Owen Beuckens naar brons op NK Meerkamp Junioren A en overige weekenduitslagen (Leeuwarden en Zwolle)
   (06-09-2020)

Dit weekend vond het NK meerkamp plaats op de Bosbaan in Emmeloord. Namens avPEC nam A junior Owen Beuckens deel die dankzij een geweldige eerste dag en een nieuw pr op polshoog (4.70 meter) tot een fraaie derde plaats kwam. De 4.70 meter op polshoog betekende een evenaring van het clubrecord senioren van Kevin Woldberg en een verbetering van zijn eigen juniorenrecord. Het puntentotaal van 7167 punten is een flinke verbetering van zijn eigen junioren A clubrecord. 
De weersomstandigheden waren dit weekend zeer wisselend met flinke buien in de ontknoping. Wellicht droegen de buien bij aan het teleurstellende resultaat bij het speerworpen waardoor het op de afsluitende 1500 meter nog erg spannend werd voor plaats drie. Toch pakte hij toch resoluut de derde plaats. Zie uitslagen >>>>
Sarah van Beilen, die vanwege studie dit jaar voor Groningen atletiek uitkomt pakte overigens het goud bij de meisjes A.
Owen op de 400 meter (nr 61)
Golden Lion in Leeuwarden
Bij een wedstrijd genaamd de "Golden Lion" in Leeuwarden liep Master 35+ Arjan Lantink vrijdag wederom een ijzersterke 200 meter. Met een tegenwind van 1,4 meter per seconde liep hij 22.99 seconden.
Een flink aantal junioren van de Mila groep startte in Leeuwarden op de 800 meter. Junior B Ids Peenstra was de snelste avPECer met 2;09,54. 
Bij de meisjes B liep Tessa Harbrink 2;35,72. Zie de overige PEC-ers>>>

Pupillenwedstrijd in Zwolle
Zaterdag 5 september konden de pupillen uit onze regio in Zwolle aan een medaillewedstrijd meedoen. Podiumplaatsen waren er voor pupil A 1e jaars Jayquin Bart die eerste werd. Bij de 2e jaars werd Cas Sanders 1e en Daan van der Sluis 2e.
Bij de pupillen C werd Sylvan Bruins Slot 2e.  
Bij de meisjes pupillen B pakte Suze de Groot de eerste plaats. De Zwolse meisjes pupillen C bezetten het gehele podium. 1e werd Zoe de Haas, tweede Carma Durieux en derde werd Feline Dijkstra.
Suzanne Muller werd derde in de meerkamp meisjes pupillen A2e jaars.
Bij de mini pupillen werd Myrthe Burgman 2e.
En het lijkt of er nog een 
clubrecord sneuvelde:  Pupil B Valerie de Vries liep een ijzersterke sprint (40 meter) in een electronische tijd van 6.74 seconden.  Deze tijd is vergelijkbaar met het huidige clubrecord van Latoya Telehala. Zij liep jaren geleden een handgeklokte 6.5 seconden. De gebruikelijke correctie van 0.24 seconden en de betrouwbaarheid van de ET zorgt ervoor dat Valerie de nieuwe houdster van het clubrecord wordt.
Uitslagen https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33870/302/

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...