Vrieling Varia Run Dedemsvaart
   (02-08-2018)

De 6e Vrieling Varia Run in Dedemsvaart vond plaats onder heerlijke zomerse omstandigheden. Dat was leuk voor de vele toeschouwers die met een ijsco of biertje in de hand de lopers aanmoedigden en tegelijkertijd over de kermis slenterden.
Voor de lopers was het behoorlijk warm ( ca 30 graden) maar de organisatie had voor voldoende waterposten gezorgd langs het ruim 2,5 km lange parcours.
In het groen/ wit van AV PEC verschenen 2 atleten aan de start.
Jan Willem Davidse liep de ruim 10km en werd in de categorie 50+ eerste in 41:10. Gezien de temperatuur en de lengte van het parcours een prima zomeravondprestatie.
Op de 5km stond Sander Kloosterziel aan de start. Het was weer zijn eerste wedstrijdje als test na een langere periode waarin het lijf niet helemaal meewerkte. Het pakte prima uit want na een ontspannen en vlak gelopen race werd hij nipt 4e in 17:26.

Deel via:

(Terug naar boven)


Podiumplaatsen zomerwedstrijden
   (15-07-2018)

In Hardenberg liep Jan Willem Davidse naar een 2e plek heren 50+ op de 10km in 40.12.
Een dag later bij de Wiekloop herhaalde hij deze uitslag op dezelfde afstand. Het parcours was echter totaal verschillend.
Terwijl in Hardenberg rondjes van ca. 2500m worden gelopen door de straten van het stadje, werden de lopers in de Wijk door het buitengebied geleid met veel onverharde grond en onregelmatig lopende bospaden. Eindtijd was voor Jan Willem 41.38.
Ook op de 5 km was onze vereniging vertegenwoordigd, wat zich vertaalde naar een 3e plaats heren 40+ van Roel-Jan Heeringa in 19.13.
Vlak hierna volgde Ernst Hulsman, na veel blessureleed weer op weg naar een wat regelmatiger wedstrijdritme(19.27).
Arnoud Lammers pakte de 4e plaats bij de heren 50+ in 21.06.
Bij de dames senioren scoorde Marijke Klaassen een 6e plaats, met weinig trainingskilometers in de benen in 24.22

Deel via:

(Terug naar boven)


Sarah van Beilen evenaart clubrecord hoogspringen van 1.73 meter (update met meer clubrecords)
   (10-07-2018)

Bij de open noord Nederlandse meerkamp kampioenschappen in Stadskanaal bleek Sarah van Beilen bij het hoogspringen het sterke clubrecord van Maureen Rots te hebben geëvenaard. Maureen sprong als junior B bij de clubkampioenschappen in 2009 naar een hoogte van 1.73 meter. Sarah kwam dit weekend tot deze zelfde geweldige hoogte.  
Haar puntentotaal van de gehele meerkamp bleef nog wel wat verwijderd van het clubrecord van Maureen Rots. Sarah verzamelde 4889 punten en het clubrecord is 5004 punten.
Bij dezelfde wedstrijd in Stadskanaal sprong op zaterdag 7/7 Owen Beuckens met de polsstok 4.20 mtr, en ook dit is een evenaring van het clubrecord van Ludrick Berrenstein gesprongen in 1999. De totaalscore op de 10-kamp die Owen zondag 8/7 beëindigde met 6125 pt betekende ook een nieuw clubrecord.
In 2015 noteerde Luuk Peters (bij de clubkampioenschappen) 5803 pt en dat is nu dus een oud record.
Met dank aan Martin Simons en het klassieke clubrecordbord in de kantine.

Deel via:

(Terug naar boven)


Sarah van Beilen Noord-Nederlands kampioen meerkamp
   (09-07-2018)

Stadskanaal  8 juli  - Tijdens de open Noord- Nederlandse kampioenschappen in Stadskanaal is Sarah van Beilen overtuigend Noord-Nederlands kampioen 7-kamp bij de B-junioren geworden. In totaal scoorde Sarah 5 nieuwe PR’s. De 100m horden liep zij onder de 15 sec. in 14.98sec. hoogspringen in 1.73m.verspringen in 5.38m en de 800m in 2.29.39.  Met name op de onderdelen hoogspringen  en verspringen  liet Sarah de concurrentie ver achter zich en dat herhaalde zij in de afsluitende 8oom die zij op overtuigende wijze wist te winnen. Met haar nieuw puntentotaal van 4889pt komt zij op de landelijke ranglijst van de Atletiekunie op een 5de plek. Maaike Geerling pakte het brons


