De groep junioren is een grote groep atleten in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar. De term junioren verwijst binnen atletiek alleen naar de leeftijd.

C/D-junioren (12 t/m 15 jaar)

Na de pupillentijd wordt men junior. De atleten zijn eerst 2 jaar junior D (het jaar waarin ze 12 worden en het jaar waarin ze 13 worden). Daarna worden ze op dezelfde wijze twee jaar lang junior C. Bij de junioren is plezier in de training heel belangrijk, maar er wordt nu meer prestatiegericht getraind. Jongens en meisjes trainen samen.
In deze juniorenperiode worden een aantal nieuwe atletiekonderdelen aan het programma toegevoegd. Balwerpen wordt vervangen door speerwerpen, en verder krijgen ze nu ook discuswerpen, hordelopen en polsstokhoogspringen. Ook kunnen nu verschillende nieuwe loopnummers beoefend worden. In principe krijgen de C/D junioren al deze atletiekonderdelen aangeboden, er wordt namelijk nog in groepsverband getraind. In de zomer worden er regelmatig baanwedstrijden georganiseerd, in de winter kunnen de junioren deelnemen aan crossen (boslopen) en aan indoorwedstrijden. Bij veel van deze wedstrijden kunnen de C/D junioren zelf kiezen aan welke onderdelen ze willen meedoen, bij competitiewedstrijden worden ze in overleg met de trainer op bepaalde onderdelen ingezet. Bij competitiewedstrijden neem je deel als team. Net als bij de pupillen wordt er twee keer per week getraind. De trainingstijden voor de zomer zijn maandag en woensdagavond van 19:00 tot 20:30, beide malen op de atletiekbaan. Atleten met meer ambitie kunnen in afstemming met de trainers meerdere keren gaan trainen.
Nieuwe belangstellenden kunnen zich even voor aanvang van de training melden en een aantal trainingen kosteloos meedoen. Neem bij het weer passende kleding mee en je kunt gelijk meedoen.
foto: 2e bij finale landelijke clubcompetitie meisjes C

A/B junioren, (16 t/m 19 jaar)

Na 2 jaar junior C te zijn geweest worden de atleten eerst junior B (2 jaar), daarna junior A (ook 2 jaar)
A/B junioren , senioren en masters trainen gezamenlijk per onderdeel. Bovendien trainen mannen  en vrouwen samen.

Zij trainen per atletiekonderdeel en ze kunnen zelf kiezen welk onderdeel ze willen trainen. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om zich op één of meer onderdelen te specialiseren. Ze kunnen echter ook alle onderdelen blijven beoefenen en zo voor de meerkamp trainen. Ieder jaar is er een aantrekkelijk wedstrijdprogramma, met o.a. competitiewedstrijden en diverse baanwedstrijden in de zomer en crossen en indoorwedstrijden in de winter. Wegwedstrijden worden het gehele jaar in allerlei afstanden aangeboden. De trainingen van de verschillende atletiekonderdelen zijn over de week verdeeld, zodat er meerdere keren per week getraind kan worden, desgewenst op verschillende onderdelen. Belangstellenden kunnen zich even voor aanvang van de training melden en een aantal trainingen kosteloos meedoen.

Voor 2018 deelt de atletiekunie het als volgt in >>>>

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.


Loopsport

Loopsport

Iedere beginnende en gevorderde loper kan terecht bij av PEC 1910.
Lees verder

Clinics

Clinics

Ieder jaar zijn er diverse clinics bij AV PEC 1910.
Lees verder

Loopsport

Baanatletiek

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Loopsport

CD Junioren

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...