Uw kind(eren) heeft gekozen voor de atletieksport. Een veelzijdige en boeiende sport waar vrijwel het hele lichaam actief getraind wordt.

De jongste leden van onze vereniging zijn de pupillen.

Kinderen kunnen lid worden van av PEC 1910 als zij ten minste 6 jaar zijn. Meestal mogen ze in het jaar dat ze 7 worden vanaf maart/april mee trainen. De pupillen zijn te verdelen in 4 groepen:

De training van pupillen is er op gericht, dat de kinderen op een speelse manier de volgende atletiekonderdelen leren beoefenen: sprinten, hordenlopen, 1000 meter, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en balwerpen.

De onderdelen speerwerpen, discuswerpen, polstok-hoogspringen, steeple, hink-stap-springen en kogelslingeren worden pas bij de junioren getraind. Af en toe wordt van sommige onderdelen toch een basistraining gegeven. Sommige onderdelen zal uw kind leuker vinden dan andere onderdelen. De ervaring leert dat hardlopen vaker niet populair is dan wel. Echter in de pupillentijd worden alle onderdelen, gestructureerd en naar mogelijkheid opgebouwd, collectief getraind.

Plezier

Bij jonge kinderen is het heel belangrijk dat zij plezier hebben in de training. Overigens geldt dat voor alle leeftijdsgroepen. De ontwikkeling van de techniek van de verschillende onderdelen gaat dus hand in hand met een plezierige training. Regelmatig is er voor de kinderen gelegenheid om mee te doen aan wedstrijden. Bij deze wedstrijden staan meestal 3 of 4 atletiekonderdelen op het programma. Ouders van jonge atleten kunnen voor of na de training altijd met vragen bij de trainer terecht.
Alle pupillen kunnen tweemaal in de week trainen. In de zomer wordt er zowel op de dinsdag als de donderdag van 18:00 tot 19:00 uur getraind.

Deze informatie betreft een korte introductie van wat de atletiek vereniging a.v.PEC 1910 voor uw kind en zijn/haar omgeving kan betekenen. We hebben getracht zoveel mogelijk informatie die van belang is of kan zijn te verzamelen en overzichtelijk te rangschikken.

Wedstrijden

Voor informatie over de competitie en regelementen of vragen over medaille wedstrijden, kunt u een kijkje nemen op de site van Regio Ijsseldelta.

Wedstrijd reglement Atletiek Unie

Wilt u wel eens meer weten over regels m.b.t. tijdmeting, startblokken, gewichten kogels en meer wedstrijdregelsetc etc. Dan kunt u het complete wedstrijdreglement van de atletiekunie inzien>>>>

Wij zullen er alles aan doen om de atletieksport in al haar facetten voor de pupillen (en ouders) leuk en uitdagend te maken. We rekenen daarbij ook op uw hulp en medewerking

De winterperiode gaat in na de herfstvakantie, dan trainen we op dinsdag buiten op de baan en op donderdag in het Greydanus college (achter Windesheim), tijden blijven van 18.00 - 19.00 uur. Locatie Greijdanus >>>>
Belangstellenden kunnen zich een kwartier voor de training melden in het hok bij de kleedkamers, bij de trainers op de atletiekbaan. 

  • minipupillen : vanaf maart/april na overleg zie hierboven
  • C - pupillen : de kinderen, die in het lopende kalenderjaar 8 worden
  • B - pupillen : de kinderen, die in het lopende kalenderjaar 9 worden
  • A - pupillen : de kinderen, die in het lopende kalenderjaar 10 of 11 worden

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.


Loopsport

Loopsport

Iedere beginnende en gevorderde loper kan terecht bij av PEC 1910.
Lees verder

Clinics

Clinics

Ieder jaar zijn er diverse clinics bij AV PEC 1910.
Lees verder

Loopsport

Baanatletiek

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Loopsport

CD Junioren

Van de Onstuimige Zevenheuvelenloop, de Stormloop tot de Dalli Run en de Diepe Hel.
Lees verder

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...