Mooie uitslagen en prijzen bij de laatste Gelderse/Overijsselse cross.
   (18-02-2019)

Met prachtig weer werd in het Hattemse bos alweer de 4de en laatste cross van het Gelders/Overijsselse (GOK) crosscircuit gelopen. Deze cross was tevens bepalend voor het eindklassement van het GOK (de beste 3 wedstrijden tellen waarvan de laatste meegedaan moet worden). Over het zware parcours rond en over de Trijzelberg waren weer veel leden van AV PEC actief en werden mooie uitslagen neergezet.

Bij de meisjes pupillen C eindigde Suze de Groot knap als 6de en werd ploeggenote Valerie de Vries 12de. Dit was voor Valerie nog net genoeg om Suze in het eindklassement voor te blijven, zij werden 6de en 7de.  Joshua Gooijer pakte zijn 2de overwinning in het GOK crosscircuit en eindigde daarmee als 2de in het eindklassement jongens pupillen C. Hij werd hier gevolgd door Sam Panman en Emiel de Zoeten die 8ste en 9de werden in het klassement. Fenn Steur deed niet mee aan het klassement maar maakte er een mooie wedstrijd van door als 7de te eindigen. Marlijn ter Maat eindigde ook als 7de in de race bij de meisjes pupillen A1. Ellen Smit werd 5de in de race en eindigde daarmee op een mooie 5de plaats in het eindklassement. Bij de jongens pupillen A2 werd de 2de medaille van de dag behaald. Simon van den Pol werd 3de in de race en dit was net genoeg om, na zijn vorige 2 overwinningen, de eerste plek in het eindklassement op te eisen. Cas Sanders deed ook goed mee bij de jongens pupillen A1 en werd 12de in het eindklassement.

Bij de meisjes junioren D1 eindigde Jaïra Gooijer als 2de in het eindklassement door in een mooie race ook als 2de over de finish te komen. Oudere zus Naömi Gooijer (meisjes D2) wist net als haar zusje en broertje de 2de plek in het klassement op te eisen. Bij de eerste ronde sloeg zij al een gaatje met haar ploeggenote Sara Meijer, Sara gaf echter niet op en finishte vlak na Naömi als 3de. Zij kon hierdoor de 3de plaats op het eindpodium betreden. Bij de jongens D junioren zette de jonge Tristan de Haan een super race neer door als D1 als eerste van het veld over de finish te komen tussen de oudere D2 junioren, een mooie opsteker voor hem in zijn eerste GOK cross. Jongens D1 Vincent van Dis en Levi Goldsteen liepen voor de eerste keer een cross en deden dat meer dan behoorlijk. Zij eindigden mooi in het midden met een 7de en 11de plaats. Bram Slabbekoorn en Jesper Pauw, die ook alle crossen hebben meegedaan, liepen weer goed mee en eindigden vlak bij elkaar. Zij werden 8ste en 9de, hiermee eindigden ze beide in de top-10 van het eindklassement van de jongens D1. Thijs ter Maat verzilverde zijn goede crossseizoen door ook deze cross weer goed mee te lopen en de 3de plek te pakken in het eindklassement van jongens D2. Hij eindigde weer verder voorin dan voorgaande crossen en werd 2de.  D2 Boyd Steur moest Thijs de 2de ronde laten gaan maar finishte desondanks mooi voorin het veld als 5de.

C-junior Tessa Harbrink boekte haar eerste overwinning van dit jaar in het crosscircuit. Ze liep vanaf het begin op kop en heeft deze positie ook niet meer uit handen gegeven. Door deze overwinning won zij tevens het eindklassement bij de meisjes C en kon tevreden de vakantie in. De 2de overwinning die bij de C-junioren geboekt werd kwam op naam van Thomas Reining. Met een ruime voorsprong kwam hij ontspannen over de finish. Door de voorgaande GOK crossen ook te winnen, eindigde hij op de 1ste plaats bij de jongens C-junioren. Hiermee prolongeerde hij zijn titel van vorig jaar. Ids Peenstra, die ook op alle GOK crossen al voorin meeliep, finishte als 3de. Hij sloot daarmee zijn mooie crossseizoen af met een 3de plek in het eindklassement. Een knappe prestatie, zeker omdat Ids nog maar C1 is. Olivier van Benthem zette zijn mooie stijgende lijn in de crossen voort en finishte net in de top-10 deze cross. Hij eindigde ook als 10de in het eindklassement.

Bij de meisjes B liep Joanne Lehr een mooie cross en eindigde als 4de. Zij pakte hiermee de 5de plaats in het eindklassement. Duncan Mulder gaat langzaam richting de top-5 bij de GOK crossen, hij eindigde deze cross als 6de. Dit was genoeg voor een mooie 6de plaats in het eindklassement. A-junioren Bas de Jong en Daan Veenhuizen mochten naast elkaar het podium bestijgen, zij werden 1ste en 2de.