Deel via:

(Terug naar boven)


Ben van Boven naar goede 800 meter in Wageningen
   (08-07-2018)

Ben van Boven is er voor het eerst in zijn carrière in geslaagd op de 800 meter de magische 2-minuten grens te doorbreken!!! Tijdens een avondwedstrijd in Wageningen snelde hij naar een tijd van 1.59.65.
Uitslagen>>>

Deel via:

(Terug naar boven)


Mannen en vrouwenploegen AVPEC geplaatst voor promotie- degradatiewedstrijd in september
   (04-07-2018)

De vrouwen en mannen senioren competitieploegen van av PEC1910 hebben zich afgelopen zondag geplaatst voor de promotie/degradatie wedstrijd in september.

In de eindstand van drie poulewedstrijden staan de dames landelijk bovenaan in de derde divisie. Zij hopen te promoveren naar de tweede divisie. De mannen zijn landelijk als derde geëindigd in de poulewedstrijden in de tweede divisie en zullen strijden voor een plekje in de eerste divisie. Beide ploegen hebben de regionale poule gewonnen.
De vrouwen streden in Apeldoorn. Zie uitslagen>>>

De mannen in Harderwijk. Zie uitslagen>>>
De promotie-degradatiewedstrijd voor de 1e en tweede divisie wordt niet op basis van prestatie in de puntentelling meegenomen maar naar klassering. Dat maakt de strijd vaak veel directer en spannender. We proberen één van deze wedstrijden op 16 septemer in Zwolle te krijgen want de kansen voor promotie zijn  enorm bij zowel de mannen als de vrouwen. Bij de mannen hopen we dat de blessurebank in september leeg is want er staan wel wat sterke mannen langs de zijlijn.Hoewel er zeer sterke inval voorhanden is.

Uit de clubgeschiedenis: beelden van spannende en succesvolle promotiewedstrijd van 9 jaar geleden.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Bericht uit Thailand van Alfred Rekers
   (03-07-2018)

