Verlichte Cross Oldebroek en Sylvestercross
   (04-01-2020)

Verlichte cross Oldebroek 2019
Op 30 december werd de Verlichte cross gehouden op de ATB-crossbaan in Oldebroek. Een aantal junioren en senioren kwamen in actie op de voor hen laatste cross van het jaar 2019. Op het begin dreigde het door een technisch mankement nog een donkere cross te worden maar door snel optreden van de organisatie kon de verlichte cross toch nog doorgaan.


Op de cross voor de jeugd van 9-13 jaar over ca 1500m werd er door een aantal junioren tactisch maar ook hard gelopen. Thijs ter Maat startte behouden en pakte vlak voor de 2de ronde de kop. Geleidelijk aan bouwde hij zijn voorsprong uit en won de verlichte cross bij de jongens in een nieuw parcoursrecord (5:57). Boyd Steur en Jesper Pauw liepen de hele race goed mee maar werden in de 2de ronde ingehaald. Ze gingen er gelijk achteraan en wisten de nummer 2 op de laatste paar meters eruit te sprinten waardoor Boyd het zilver en Jesper het brons pakte. Bram Slabbekoorn liep ook weer goed mee en kon de eerste ronde nog goed meekomen met de kopgroep, hij finishte als 6de. Figo Mussche liep deze cross, ondanks wat last van de knie, ook prima uit. Hij eindigde als 15de. Sara Meijer kon Boyd en Jesper goed partij bieden en bouwde de tweede ronde haar voorsprong op de tweede dame ruim uit. Sara won bij de meisjes in ook een parcoursrecord (6:11). Het jongere zusje van Thijs, Marlijn ter Maat, kon tussen de grotere meiden prima meekomen. Zij eindigde knap als 11de.

Bij de 4 kilometer was het opvallend dat de nog jonge Olivier van Benthem (C2-junior) en Jonne Heeringa (B1-junior) goed mee konden komen tussen alle oudere senioren. Olivier wist de pittige cross zelfs af te sluiten binnen de top-10 (7de) door vooral heel constant te lopen. Hij deed dit in een mooie tijd van 16:03. Jonne bood zijn vader, Roel-jan Heeringa, lang tegenstand maar uiteindelijk won de ervaring. Jonne eindigde desondanks knap als 14de in een tijd van 16:41. Roel-Jan werd 3de bij de masters in een tijd van 16:24. Bij de masters waren er tevens nog goede races van PEC’ers Arnoud Lammers (12de) en Ronald Harbrink (20ste).

Klapper aan het einde van het jaar: de nationale Sylvestercross 2019

Op oudejaarsdag sloten een heel aantal junioren en pupillen het jaar mooi af tijdens de Sylvestercross in Soest, een cross van het nationale crosscircuit. Over een prachtig maar loodzwaar parcours in de Soester duinen mochten zij zich wederom meten met de nationale top. Zij startten allen in grote deelnemersvelden van zo 70-80 atleten, bij de start was het daarom ook flink duwen en trekken geblazen. Per ronde zat er een groot stuk mul zand in het parcours wat voor veel spektakel en vooral veel zware benen zorgde.

Na zijn winst in Amsterdam was A-pupil Per Bakker ook deze cross weer op dreef. Hij zat gelijk in de kop van het veld en zat flink stuk op het laatste stuk over het mulle zand. Op wilskracht bleef hij goed doorlopen wat hem een podiumplek opleverde (3de). Joshua Gooijer kon ook flink stuk gaan op deze cross. Als A1-pupil hield hij zich goed staande en finishte met zijn 30e plek mooi in het midden van het veld.

Bij de meisjes D (2KM) waren Jaïra Gooijer, Feline van der Wildt, Sannah de Vries en Sofie Vos van de partij. Jaïra had wat moeite met de start maar pakte veel atleten terug tijdens de race waardoor ze in het grote veld als 40ste over de finish kwam. Feline, Sannah en Sofie moesten deze cross, omdat bij de nationale crossen er bij de junioren geen onderscheidt meer wordt gemaakt tussen eerste- en tweedejaars, het opnemen tegen oudere meiden. Als eerstejaars deden ze dit prima, Feline benaderde met haar 31ste plek zelfs de top-30. Sannah (44ste)  en Sofie (47ste) waren ook tevreden en kwamen moe maar blij over de finish. Bij de jongens D (2KM) haalde Tristan na de start een heleboel junioren in. Zelfs op het laatste zware stuk wist hij nog heel wat plekken terug te pakken. Net als in Amsterdam finishte hij in de top-15, hij werd 13de. Luuk Selhorst liep wederom een keurige race waarbij hij ook een erg goede start had. Als D1 schaarde hij zich nipt in de top-30 als 29ste.

Na de mooie prestaties van haar zusje en broertje kwam Naömi Gooijer in actie op deze cross. Bij de cross over 2KM bij de meisjes C liep zij een erg constante race. Tussen heel wat oudere meiden eindigde zij mooi in het midden (38ste). Bij de jongens C (2KM) laat Ids Peenstra al het hele jaar zien goed op dreef te zijn. Bij deze cross kwam deze vorm goed naar voren doordat hij mooi bij de tweede kopgroep bleef en als 7de over de finish kwam. Trainingsgenoten Julien Jansen (19de), Len Bakker (37ste), Lukas Smit (47ste) en Olaf Souren (50ste) hielden zich als C1-junioren goed staande in dit grote veld. Allen hadden zij ook nog een mooie eindspurt in huis. Julien was zelfs een van de snellere C1-junioren.

Bij de B meisjes (3,2KM) wisselden Joanne Lehr en Tessa Harbrink tot 2x toe stuivertje in de wedstrijd. Op de laatste 100m haalde Joanne eerst Tessa in, die haar vervolgens op de laatste 20m weer terugpakte. Tessa eindigde, net als in Amsterdam en Tilburg, als B1 erg knap rond de top-10. Zij werd 12de (11de Nederlander). Ook Joanne zette haar goede vorm van de crossen door, na in Tilburg al in de top-15 te zitten. Joanne werd 13de en 12de Nederlander. Bij de jongens B (4KM) liet Thomas Reining zien dat er nog steeds in stijgende lijn in zit en zijn 4de plek in Amsterdam geen toevalstreffer was. Door gelijk met de kopgroep mee te gaan en flink kapot te gaan, eindigde hij in het sterke veld als 5de (4de Nederlander). Tevens was hij de snelste eerstejaars B. Filip Hofstede, die in de Warandeloop nog rond de 50ste plek liep, liep deze race een hele sterke tweede ronde van 2KM. Hij haalde veel atleten in en benaderde de top-25 (26ste). Duncan Mulder liep zijn eerste nationale cross van dit seizoen en kwam als 53ste over de finish. Daan Veenhuizen moest aantreden bij de lange cross (6KM) van de jongens A. Hierbij moest hij maar liefst 3x de zware strook van mul zand passeren. Desondanks ging het erg goed en kon hij achteraf genieten van het mooie parcours. Hij eindigde knap als 33ste.

Aankomende evenementen

-- Geen vermeldingen --

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...