Bericht uit Thailand van MILA-trainer Alfred Rekers
   (22-04-2020)

Vlak voordat ook in Thailand allerlei anti-Covid-19 maatregelen van kracht werden had mila-trainer Alfred Rekers een verslag van zijn loopavonturen opgestuurd. Het bericht is even blijven liggen. Maar hier volgt het dan toch nog:   (red: Alfred is al zeker vanaf de jaren 80 lid van avPEC geweest en heeft zich ontwikkeld tot een goede mila-trainer. Enkele jaren geleden emigreerde hij naar Thailand)

Het was alweer en tijdje geleden dat jullie is wat van mij hadden gehoord. Nu ik voor een kleine 2 weken geleden 1 van mijn 'belangrijkste'  wedstrijdweekenden van het jaar had gehad is dit een mooie gelegenheid om even te schrijven. Er is heel veel te vertellen over hoe ik hier train, training geef, leef e.d. maar daar ga ik niet teveel over uitwijden, ik kan wel zeggen dat de omstandigheden wel wat anders zijn dan die in Nederland/Zwolle.
Maar goed, daar was dan het weekend (van vrijdag 6 maart t/m zondag 8 maart) waar ik wel naar uit had gezien, en waarvan je kon zeggen dat dit mijn enige baanwedstrijden van het jaar zouden zijn waarschijnlijjk (okay, misschien loop ik later dit jaar nog een 5000m tijdens de Thai Open op de baan, mocht de wedstrijd doorgaan...). En wel de; Thailand Masters Athletics Championships, hier mogen dus ook buitenlandse atleten aan meedoen, maar dit jaar waren dat er niet veel vanwege het welbekende Corona-virus, er stonden alleen een handvol buitenlanders aan de start die in Thailand wonen. De wedstrijden vonden plaats op de atletiekbaan/stadion (er was een flinke hoofdtribune) van de Suphanburi Sportschool, is een beetje vergelijkbaar met het CSE in Zwolle. Om als leerling op de school toegelaten te worden moet je wel aan bepaalde (fysieke) kwalificaties voldoen, maar dit terzijde. Deelnemers komen normaal gesproken echt overal vandaan; Iran, Sri Lanka, Singapore, Australie, enz. En ohja, de plaats Suphanburi ligt rond de 100km van waar ikzelf woon (Kanchanaburi), we (samen met mijn vrouw) zaten, ook vanwege het reizen (gaat wat langzamer dan in Nederland), dan ook vanaf woensdag in een hotel in de stad.
Maar goed, ik zou op vrijdagochtend 10.20am de 1500m lopen en op zaterdagmiddag 14.20pm de 800m bij de mannen 55-59. Ze gaan hier uit van je geboortejaar (ik ben van 16-10-1965), vandaar dat ik al in deze klasse uitkom. Mijn voorbereiding was helaas door een onwillige linkerhamstring, totaal in de soep gelopen...eigenlijk een week of 5 niets aan snelheid/tempohardheid kunnen doen.  Een week van tevoren had ik pas de knoop doorgehakt dat ik toch wel mee zou doen aangezien het niveau niet zo hoog is en de kans op het winnen van medailles wel aanwezig zou zijn. De laatste week nog enigszins redelijk kunnen trainen, maar niet meer dan dat!

 

Om kort te zijn kwam ik op de 1500m tot een 2e plaats- en op de 800m op zaterdag tot een 3e plaats. Wat gezien de gebrekkige voorbereiding het maximaal haalbare was, beide afstanden was door dezelfde persoon gewonnen. Tijden (2.34.08 voor de 800m en 5.16.65 op de 1500m) durf ik al bijna niet te benoemen, zo langzaam! Maar ook niet zo raar natuurlijk, ook de temperatuur (35 a 38 graden) helpt natuurlijk niet mee, voordeel is wel dat ik daar niet zulke problemen mee heb.

 

Dat was dan alweer mijn baanseizoen! De rest van het jaar is het weer concentreren op langere afstanden met vooral races op de weg. Overigens moest ik nog wel enigszins lachen om de protesten tegen de Olymische marathon in Tokyo, vanwege de warmte en vroege start. Hier is het gebruikelijk dat de wegwedstrijden vroeg in de ochtend starten, zo rond 6 uur am of nog wat vroeger als het een marathon betreft. Iedereen weet dat en houdt daar rekening mee, geen probleem!
Wanneer jullie het leuk vinden om wat meer over me te horen e.d. kijk dan is op mijn Facebook pagina; @RunningCoachKanchanaburi. ( LINK) Alwaar ik verslag doe van mijn trainen/training geven en dergelijke.

 

Groeten uit Kanchanaburi/Thailand,
Alfred Rekers
 800 meter race

 800 meter tijdens de race

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...