Locatie Zondagtraining trainingsgoep Eric Kloosterziel
   (20-10-2018)

De trainingsgroep van Eric Kloosterziel start a.s. zondag om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het pompstation in Wapenveld voor een bos-, heuveltraining van ca 1u30. 
De training is voor iedereen geschikt.

Rijd over de oude IJsselbrug via Hattem van Wapenveld naar Heerde, over de Groteweg. Ca 1km na de rotonde in Wapenveld rechtsaf het bos in (Wapenveldseweg) . Na 900m bevindt de parkeerplaats zich aan de linkerkant van de weg.

Ook eens mee doen?
Meer info: 06-1255 1290 of kloosterziel@ziggo.nl

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Een warm loopweekend
   (16-10-2018)

Baanloop PEC
Het leek wel een zwoele zomeravond in juli, maar het was toch echt de baanloop van 11 Oktober….
Kbrom Hadgu werd eerste in 17:29. Hij had op meer gehoopt maar dat zat er vandaag niet in. Reinald Bosman was met zijn eerste 5km sinds lange tijd wel tevreden, het finishte als 5e in 18:45. Jarno Dekker liep naar een hele nette 3e plek in 18:39
Een mooie strijd vochten Bertus Mensink en Arnoud Lammers uit. Na lang samen gelopen te hebben moest Arnoud Bertus laten gaan en zij finishten in resp 20:02 en 20:20.
Dat de tweede manche grotendeels in het donker werd gelopen  door de uitvallende verlichting zorgde deze avond nog voor extra sfeer

AH Kees Elzinga Reest Halve Marathon Meppel
Paul van Tellingen liep in Meppel naar een keurige 5e plaats op de lokale halve marathon in 1:43:04. Bij de mannen senioren kwam Michiel Meijerink tot 1:38:22

4EM van Groningen.
De 4 mijl van Groningen was de zonnigste ooit. Het is wat lastig de uitslagen van alle PEC atleten in een overzicht te krijgen, maar wat wij wel zagen was dat Arne Mulder een mooie 20:01 op de klokken zette, wat goed was voor een 38 plaats in het sterke veld.
Alle uitslagen van deze loop zijn te vinden op de site van de organisatie

Heb je zelf ergens gelopen of een PR verbeterd stuur dan eens na de wedstrijd een kort berichtje naar pec.webredactie(at)gmail.com

Deel via:

(Terug naar boven)


Run for Joyce en Cityrun Nijverdal
   (29-09-2018)

In de loopuitslagen van de laatste tijd kun je goed zien dat er een lange warmteperiode achter ons ligt. De looptijden liggen over het algemeen wat lager dan gebruikelijk, maar zo langzaam maar zeker beginnen de gelopen tijden weer hun gebruikelijke niveau aan te nemen.
Vorige week vrijdag werd de traditionele Run for Joyce gehouden in Oldebroek. Vanwege het slechte weer werd de 10 kilometer getransformeerd naar 5km. Frank Eikenaar startte in deze run gefocused op de 10 kilometer afstand, maar kon overschakelen op een "5-mindset" en finishte als 7e in 18.47. 
Zondag in Nijverdal liep Jan Willem Davidse naar 19.03 op de 5 kilometer, en kwam daarmee op het podium 45-55 terecht, hij werd tweede.

Deel via:

(Terug naar boven)


Clubkampioenschappen 29-30 September 2018 - Chronoloog
   (28-09-2018)

Kijk op Atletiek.nu voor de volledige chronoloog>>>  https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/25024/
Of download het programma van zaterdag  en/of zondag 

Deel via:

(Terug naar boven)


Joop Kranendijk overleden - lid van verdienste avPEC
   (23-09-2018)

Op 20 september jl. is dhr. Joop Kranendijk overleden. In 2006 werd hij beloond voor al zijn inspanningen bij avPEC met de titel Lid van verdienste.
Tot 2003 was Joop vele jaren actief als bestuurslid van avPEC 1910 en maakte hij ook jarenlang deel uit van de wedstrijd-organisatie-commissie. Hij is bij honderden wedstrijden wedstrijdleider, scheidsrechter of jurylid geweest. En heeft tevens de nu nog op de wedstrijdkalender staande Zwolse Ekiden mede een gezicht gegeven. Hij deed dat in de verschillende rollen van wedstrijdleider, scheidsrechter en organisator. 

