden goed bezet door Ronnie Sentamu, Jan Plat (100/200 meter) en Arjan Lantink (400 meter).
Op de 1500 zal Remco de Vries zijn kunsten gaan vertonen.
De technische nummers worden bezet door Hans Kappert (speer/discus), Jan Kuis (kogel/discus), Kevin Woldberg (hoog/ver) en Jan Plat (ver).
Op de afsluitende 4x100 estafette zullen Ronnie, Remco, Arjan en Kevin weer een poging gaan doen om het clubrecord aan te scherpen.
De finale is live te volgen via de site van Atletiek.nu:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/32181/
Jan Plat en Remco de Vries

Arjan Lantink

Finish van Kevin Woldberg

Jan Plat en Ronnie Sentamu

Deel via:

(Terug naar boven)


Landelijke finale B-junioren zo 15-9-2019
   (19-09-2019)

De meiden van PAC en de jongens van Haag Atletiek pakken in Zwolle de titel bij de B-junioren. PAC heeft een straatlengte voorsprong op KAV Holland en Groningen Atletiek. Het verschil tussen Haag Atletiek en PAC is aan het einde van de rit slechts 33 punten, met AV Hera als uitstekende derde. Absolute hoogtepunt van de finale is de 58.28 meter van Alida van Daalen waarmee ze de beste prestatie allertijden bij de B junioren van Corrie de Bruin verbetert.

Hoog niveau B-meiden in eenzijdige finale

Na de successen van Groningen Atletiek bij zowel de A-junioren als de senioren wordt op voorhand een mooie strijd verwacht met PAC. Dan moet bij Groningen alleen wel iedereen fit zijn. Britt Weerman, net als Sofie Dokter nog gespaard tijdens de succesvolle seniorencampagne, gaat de maandag voor de finale door haar enkel en ontbreekt. Daarmee is de spanning voor het goud verdwenen. Zeker als Alida van Daalen het op haar heupen krijgt. 1000 Punten krijgen voor een onderdeel is een zeldzame prestatie, als je dat op een werponderdeel voor elkaar krijgt dan ben je wel een ultieme eindbaas. Van Daalen komt in haar derde poging tot 58.28 meter, goed voor 1029 punten. Misschien wel belangrijker, Corrie de Bruin, in 1992 goed voor 56.48 meter, wordt onttroond als recordhoudster. Alsof dat nog niet genoeg is; de 17.13 meter bij het kogelstoten is goed voor 1009 punten. Toch is het succes van PAC veel meer dan Alida van Daalen alleen. Michelle Frowijn profiteert optimaal van het kopwerk van Emmy van den Berg en wint de 1500 meter, Miro Vlasman is als C-juniore goud waard op de 100 meter met en zonder horden en Joyce van Welie kan je op elk onderdeel inzetten. Een groot gedeelte van deze groep zal afreizen naar Portugal voor de Europacup.

Verwarring bij het verspringen, uitstekend hoogspringen van Dokter en Witte

Spannend is het wel voor de overige podiumplekken. De prestatie die voor de meeste consternatie zorgt is de 5.78 meter van Nikki Taag. De atlete van KAV Holland kan een aardig potje verspringen, toch zag ze deze afstand niet aankomen. Op eigen initiatief gaat ze bij de jury verhaal halen of de sprong wel juist gemeten is. De jury ziet, kijkende naar de overige sprongen van Taag, geen reden om van een fout te spreken waardoor de 5.78 meter blijft staan. Het past overigens wel in het rijtje van Haarlemse prestaties met een overtuigende overwinning voor Rosalie Breems op de horde, uitstekend werpen van Robina Negenman en de 1.80 meter van Fay Witte. Een mooie opsteker na een moeizaam seizoen. Witte krijgt op die hoogte gezelschap van Sofie Dokter die de honneurs van de afwezige Weerman fantastisch waarneemt. Voor Dokter een primeur en stiekem misschien ook wel het gevolg van een weergaloos seizoen. Dokter en Witte worden voor de sprong beloond met 1034 punten en dat zet de teller van 1000 punten plus scores op 4. Groningen Atletiek zien we lang niet meedraaien om de ereplaatsen maar doordat zowel Dokter als Danara Stoppels bij het kogelstoten in de tweede groep zitten levert de stand lang een vertekend beeld op. Voor de estafette staat Groningen Atletiek 10 punten voor op KAV Holland, een positie die ze na de estafette net niet vast weten te houden.  

Voor foto's van de meisjes finale klik op de link naar de site van Ed Turk.