Na lange tijd toch maar weer is 'wat' van me laten horen vanuit Kanchanaburi (plaats ongeveer 130km ten noordwesten van Bangkok (Thailand), vooral natuurlijk over het lopen van wedstrijden van me. Ik zal niet verder uitweiden over hoe goed ik het naar mijn zin heb hier! Via social media (o.a. Facebook eigen pagina; @Runningcoachkanchanaburi) kan men mij ook volgen in mijn activiteiten als (hard)loper/coach. Daar is veel terug te lezen over vooral mijn trainingen/wedstrijden, meer dan wat ik in dit bericht zal vertellen.
In Nederland was het voor me altijd duidelijk hoe mijn hardloopjaar er uitzag, wat wedstrijden en trainingen betreft, hier was (en is...) het voor me toch nog wel zoeken hoe te doen! Nu, na ruim 1,5 jaar denk ik dat ik er een beetje uit ben. Ruwgezegd komt het er op neer dat de 1e helft van het jaar de nadruk ligt op een aantal baanwedstrijden die er zijn te lopen en de 2e helft van het jaar zal de nadruk op de wegwedstrijden gaan liggen. Baanwedstrijden worden maar weinig georganiseerd (helaas), dus om mezelf hierin te (blijven) ontwikkelen loop ik zo nu en dan ook voor mezelf een baanwedstrijd! Wegwedstrijden zijn qua afstand ruwgenomen tussen de 10km en 1/2 marathon in, er staat voor nu op 2 september en (waarschijnlijk) op 18 november een halve marathon gepland.
Goed...hieronder een kort overzicht van een aantal wedstrijden die ik het afgelopen tijd hier heb gelopen;
  • 10 december 2017; Kanchanaburi, River Kwai Half Marathon Championships 10,55km (mini-marathon) 3e plaats categorie (50-59 jaar) in 41.37min. Dit is één van de grotere wedstrijden en hier valt dan ook nog wel wat prijzengeld te verdienen, met deze 3e plaats had ik 2500 bath (zo rond de 65 euro (het jaar ervoor 2e en 4000 bath) gewonnen. Dit was een thuiswedstrijd voor me. Loop ik bijvoorbeeld in Bangkok dan moet ik daar een dag van tevoren zijn om mijn startnummer e.d. op te halen en aangezien Bangkok voor ons zeker een 3 uur rijden is (de wegen zijn wat anders dan in Nederland...) boeken we dan ook een hotelovernachting. Wanneer ik dan wat prijzengeld win kan het allemaal met de kosten net uit en/of maak ik nog wat winst en ach we (samen met mijn vrouw) hebben tevens voor weinig geld een paar leuke dagen!  Op de halve marathon viel er nog wel wat meer te verdienen. Wat je dan ook ziet is dat er hier ook Afrikaanse (vooral uit Kenia) lopers op deze wedstrijden afkomen, dit zijn (natuurlijk) niet de snelste Afrikanen. 
  • 17 december 2017; Bangkok, Thailand International Half Marathon, 10,5km (was overigens bijna 11km!) 2e plaats categorie (50-59 jaar) in 43.20min.
  • 9 maart 2018; Lampang (noordoosten van Thailand), Open Thailand Masters Championships, 5km wegrace 2e plaats categorie (50-54) in 18.54min. Was wel grappig, in 1e instantie dacht ik dat het een 5000m baanwedstrijd was, maar kwam er een paar weken van tevoren achter dat het een wegwedstrijd was. Parcours was met veel stijgen en dalen. 'Volle bak' gegaan om nr. 1 nog te achterhalen, maar was helaas te ver weg.
  • 10 maart 2018; Lampang, Open Thailand Masters Championships, 800m 7e plaats categorie (50-54) in 2.29.88min. Viel enigszins wat tegen, had gedacht wel 'even' makkelijk rond de 2.25 (clubrecord 2.25.0) te lopen, maar doordat ik de dag ervoor de 5km behoorlijk diep was gegaan zat dat toch nog behoorlijk in de benen! Wel weer een mooie en goede ervaring deze masters kampioenschappen. Er stonden atleten aan de start uit heel wat Aziatische landen waaronder ook bijvoorbeeld Iran, India, Vietnam, Singapore, Nepal maar ook Australië. Wat ook apart was, op de 800m stonden er ruim 30 man op de startlijst in mijn categorie en het was echt de bedoeling dat we met z'n allen in één serie van start zouden gaan, niet in banen starten overigens maar aan de lijn. Gelukkig stonden er een stuk minder lopers aan de start, ik dacht zo rond de 15 á 20 man. Ook mooi, in de call room zit je dan naast oudere mannen van 80 á 90 jaar die ook 'gewoon' een 800m gaan lopen, geweldig en best respect voor!
  • 8 april 2018; Bangkok, 10K Championship Of Thailand, 10km (was overigens rond de 10,3km) 8e plaats categorie (50-59 jaar) 164e totaal in 39.50min. (chiptime). Doorkomst 10km zo rond de 38.50min, was wel mijn snelste 10km sinds jaren. Dit was een behoorlijk grote wedstrijd hier in Thailand, zeker één van de grootsten met het aantal finishers van rond de 11500! De beste lopers van Thailand stonden hier wel zo ongeveer aan de start.
