AV PEC actief op de Internationale Warandeloop 2019
   (25-11-2019)

Na 2 jaar bij de Beeksebergen te hebben plaatsgevonden, vond de (inter)nationale Warandeloop weer plaats op het oude vertrouwde parcours aan de Warandelaan in Tilburg. Onder mooie omstandigheden deden veel PEC’ers ervaring op in dit sterke en grote deelnemersveld. Tevens was dit de eerste nationale cross van het seizoen.

Op zaterdag mochten de pupillen en CD junioren aantreden. Zij liepen korte rondes van 560m die grotendeels vlak waren. Het was daarom, zeker bij de junioren C, ook flink knallen. Voor veel junioren was dit ook nog de eerste nationale cross die ze liepen. De jonge Valerie de Vries werd 14de bij de meisjes pupillen B over de cross van 1120m. Per Bakker mocht bij de jongens pupillen A2 het podium bestijgen. Vanaf de start vestigde hij zich gelijk als 2de in de kopgroep en die positie heeft hij de hele cross vastgehouden, wat hem mooi zilver opleverde.

Bij de meisjes D1 (1680m) deden Sannah de Vries, Sofie Vos en Feline van der Wildt mee. Sannah en Sofie bouwden de race mooi op en sprintten op het einde nog tegen elkaar. Sannah won nipt en werd 22ste. Feline, die pas recent bij PEC zit, kon mooi voorin het veld meekomen maar ging helaas de 2de ronde door haar enkel. Ondanks deze tegenslag ging ze door en liep de cross knap als 29ste uit. Bij de 1680m voor jongens D1 bleven Luuk Selhorst, Luuk Labots en Jelle van Loon op het begin dicht bij elkaar. In de laatste ronde werd het verschil gemaakt. Luuk Selhorst benaderde dolblij de top-10 als 12de. Ook Luuk Labots en Jelle kunnen tevreden terugkijken op de 16de en 20ste plek. Jesper Pauw en Bram Slabbekoorn liepen beide een erg constante race en wisten op het einde nog wat plekjes op te schuiven, zij werden 19de en 27ste. Daarna was het de beurt aan de jongens C1 en C2 die allen een erg snelle 2820m liepen. Julien Jansen kon bij de C1 goed meekomen maar kreeg een tik op zijn hamstring waardoor hij helaas niet vol kon gaan. Een mooie 9de plaats (en 7de Nederlander) was het maximale wat er voor hem uit te slepen was. Bij de C2 was het vanaf het begin af aan knallen, Ids ging gelijk met de 2de groep mee en heeft hier stand kunnen houden. Dit resulteerde in een 13de plaats. Ook Olivier en Joris laten, na de progressie op de GOK cross van 2 weken terug, zien goed op weg te zijn. Zij eindigden als 20ste en 30ste.

Zondag waren de AB-junioren en senioren aan de beurt. Tessa Harbrink en Joanne Lehr verdeelden de krachten goed over de cross van 3750m bij de meisjes B. Joanne werd hierdoor knap 13de en Tessa liep als jonge B1-junior zelfs naar de 11de plek. Bij de cross over 4300m bij de jongens B liepen zowel Thomas Reining en Filip Hofstede elke ronde meer naar voren. Voor Filip was dit zijn eerste cross ooit en hij voltooide dit knap als 51ste. Thomas liep ook een erg sterke race, hij werd 10de en was van de B1’s zelfs het snelste. Bij de jongens A (6200m) liepen Kibrom Hadgu Kiflai, Daan Veenhuizen en David Prins allen erg constant. Kibrom die nog vrij nieuw in het crossen liep, kon toch erg goed meekomen en werd 37ste. Daan haalde zijn concurrent van de GOK cross in en kan ook tevreden terugkijken op de 40ste plaats. David kon de laatste ronde nog wat meters terugpakken en werd 75ste. Bij de senioren korte cross was het vanaf de start vol gaan over de 2400m. Jesse Nijmeijer startte goed mee en ging erg diep. Vermoeid maar tevreden kwam hij als 76ste over de finish.

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...