Knappe 6e plaats met 4 clubrecords in landelijke Mastersfinale
   (23-09-2019)

Afgelopen zondag vertrokken 8 atleten van het masterteam AV PEC1910 richting Dordrecht voor de NK masters competitiefinale.
Jan Kuis mocht beginnen met discus, en wierp in zijn laatste poging een geweldige afstand van 38,19m wat hem een clubrecord opleverde.
Hij liet hiermee oud-topatleet en Nederlands Recordhouder op de 110m horden, Robin Korving, die zich had toegelegd op de technische nummers, achter zich.
 
Ronnie Sentamu en Jan Plat liepen beiden mooie tijden op de 100m met veel tegenwind. Jan liep de 100m met een goede start in een tijd van 12.83s (-1.3 m/s). Ronnie liep een mooie tijd van 11.79s (-0.9m/s)
 
Kevin Woldberg mocht het hoogspringen voor zijn rekening nemen en sprong met 1 poging over de 1.70m en met 1 poging over 1.75m. De 1.80m werd helaas net niet gehaald. Knappe prestatie van Kevin!
Terwijl Kevin aan het hoogspringen was, mocht Jan Kuis de kogels laten vliegen. Hij wierp met een geweldige worp, die overigens net binnen de lijn bleef, een clubrecord van 12.78m.
 
Met het verspringen haalde Jan Plat in zijn 2e poging een clubrecord! Jan sprong naar een heel knap resultaat van 5,52m. Kevin Woldberg haalde in zijn 2e poging zijn verste afstand van 5,39m.
De 200m werd gelopen door Jan Plat en Ronnie Sentamu. Jan startte goed weg in de 2e serie en klokte een tijd van 26.01s.
Ronnie liep in de 3e serie van de 200m een geweldig snelle bocht en had aan het einde van de bocht zijn voorsprong al en hield zijn voorsprong tot aan de finish in stand.
 
Hans Kappert wierp zijn speer in zijn eerste 3 pogingen rond de 33.60m, maar in zijn laatste poging wist hij zich knap te verbeteren naar een afstand van 34.91m.
 
De 400m werd door Arjan Lantink gelopen. De eerste 200m werden door Arjan ontspannen gelopen, zodat hij op de laatste 200m de concurrentie en de flinke tegenwind kon aanvallen. 
Dit resulteerde in een mooie 2e plek, net achter oud-topatleet en tweevoudig Nederlands Kampioen 400m horden Vincent Kerssies, en een mooie tijd van 53.61s. Knap gedaan van Arjan, omdat hij deze afstand nog maar voor de 2e keer gelopen heeft.
 
De 1500 m werd gelopen door Dick van den Pol en Remco de Vries.
Beiden liepen hun debuut op deze lastige afstand.
Dick liep een mooie constante race en kwam uit in een knappe tijd van 05.23.
Remco liet wat secondes liggen in de 2de ronde en kwam daardoor alleen te lopen. Het veld lag in twee stukken en Remco zat vol op kop in de tweede groep. De laatste 400m kon er nog versneld worden, waardoor hij nog een paar plaatsen opschoof.
Remco liep de 1500m in een tijd van 04.51. Na een langdurige periode van blessureleed toch een heel knappe prestatie.
 
Het laatste onderdeel en spannende onderdeel was de 4x100m. 
Ronnie Sentamu als startloper, 2e Kevin Woldberg, 3e Arjan Lantink en Remco de Vries als slotloper.
De race liep behoorlijk gelijk op met het Team van Altis, maar het Team van AV PEC1910 trok aan het langste eind door de goede strakke wissels.
AV PEC1910 finishte in een nieuw clubrecord van 46.62s.
Van de 57 teams mochten de beste 12 naar de Finale in Dordrecht. De Masters van AV PEC zijn in de finale van de 12 teams op een 6e plek geëindigd. En dat in het debuutjaar van dit team.
Kortom, een hele mooie prestatie waar wij als Masterteam trots op kunnen zijn!
Dit smaakt naar meer voor de komende jaren!

Link naar alle uitslagen van de finale Masterscompetitie>>>>

Jan Kuis

Arjan Lantink met in baan 5 Vincent Kerssies

Hans Kappert

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...