Al vele tientallen jaren wordt er in Zwolle aan atletiek gedaan bij de atletiekvereniging a.v. P.E.C. 1910 op de atletiekbaan Wim Peters. (link naar informatie over Wim Peters met o.a. filmpje Olympische Spelen 1924 en een springende Wim)

Alle atletiekonderdelen worden, zowel door mannen als door vrouwen en door jong en oud, bij a.v. P.E.C. beoefend.
Voordat de atletiekbaan "Wim Peters" aan de Urksteeg 1 te Zwolle in gebruik werd genomen werd ook al aan atletiek gedaan. Op 12 juni 1910 werd de voetbal- en atletiekvereniging PEC opgericht. Dankzij de Zwolse atletiekvereniging is de naam Prins Hendrik Ende Desespereert Niet Combinatie (PEC) voor Zwolle behouden gebleven.

In de beginjaren werd 's winters gevoetbald en 's zomers aan atletiek gedaan. De naam "combinatie" geeft al aan dat de vereniging een "fusieclub" is. Een fusie van de Assendorpse Voetbalclub uit 1905 en de voetbalclub Prins Hendrik uit 1906. De Assendorpse voetbalclub heeft 5 jaar bestaan onder respectievelijk, de namen: "AVC", "Voorwaarts", "Volharding", "Sallandia"  en "Ende Desespereert Nimmer". In 1910 fuseerden Prins Hendrik en Ende Desespereert Nimmer tot P.E.C. (Prins Hendrik Ende Desespereert nimmer Combinatie)

In 1974 gingen de voetballers een avontuur aan in het betaalde voetbal, eerst onder de naam "PEC Zwolle" en later "FC Zwolle". De atletiek verzelfstandigde en ging onder de naam "AV PEC 1910 " verder. In 1980 nam av PEC 1910 een eigen kunststof atletiekbaan in gebruik op de plaats waar de huidige baan ligt. De atletiekvereniging is nu uitgegroeid tot een vereniging van rond de 800 leden. 

De avPEC 1910 is, evenals alle andere Nederlandse atletiekverenigingen, aangesloten bij de Atletiekunie (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). Atletiekunie is onderverdeeld in verschillende regio's. Iedere regio bestaat uit een aantal verenigingen, die mede door hun geografische ligging bij elkaar passen. A.v. P.E.C. 1910 hoort bij de Regio IJsseldelta, regio 21. Ieder lid van PEC wordt aangemeld als lid van de Atletiekunie.

AvPec 1910 heeft in de geschiedenis vele topatleten gekend en hoopt in de toekomst vele toppers te kunnen opleveren. De vereniging is er voor sporters op alle niveau's. Voor  beginnende hardlopers, jonge pupillen, wedstrijdatleten, studenten, wegatleten, meerkampers, springers, werpers, sporters met een handicap, sprinters en ook voor leden die het aan anderen mogelijk maken te kunnen sporten.
In het jubileumjaar 2010 schreef oud-journalist Steven ten Veen een boek over de historie van avPEC 1910. Dit boek is te koop bij de vereniging en verkrijgbaar bij de boekhandel

 


Ereleden avPEC 1910

Carel Dreuning
Frans Heffels
Jan Peters
WimPeters
Herman Timmerman
Joop Waterreus
Henk van der Worp

Leden van verdienste

Geert Brettschneider
Gurrie van de Brug
Jan Disco
Cor Dreuning
Dick Heidenrijk
Ria Hulsink
Joop Kranendijk
Connie van Riessen
Martin Simons
Ben Swienink
Wim Volkers
Alie van der Worp
Marc van der Worp
Ria Wennink-van Ark (2012)

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.


Loopsport

Loopsport

Iedere beginnende en gevorderde loper kan terecht bij av PEC 1910.
Lees verder

Clinics

Clinics

Ieder jaar zijn er diverse clinics bij AV PEC 1910.
Lees verder

Loopsport

Baanatletiek

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Loopsport

CD Junioren

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...