Ongewenst gedrag in de sport, je leest er wel eens over op de voorpagina van het nieuws. Ook in onze vereniging zou dat kunnen voorkomen. Iedereen vindt het belangrijk dat alle leden, trainers en vrijwilligers en andere betrokkenen in een veilige en vertrouwde omgeving  kunnen sporten en van hun sport kunnen genieten, ook het bestuur. Daarom heeft het bestuur een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld. In onderstaand bericht van onze VCP lees je over ongewenst gedrag in de sport en wat je kunt doen als je erbij betrokken raakt.

“Nog twee misbruikslachtoffers melden zich” kopte de nieuwssite. De laatste tijd zijn er regelmatig berichten over seksueel misbruik in de sport. Soms komen slachtoffers van dergelijke ongewenste intimiteiten pas na jaren naar buiten met hun ervaringen. Uit schaamte, omdat ze de weg niet weten, niet durven te vertellen wat hun overkomen is of onder druk van de dader om zich stil te houden. Dat moet en kan anders.

Seksueel misbruik is ernstig en moet direct stoppen. Ook ander gedrag  is ongewenst: aanranding, bedreiging, mishandeling, pesten, schelden, discriminatie, agressie. Dit zijn voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Hiermee bedoelen we omgangsvormen die door de persoon die het ondergaat als gedwongen en/of ongewenst worden ervaren. Ook dat moet direct stoppen.

Sporten is leuk om te doen en levert prachtige momenten op. Sport is er om van te kunnen genieten, in een veilige omgeving, alleen en met elkaar binnen de club. Als daarbij sprake is grensoverschrijdend gedrag dan is er wat mis. Wat kun je dan doen?

Het belangrijkste is: zoek hulp en bespreek het. Ook als je twijfelt (is het wel zo erg, hoor of zie ik het wel goed?) of het bij een ander ziet gebeuren is het belangrijk dat je er niet alleen mee blijft rondlopen. Misschien ken je in je eigen omgeving iemand waar je dit mee kunt bespreken, maar je kunt ook altijd contact met mij zoeken. Als Vertrouwenscontactpersoon (VCP) ben ik er voor de eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ik bied een luisterend oor, geef raad en kan doorverwijzen voor geschikte hulp. Ik ben getraind door het NOC*NSF en ben op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen.

Jannie Hoegen

Je kunt mij altijd bereiken via mijn mailadres vcppec1910@gmail.com  of telefoonnummer 0650504777 (ook Whatsapp).

PS: Wil je meer weten over sporten met plezier kijk dan eens op http://sportplezier.nl/

 

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...