4 bronzen plakken bij NK Junioren
   (13-09-2021)

Vier derde plaatsen bij het NK U20 & U18 in Amersfoort. Dat was de medailleoogst waarmee  de 4 junioren van avPEC op het atletiekweekend in Amersfoort konden terugkijken.

Brend Baak
Vrijdagavond wierp Brend Baak bij de Junioren A de speer al naar 56.06 meter. Naast de derde plaats leverde hem dat ook een nieuw clubrecord op. Hij nam daarmee tevens het clubrecord van David Kater uit 2013 over.

Jill Kleinlugtenbelt

De tweede dag leverde een tweede medaille voor een avPEC atleet op. B juniore Jill Kleinlugtenbelt liet zich op de 100 meter horden het brons omhangen door een pr van  14.51 sec te lopen. Een hele knappe prestatie want de nummers 4 en 5 waren vooraf op papier sneller dan Jill.

Melchior treffers
De zondag stootte B junior Melchior Treffers de kogel in de vijfde poging naar 15.17 meter. Hij bleef daarmee net de nummer 4 voor die al wel een beter pr op zijn naam had.  Melchior bleef overigens net 5 cm achter op zijn eigen pr.

Maaike Geerling
De vierde bronzen plak was weggelegd voor A juniore Maaike Geerling op de 400 meter. In de serie en halve finale leek zij zich redelijk makkelijk te plaatsen. In de finale overtrof zij zichzelf met een nieuw pr van 58.10 sec. 
In de finale liep ook clubgenote Joanne Lehr. Joanne werd vijfde in een nieuw pr van 60.89 sec.

Andere prestaties
Mila atleet Thomas Reining (B junior) had zijn zinnen gezet op de 1500 meter in plaats van de 800 meter. Qua snelheid had hij op beide afstanden zeker kansen voor het podium. Helaas moest hij drie lopers voor zich dulden in de finale. Winnaar was de sterke Niels Laros die al eerder goed was voor een geweldige 3;44 minuut.  Thomas had eerder dit seizoen al 3;55 gelopen. De finale liep hij in 4;10.78. NK races zijn nou eenmaal anders dan recordraces. Filip Hofstede had zich ook knap geplaatst voor de finale. Hij eindigde als 8e dicht in de buurt van zijn pr. Op de 3000 meter kwam hij tot een 14e plaats vlak voor Julien Jansen..


B Juniore Tessa Harbrink werd 17e op de 1500 meter met een tijd van 5;10,83. 
Nina Hol Slingerde de kogel naar een nieuw PR van 41.58 meter.  En naar de 6e plaats.

Junior A Jarno Jansen kwalificeerde zich met een goede 51.98 sec voor de halve finale van de 400 meter.  In die halve finale kwam hij ruim 2 seconden tekort voor plaatsing in de finale.

De 16 jarige Fien Molenberg kwam uit op de door Femke Bol zo voor het voetlicht gehaalde 400 meter horden. Fien kwam in de finale met 1;08.26 tot de vierde plaats. Dit deed zij nadat ze in de serie 1;08.65 had gelopen.

Ids Peenstra kwam bij de B junioren (U18) tot een nieuw pr op de 800 meter series, van 2.01.97. Met deze 9e plaats kon hij zeg net niet plaatsen voor de finale.

B junior Melchior Treffers kwam bij het verspringen tot een zesde plaats en een verdienstelijke afstand van 6.43 meter.
Melchior kwam ook nog in de discusring in actie; hij wierp de discus naar 46.13 meter. Goed voor een 8e plaats.
Een achtste plaats bleek ook het hoogst haalbare voor B junior Luuk van der Maaten. Met 1.86 meter kwam hij tot een nieuw persoonlijk record.


B juniore Fien Molenberg  liep in de series 200 meter een tijd van 28.08 seconden. Voor het bereiken van de halve finales was een halve seconde sneller nodig geweest.

Hopelijk was dit de het laatste nationale kampioenschap met zoveel restricties voor publiek. Iedere atleet mocht slechts 1 begeleider meenemen.

Voor de uitslagen van alle PEC ers zie hier>>>
Alle uitslagen vind je hier>>> 

 

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...