Socialrun bij avPEC
   (24-09-2020)

Het afgelopen weekend bood avPEC1910 ruimte aan de Socialrun. Het landelijk hardloopevenement wat jaarlijks georganiseerd wordt als een meereizende estafette-loop vraagt aandacht voor Sociale Inclusie. 
Zaterdag om 12.00 uur klonk het startschot voor de twee teams van GGZ instellingen Mediant en het CCE om vervolgens 24 uur lang te blijven hardlopen. Vanwege de beperkingen in verband met Covid19 werd de estafette door de teams in Zwolle vanaf een vaste locatie gelopen in plaats van een run door Nederland van 555 kilometer.
De Socialrun is een jaarlijks terugkerend evenement om "sociale inclusie" onder de aandacht te brengen en breder te stimuleren. Deze beweging bestaat omdat er allerlei oordelen en vooroordelen bestaan ten opzichte van mensen met psychiatrische kwetsbaarheden. Deze vooroordelen liggen zo diep in de samenleving genesteld dat deze ook makkelijk in mensen met psychiatrische achtergrond zelf kunnen leiden tot 'zelfstigma' waarbij men zelf niet meer gelooft in deel uitmaken van de samenleving.


Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...