Evenement: Baanloop 5 km

Naam Baanloop 5 km Locatie Zwolle
Begindatum 14-03-2019 Einddatum 14-03-2019
Aanvang 19:45 Einde
Bijzonderheden De leeftijdsgrens voor de baanloop is 12 jaar.
Omschrijving

De tweede donderdag in de maand wordt er in de maanden september, oktober, november, december, maart, april en mei een baanloop gehouden over 5 km. Met een chip die op de schoen bevestigd is wordt de tijd geregistreerd door de sensor die onder de finishlijn in de Zwolse atletiekbaan verwerkt is . De loop is qua afstand exact 5000 meter omdat geheel op de atletiekbaan gelopen wordt. De chip geeft een betrouwbare indicatie maar echter geen officiële wedstrijduitslag. Er is geen fotofinish apparatuur opgesteld, daarvoor zijn er een select aantal andere wedstrijden beschikbaar. De loop is daarmee een recreatieve- of trainingsloop met een wedstrijdkarakter. Doorgaans vinden vele wedstrijdlopers in of buiten de regio elkaar rondom deze loop.

Gezien het grote aantal deelnemers tijdens de laatste 3 baanlopen heeft de Organisatie besloten om in 2 groepen te gaan lopen.

De lopers met een verwachte eindtijd onder de 20 minuten starten om 19:45 uur. Om 20:10 gaan dan de lopers met een verwachte eindtijd van  20 minuten of daarboven van start. Verzoek blijf aan een ieder om zuinig te lopen, loop niet naast elkaar. Dat is prettiger voor opkomende snelle lopers van achter, en je kan je goed concentreren op je racetempo. Wil je oplopen met iemand anders, wissel het kopwerk af.

Elke deelnemer krijgt een chip op de schoen, en bij elke passage wordt de tijd vastgelegd. Doe de chip aan de rechterschoen. Het is een baanloop, na 12,5 rondjes is de laatste registratie en is de uitslag direct bekend. Loop zowel bij de doorkomst als bij de finish over de mat, anders is er geen tijd vastgelegd! De uitdraai op papier van alle rondetijden en de eindtijd is na afloop verkrijgbaar.

Zowel tussentijden als eindtijd zijn zichtbaar via een app op de mobiel of tablet.  Met de chip is het makkelijk te zien hoe vlak je kan lopen.  Voorspellende eindtijden worden door de speaker aangegeven aan passerende (groepjes) van lopers.

Inschrijving is mogelijk vanaf 7 uur in het clubhuis aan de Urksteeg 1, Zwolle.

Deelname baanloop is €2,-(ledenprijs) €3,-(niet-leden).

Tijdregistratiesysteem
De tijdregistratie wordt gedaan met de Ipico-chip, deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld (er worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht). Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in. Er staan vrijwilligers klaar om assistentie te verlenen.

Hoe word ik geregisteerd ?
De chip is een vederlicht systeem die aan de loopschoen wordt bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de weg, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.

Hoe bevestig ik mijn chip ?
Bij het startnummer ontvangt je ook je chip, deze kan met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen worden bevestigd, natuurlijk is het ook mogelijk de chip middels de veters aan de schoen te bevestigen, dit heeft echter niet de voorkeur omdat de chip na afloop weer ingeleverd dient te worden.

Inleveren van de chips ?
De chips worden direct na de finish verzameld door vrijwilligers van de organisatie.  Deze zullen in het finish gebied staan en kunnen de chip op een snelle manier van je schoen halen.

Chip niet ingeleverd ?
Wanneer de chip op de dag van het evenement niet wordt ingeleverd wordt een bedrag van € 5,- in rekening gebracht


Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...