  • 7 mei 2018; Bangkok, Thai Open, 5000m (op de baan!) 9e plaats in 18.48.25 (officieel) zelf geklokte tijd; 18.44.4, ik begrijp niet hoe ze aan die 18.48 komen, ikzelf druk mijn stopwatch bij het startschot in en stop hem op het moment dat ik de finish over kom en ik ga daar echt geen seconden naast zitten...vreemd! Maar goed, best tevreden mee, had gehoopt op een lage 18 minimaal maar door de omstandigheden zat dat er niet in; o.a. behoorlijk warm en wind, plus dat ik de hele race zo'n beetje alleen heb gelopen. Zo goed als iedereen liep behoorlijk langzamer dan wat ze zouden kunnen lopen. We gingen met 15 man van start, na de start lag ik 14e, en met 1km gelopen te hebben bijna 100m achter op nr. 13, maar vervolgens het tempo redelijk strak doorgelopen en nog 'even' 5 man ingehaald. Later zag ik in de uitslag dat er 4 man niet gefinished waren...ook behoorlijk slecht natuurlijk als je door een kerel van boven de 50 eruit word gelopen! Op zo'n baankampioenschap kan je goed zien dat het niveau hier in Thailand een stuk minder is dan in Nederland, op de sprint valt het best nog wel mee, maar word het langer dan 800m gaat het toch wel lastiger worden, de winnaar op de 5000m liep bijvoorbeeld iets van 16.08min. Technische nummers een beetje hetzelfde verhaal, natuurlijk zijn er wat uitzonderingen, op polshoog bij de mannen word er 'gewoon' ruim boven de 5m gesprongen nummer 1 iets van 5.40 á 5.50, verspringen idem dito 3 man ruim boven de 7m. Maar ook dit was weer super om mee te maken (2e jaar overigens, vorig jaar 18e maar met meer 'buitenlanders'). Ook wel apart, ik was denk ik dat weekend de enige niet Aziaat en misschien ook nog wel de oudste deelnemer met mijn 52 jaar.
  • 3 juni 2018; Kanchanaburi stadion, 1500m in 4.54.5min. Solo gelopen in m'n eentje (geen 'echte' wedstrijd), erg tevreden mee. Overigens had je met deze tijd een 1e plaats kunnen pakken op de masterkampioenschappen eerder dit jaar; op naar volgend jaar!
  • 18 juni 2018; Kanchanaburi stadion, 800m in 2.27.7min. Ook weer solo gelopen, stond behoorlijk wat wind.
  • 22 juni 2018; Kanchanaburi stadion, 800m in 2.25.9min. En ook weer solo, voelde me wel beter nu, maar ook best wat wind (meer dan de 18e dacht ik). Zit echt meer in. In een echte race moet het flink sneller kunnen, ik denk wel zo rond de 2.20 te kunnen lopen.
Dit waren zo ongeveer de belangrijkste (voor mij dan..) wedstrijden. Hier lokaal zijn er ook nog wel is wegwedstrijden en dan loop ik behoorlijk vooraan normaal gesproken met 1e en 2e plaatsen overall. Er is hier in een nabij gelegen plaats een (jonge) militair gestationeerd die net iets sneller is, vandaar de 2e plaatsen!
Wat ik al eerder schreef het niveau ligt hier wel wat lager dan in Nederland, vandaar dat ik hier ook zo van 'voren' kan lopen. Verder blijft het lopen van wedstrijden hier één groot feest, wat vooral ook naar voren komt in de hele organisatie rond de wedstrijden. De prijsuitreiking word normaal gesproken niet afgeraggeld maar word goed de tijd voor genomen. De meeste wedstrijden worden vroeg in de ochtend georganiseerd, starten rond 5 uur s'ochtends is geen uitzondering, vervolgens kan er na de finish ontbeten worden, waarbij er in de grotere wedstrijden van alles te eten en drinken is, dit gaat van rijst t/m broodjes e.d. Kortom geweldig leuk om elke keer weer mee te maken. Plus de bekers/trophy's zijn van een niet misselijk formaat in de ruim 1,5 jaar dat ik hier nu ben heb ik nu ook heel wat van dat materiaal bij elkaar gelopen (zie ook de foto!)!
Momenteel zijn ze hier op de campus van de universiteit (Kanchanaburi Rajabhat University) bezig om de sintelbaan te vervangen voor een kunststof baan (zeker 8-baans rond). Ideaal voor me om te trainen aangezien we hier op de campus wonen en de baan hooguit een paar minuten fietsen is! Wat accommodaties betreft is het hier niet zo slecht, in een straal van zeg 15km rond huis heb je 2 kunststofbanen en zeker 4 á 5 sintelbanen. En ik train regelmatig enkele keren per week op asfalt waar het veilig lopen is (in een park e.d.), langs de openbare weg lopen is me niet veilig genoeg.
Ideaal is ook dat er een hotel hier op de campus is op loopafstand (200m?) van de atletiekbaan. Wanneer mensen hier in de buurt zijn (Kanchanaburi bekend om 'The bridge over the River Kwai') en nog wat willen trainen (op de baan) is dit ideaal. Hotel is te boeken voor minder dan 15 euro/nacht. Plus ik kan nog wat van de omgeving e.d. laten zien en weet natuurlijk waar er goed gegeten kan worden! Bij interesse, ik ben op allerlei manieren wel te bereiken (Facebook e.d., mail; alfredrekers@gmail.com ).
Goed...genoeg geschreven voor nu. De plannen zijn om zo rond de jaarwisseling naar Nederland toe te komen, waarbij ik er aan zit te denken om op 31 december de Sylvestercross te lopen in Soest. Ik probeer zeker nog eens langs de baan te komen voor een training dan spreek ik vast weer een heel aantal van jullie!
Voor nu ga ik lekker door met alles wat ik doe en heb ik het prima naar de zin!
Groeten vanuit Kanchanaburi/Thailand,
Alfred Rekers.

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - [Volgende >>]

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...