In de periode waarin avPEC grote en vermaarde indoorwedstrijden in de Zwolse IJsselhallen organiseerde was Joop onverwoestbaar bij de opbouw van de indoor-atletiekpiste. Hield zich vele jaren bezig met het atletiekmateriaal en zorgde tussendoor nog voor sponsors waarbij hij dan ook nog het bijbehorende materiaal verzorgde.
Vanaf 2003 is Joop het wat betreft de atletiek rustiger aan gaan doen om zijn vrouw bij te staan die in een verpleegtehuis verblijft.
Hun dochter Jorien heeft bij de junioren lange tijd bij de Nederlandse top gehoord op de 400 meter en de 400 meter horden.
Joop Kranendijk is 73 jaar geworden en wordt naar zijn uitdrukkelijke wens in besloten kring herdacht.
Wij wensen de familie veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur van avPEC 1910.

Link naar de publicatie>>>

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


9 PR's tijdens marathon Berlijn
   (17-09-2018)

Het was een gezellig weekendje Berlijn voor de Av Pec atleten. O ja er moest ook nog een marathon worden gelopen. 

Een ontspannen sfeer is blijkbaar goed voor de prestaties, want er werden maar liefst 9 pr's gelopen. 
De omstandigheden waren in de ochtend goed, want de Keniaanse Eliud Kipchoge verpulverde het wereldrecord met maar liefst 78 seconden (2.01.39).

Ronald Keizer was de snelste Av Pec atleet, met een tijd van 3.06.53, ondanks blessureleed en Hanneke Koenjer was de snelste Av Pec vrouw in 3.28.39. 
Daarnaast werden er vette pr's gelopen door de volgende atleten: 

Dennis Dekker: 3.37.43 
Daniëlla Bastiaan: 3.37.46 
Tjeerd Lemstra: 3.30.27 
Erwin Lammertsen: 3.37.42 
Hermien Brummel: 3.50.49 
Willem van Beek: 3.50.48 
Michel Matteman: 4.04.20 
Sanne Hesselink: 3.49.53 
Evelien Keeskamp-Croezen 3.43.34

Al met al een geslaagd weekend.

Deel via:

(Terug naar boven)


Restant van een drukke hardloopweek
   (17-09-2018)

Baanloop PEC, donderdag 13 sept
De eerste baanloop van AV PEC ligt weer achter ons. De opkomst was nog niet heel geweldig maar het moet nog even wennen zullen we maar zeggen.
Kibrom Hagdu won de 5000m in 17:14. Hij wil graag onder de 17’lopen, kan dat ook maar vindt de baan erg lastig. Roel Jan Heeringa liep een mooie 18:32 wat goed was voor een 4e plek en Rob Harte trakteerde zichzelf op een nieuw PR van 19:06.

Hoenwaardrun Hattem
De vierde loop van deze week in de regio vond in Hattem plaats, door de fraaie uiterwaarden langs de IJssel in Hattem
Twan Wildeboer werd 2e bij de mannen en snelste Hattemer op de 5km in 18:02.
Voor Jan Willem Davidse was er een 3e plek op de 15km in 1:02:57. Linda Eektimmerman werd hier 1e bij de dames in 1:08:50.

Meppel Cityrun
En de vijfde van deze week was de Meppel Cityrun. In Meppel dus… Hier streed Frank Eikenaar op de 8mijl een eenzame strijd, voldeed niet aan zijn (eigen) hooggespannen verwachtingen maar werd toch nog 5e bij de mannen.

Alle uitslagen zijn te vinden via www.uitslagen.nl

 

Heb je zelf ergens gelopen en een mooie prestatie neergezet, laat dat ons dat dan even zo snel mogelijk na de loop weten. Stuur ons even een berichtje op pec.webredactie@gmail.com

 

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...