Bij de korte cross van de mannen senioren finishte Lars van Surksum als 3de. Hij pakte hiermee de 2de plaats in het eindklassement. Stan Ruessink werd 4de en mocht naast Lars het podium bestijgen als 3de. A-junior David Prins werd tussen de senioren knap 7de. Bij de mannen 35+ was er de laatste podium plek voor PEC. Remco de Vries werd 3de in de cross en tevens 3de in het eindklassement.

Deel via:

(Terug naar boven)


Dag 2 NK Indoor senioren
   (17-02-2019)

De tweede dag van het NK Indoor leverde voor avPEC twee zesde plaatsen op. Het hoogspringen vrouwen was van ongekend hoog niveau met een winnende sprong van 1.88 meter voor de avNOP atlete Manon Schoop. Sarah van Beilen hield zich in het hoogspringgeweld zeer goed staande door 1.73 meter te springen waarmee de B-juniore (!) de zesde plaats bedwong. Ze sprong daarmee net twee centimeter minder dan haar kersverse clubrecord. Voor een podiumplaats had zij minimaal 1.82 meter moeten springen; dat was nog een maatje te groot. Dat er voor het brons minimaal 1.82 gesprongen moest worden, dat is in Nederland nog nooit voorgekomen!

Op de 400 meter mannen moest Leon ten Klooster zijn 5 tegenstanders vanaf de start al voor zich dulden. Tijden van onder de 47 seconden zitten er niet in. Maar acteren in het sprintgeweld moet al voldoening gegeven hebben. Met zijn eindtijd van 49.81 bleef hij vandaag ver achter op zijn geweldige race van gisteren die hem deze finaleplaats en een verbetering van het stokoude clubrecord Indoor van Raymond Heerenveen opleverde. Trainer Jan Plat kan nu met vakantie. En de tijd van 48.55 seconden geeft hoop op een mooi buitenseizoen.
Meerkampster Lena Kater deed wat er van haar verwacht kon worden; ze liep 25.94 sec op de 200 meter wat goed was voor de 15e plaats.


Sarah van Beilen en de winnares Manon Schoop

Deel via:

(Terug naar boven)


Leon ten Klooster finalist 400 meter NK Indoor na verbetering legendarisch clubrecord
   (16-02-2019)

Op de eerste dag van het NK Indoor senioren liep avPEC atleet Leon ten Klooster een onverwacht sterke serie met 48.55 seconden op de 400 meter. Deze tijd bleek goed genoeg zich als zesde te plaatsen voor de finale die morgen gelopen  wordt om 16.05 uur. Deze 48.55 is tevens een verbetering van het clubrecord van Raymond Heerenveen uit 1975. Raymond liep destijds een handgeklokte tijd van 48.5 seconden. (voor de niet-kenners: handgeklokte tijden worden op de 400 meter naar boven gecorrigeerd met 0.14 sec om te kunnen vergelijken met Electronische tijden) Het is een legendarisch record want Raymond Heerenveen liep dit record in Arnhem destijds zelfs als Nederlands Record.

De andere geplaatste atleten zijn  Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela, Tony van Diepen, Nout Wardenburg en Jochem Dobber.

Deze plaatsing is zo verrassend dat trainer Jan Plat prompt besloot zijn vakantie nog een dag uit te stellen.
Leon heeft zich vanwege deze mooie prestatie en buitenkans alvast afgemeld voor de 200 meter.
De andere PEC ers, Pierre ten Holder en Jordy Visscher deden het goed door naar verwachting te presteren. Pierre liep de 400 meter in 49.63 sec en Jordy  in 49.79 sec. Ze eindigden daarmee als 11e en 12e.

De vierde PEC atleet die zaterdag deelnam, Jari Kouwen tikte bij het hoogspringen op de aanvangshoogte drie maal de lat van de staanders af .

Sarah van Beilen dingt morgen mee naar de prijzen bij het hoogspringen en Lena Kater start op de 200 meter.
Uitslagen >>>


Leon, Jan en Jordy. (Pierre linksboven)

Gedeelte van artikel uit Leids Dagblad van januari 1975

Hieronder het filmpje van de serie waarin Leon zijn grandioze tijd liep achter de hierna als nummer 1 en 4 geplaatste finalisten. (dank aan Fred van Gasteren voor het plaatsen van de video)

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Loperscompany en trainers sportrusten avPEC helpen G atleten
   (14-02-2019)

De G atleten van AV PEC 1910 trainen iedere week trouw en nemen inmiddels jaarlijks deel aan een aantal wedstrijden. De G atleten kampen daarbij met een groot probleem! Het blijft voor de G atleten lastig om de startnummers op te (laten) spelden en de chips op de schoenen te binden. Dat probleem is nu voorbij. De trainers van de Sportrustengroep hebben hun trainersvergoeding voor een deel overgedragen aan de G atleten. Met een sponsorbijdrage van hoofdsponsor De Lopers- Company (Peter Jansen) kwamen 15 startnummer banden en 15 enkelbandjes voor chips voor de G atleten groep van AV PEC beschikbaar. Op vrijdag 8 februari 2019 werden deze aangeboden door Peter Jansen en Erick Borger (namens Lopers-Company) en door Sportrusten trainers Cees van den Engel en Peter van Koulil aan Vincent Oldenhof (vrijwilliger / begeleider G atletiek AV PEC 1910), zie foto. Daarmee is de G(ezelligste) hardloopgroep van AV PEC 1910 heel erg blij!

