Avpec leidt G trainers op
   (13-11-2019)

AV PEC 1910 heeft een 7 tal trainers opgeleid, die een specialisatie G atletiek hebben. Dit was noodzakelijk: de huidige groep G atleten bestaat uit 15 G atleten, die wekelijks trainen en regelmatig  aan bekende hardloop evenementen in Zwolle deelnemen. Daarvoor zijn meer dan 20 begeleiders actief, die in wisselende samenstelling worden ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind: ook wordt regelmatig buiten de baan hard gelopen. Om dit verantwoord te kunnen doen moest volgens de normen van de KNAU een aantal trainers worden opgeleid. Deze zomer heeft AV PEC 1910 in de persoon van Peter van Koulil het initiatief genomen om dit te doen. De trainers, die zijn opgeleid hebben een LT2 certificaat van de KNAU met een speciale aantekening voor training aan G atleten. "Voor deze doelgroep is het juist erg belangrijk dat  verantwoord training wordt gegeven en dat specifieke loopvaardigheden worden getraind. Ook vragen aspecten als veiligheid en coaching juist veel aandacht. Daarom is deze opleiding zo belangrijk." zegt Peter van Koulil, die de opleiding namens de KNAU en AV PEC 1910 organiseerde.  "We zijn de eerste atletiekvereniging  in Nederland, waarvoor de KNAU dit certificaat met de speciale aantekening voor G-atleten heeft afgegeven en daar zijn we best trots op". AV PEC 1910 heeft tijd en geld in deze opleiding gestoken. De organisatie van deze opleiding geeft aan dat AV PEC 1910 de G atletiek een warm hart toe draagt en ook voor deze doelgroep verantwoord sportaanbod wil aanbieden.
Op de foto de nieuwe G atletiek trainers van AV PEC 1910: Marlous van Achthoven, Carla van Boven, Anneke Schutte, Marry Hooijer, Margreet Moesman, Brenda de Graaf, Jan ter Burg

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...