Vorm van de dag maakt het verschil in hoogstaande jongensfinale

Zowel de ploegen van PAC als Haag Atletiek wisten dat ze zich geen misser konden veroorloven. PAC zonder Mark Heiden, Haag zonder Gabriel Emmanuel, het hield de ploegen in evenwicht. Het verschil over 2 wedstrijden in het reguliere seizoen was slechts 1 punt in het voordeel van de Rotterdammers. Voor Haag Atletiek is er een overwinning voor Nsikak Ekpo die de 100 meter wint in 10.85, op de voet gevolgd door Felter en Emanuelson (beiden PAC) die ook onder de 11 seconden blijven. Orry Willems heeft een contract voor het leven gekregen. De Belg, die voor de A-finale het gapende kogelslingergat bij Haag Atletiek met succes opvulde, haalt bij het discuswerpen opnieuw een sloot punten binnen. PAC wint 7 van de 11 onderdelen van de directe concurrent, maar ziet vooral het verschil bij het speerwerpen flink oplopen. De 59.14 meter van Mark van der Linden is ruim 20 meter verder dan de werper van PAC, Tijmen Hermse. Op de afsluitende estafette is de laatste 100 meter van Isiah Emanuelson zo indrukwekkend dat het tot en met de prijsuitreiking nog spannend is. Het verschil is uiteindelijk 33 punten in het voordeel van Haag Atletiek waardoor de juniorentitels keurig door beide ploegen worden verdeeld.

Het zegt veel over AV Hera dat zij lang in de wedstrijd worden genoemd als titelkandidaat. Onder aanvoering van Robin Korving is er in Heerhugowaard een fantastische lichting opgestaan die met de allerbesten meekunnen. Sebastiaan Bonte wint het kogelstoten en discuswerpen, meerkamper Jeff Tesselaar wordt met de week beter en met Lars Philipsen wordt er op de 1500 meter nauwelijks iets prijsgegeven.  Door het goede optreden van AV Hera blijft de verwachte spanning om het brons uit.

Voor foto's van de deze jongens wedstrijd klik op de link naar de site van Ed Turk.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Hoogspring Clinic
   (17-09-2019)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/Nieuws/Hoogspring_clinic.pdf

Deel via:

(Terug naar boven)


Baanloop donderdag 12 september
   (12-09-2019)

As donderdag 12 september is het weer zover.

De eerste baanloop van het seizoen 2019-2020 . De baanloop is over 12.5 ronden. Dit komt overeen met 5 km. De rondetijden en eindtijden worden door een door ons uitgereikte chip bijgehouden. Na afloop kun je er een print van krijgen.

Er is een “snelle groep” die de 5 km binnen 20 minuten lopen, start 19.45. En er is een minder snelle groep, start 20.10.

De kosten bedragen €2,- voor PEC leden en €3,- voor niet leden.

Na 12 september vinden er nog meer baanlopen plaats. Houd de wedstrijdkalender in de gaten

Tot donderdag

De recreatiecommissie

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


29e Salverda Berkumloop
   (11-09-2019)

De 29e editie van de Salverda Berkumloop werd gelopen onder heerlijke nazomerse condities. Bijna geen wind, een heerlijk zonnetje en een temperatuur van zon'n 18 graden zorgden voor vrijwel ideale omstandigheden voor de lopers en het vele publiek.

Op de 5km liepen de koplopers lange tijd samen op, maar toen het op de laatste versnelling aankwam was Michiel Veldman van Aco van Elderen zijn Zwolse companen te snel af. In 16:21 pakte hij de winst.  Joep Emmen werd 2e en op een hele mooie 3e en 4e plek kwamen vervolgens Kibrom Hadgu (16:27) en Luca Poppe (16:35) binnen.
Bij de dames kwam Joanne Lehr net een paar seconden tekort voor een tijd onder de 20 minuten. Haar 20:03 was wel goed voor een 2e plek bij de dames. Minke Nijhuis werd keurig 3e in 21:10. Malou EIsen en Lotte Telgenhof kwamen binnen op plek 5 en 7.

Op de 10km streden de deelnemende PECcers niet om de podiumplaatsen maar toch werd er goed gepresteerd.  Jeffrey ter Steege finishte net onder de 40 minuten: 39:47 en ook Randall Locht liep een sterke race en voor hem bleef de klok op 40:24 stilstaan.
Danielle Bastiaan was de eerst binnenkomende PEC dame op de 12e plek in 44:38

Deel via:

(Terug naar boven)


Loopfestijn Dalfsen: PEC-leden actief
   (10-09-2019)

Zaterdag vond het Loopfestijn in Dalfsen plaats. Tegenwoordig wordt die eind augustus georganiseerd, een aantal jaren gelden was dat begin augustus.
Op de 5 km viel er bij Tim Tadema, onze slechtziende wedstrijdloper, begeleid door Frank Eikenaar, een scherpe verbetering van zijn  PR te bespeuren. Hij verbeterde zijn beste tijd met ruim anderhalve minuut naar 22.09, proficiat!
Roel-Jan Heeringa zette een goede 39.29 neer op de 10km.
Op de halve marathon wist Arne Mulder een 4e plek op te eisen, in een sterk deelnemersveld met oa topatleet Bart van Nunen, hij kwam enige minuten na van Nunen(1.04.49) binnen in 1.10.11.

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

10-10-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

12-10-2019, 09:00 uur

AV PEC Club Kampioenschappen

09-11-2019, 09:00 uur

1e GOK Cross 2019 - Wijthemerplas

14-11-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

12-12-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...