Bij de foto van links naar rechts: Vincent Oldenhof (begeleider G atleten), Peter Jansen (Lopers Company), Kees van den Engel en Peter van Koulil (trainers sportrusten) Erick Borger (Lopers Company).

Deel via:

(Terug naar boven)


Nederlands Kampioenschap 10km in Schoorl
   (11-02-2019)

Het leek wel of er een weer-engeltje op de schouders van de deelnemende atleten aan het NK 10km in Schoorl was neergestreken. Waar een dag eerder nog windkracht 6 langs de kust raasde en voor de wedstrijddag zelf eveneens harde wind en slagregens "beloofd" waren, bleek het uitgerekend tijdens de 10km race rustig en droog. Bijna perfecte omstandigheden dus en daar profiteerden ook de 3 deelnemende PEC atleten volop van.

Voor de prijzen deden de Zwollenaren niet mee, daarvoor was het nationale 10km geweld te overweldigend. Michel Butter was met zijn tijd van 28:54 een maatje te groot, en wat te zeggen van de Belg Bashir Abdi die met 28:07 het parcoursrecord verpulverde. 
Zoals verwacht zette Arne Mulder van het drietal  Zwollenaren de snelste tijd neer. Zijn 31:39 was zijn tweede snelste tijd ooit. Het was goed voor een 59e plek en daarmee was Arne zeer tevreden. 
Sander Kloosterziel kwam even daarna na een mooie opgebouwde race binnen in een nieuw PR van 33:01. Ook dat leverde een zeer tevreden grijns op. 
A-junior Bas de Jong liep zijn eerste 10km van zijn jonge loopcarrière en deed dat meer dan uitstekend. In 33:39 werd de debutant  zeer verdienstelijk 10e bij de Junioren A.

Deel via:

(Terug naar boven)


NK Cross - Kraggenburg 23/23 februari
   (11-02-2019)

Op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari organiseert AV NOP de NK Cross bij NETL in Kraggenburg. Op zaterdag wordt het NK-weekend afgetrapt door de Mannen en Vrouwen masters, deelnemers aan dit NK zijn 35 jaar of ouder. 
Tijdens het NK-cross op zondag staan er titels op het spel voor mannen en vrouwen senioren. Zij kunnen strijden op de lange of de korte cross. Daarnaast wordt er om de NK-titels gestreden door Jongens en Meisjes junioren A en B.

 

Open Polderkampioenschappen 
Om het uitdagende NK-parcours ook toegankelijk te maken voor wedstrijd- en recreatieve lopers worden tijdens het NK-weekend ook de open polderkampioenschappen cross georganiseerd. Dit kampioenschap is toegankelijk voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar, mannen en vrouwen in verschillende afstanden van 1 tot 7 kilometer. Door het open karakter is deelname van buiten de polder ook mogelijk.

 

Meer info is te vinden. op www.atletiek.nl/nk-cross

 

 

Namens AV NOP alvast van harte welkom!

Deel via:

(Terug naar boven)


Brons op dag 2 voor Pierre ten Holder op het NK indoor junioren (met filmpje finale)
   (10-02-2019)

A junior en kanshebber voor de titel Pierre ten Holder kwam vandaag in de finale twee ijzersterke concurrenten tegen op de 400 meter. Zijn tijd van 49.59 seconden was goed maar niet goed genoeg om Djoao Lobles uit den Helder met 48.06 en de Arnhemmer Tunji Abisoye met 49.37 voor zich te moeten dulden. Pierre is wel een topper in de nationale atletiek waar rekening mee gehouden wordt.
Vandaag kwamen meer avPEC atleten in de Apeldoornse arena. 
Bij het verspringen kwam Sarah van Beilen tot een 7e plaats met 5.28 meter en Suzan Plat viel net buiten de finale met 5.17 meter en een 9e plaats.
Juniore B Maaike Geerling miste de finale van de 200 meter op twee plaatsen. Ze kwam met een mooi nieuw pr van 26.75sec tot een 8e plaats op dit NK.
In de series 60 meter horden liepen drie avPEC meiden. Maaike 9.29 seconden en kwam tot de 15e plaats. Suzan kwam met 9.19 sec tot de 13e plaats en Sarah van Beilen liep met 9.14 sec naar de 11e plaats.

Zie verder het bericht van gisteren. 
De oogst van dit NK indoor junioren komt dus op een zilveren en een bronzen plak. 
Pierre en Sarah doen volgende week weer mee maar dan bij het NK indoor senioren. Ook Leon ten Klooster, Jordy Visscher, en meerkampster Lena Kater doen volgende week mee in Apeldoorn.

Hieronder de finalerace met Pierre ten Holder

 

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

07-04-2019, 12:30 uur

Ekiden Zwolle

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...