Goede prestaties C junioren avPEC bij 52e Nationale C Spelen
   (31-08-2019)

Een aantal C-junioren van AV PEC zijn goed voor de dag gekomen bij de nationale C-spelen in Amsterdam. Tijdens deze wedstrijd strijden C-junioren uit heel Nederland tegen elkaar op zaterdag of zondag, een erg mooie kans voor iedereen om alvast ervaring op te doen op een hoog niveau. Sommige atleten kwamen zelfs op beide dagen in actie. Onder erg warme omstandigheden leverden zij allen mooie prestaties en keerde één PEC-atleet zelfs naar huis met een medaille.

Jill Kleinlugtenbelt had zaterdag een drukke dag, ze kwam 4x in actie op 3 onderdelen. Bij de 80m sprint wist ze zich mooi te plaatsen voor de halve finale met een pr van 10,97. Later op de dag kwam zij in deze halve finale tot 11,01 en eindigde ze als 22ste. Tussendoor moest zij ook nog hoogspringen waar zij haar pr dicht naderde met 1,50 en 14de werd. Ze sloot de dag af met een sprong van 4,76m op het verspringen waarmee zij wederom in de top-15 eindigde (14de). Op zondag beleefde ze haar hoogtepunt door bij de 80m hordes verrassend de finale te halen. Zowel in de series als de halve finale en de finale verbeterde zij haar persoonlijk record. In de finale liep ze een goede tijd van 12,47 en eindigde als 6de. Een mooie opsteker, zeker aangezien Jill nog maar een C1-junior is en volgend jaar nog een keer mag aantreden.

Tessa Harbrink kwam in actie op de 800m (zaterdag) en 1500m (zondag). Op de 800m had ze de pech als snelste in de serie geplaatst te zijn en probeerde ze knap haar race hard te maken door op kop te lopen. Dit resulteerde in een nette 2:30,36, een tijd waarmee zij als 14de eindigde. Zondag schoof ze nog een plekje op door op de 1500m naar 5:09,72 te lopen. Dit was goed voor een 13de plek, een knap resultaat aangezien ze als 16de geplaatst stond.

Joep Bisschop, Jonne Heeringa, Filip Hofstede en Thomas Reining kwamen allen in actie op de 1500m op zaterdag, ook liepen zij alle vier naar een persoonlijk record. In de 1ste serie werden Joep en Jonne meegesleurd bij de start die erg snel was. De laatste ronde was daardoor voor iedereen afzien maar resulteerde wel in 4:55,26 voor Joep en 5:02,49 voor Jonne die helemaal tot het gaatje gingen. Ze werden hiermee in het grote veld 28ste en 31ste. De serie daarop had Filip een wat constantere race, hij verraste door zijn persoonlijke record te verpulveren met 12 seconden en met een mooie tijd van 4:38,48 als 18de te eindigen. Thomas kwam in de laatste en snelste serie in actie en stond hier als vierde geplaatst. Het werd een hele spannende boemelrace waarbij de laatste ronde volle bak werd gelopen. Op de laatste 200m wist Thomas alles eruit te halen en daarmee het brons te pakken, dit deed hij in een persoonlijk record van 4:15,86.

De dag erna moest Thomas weer aantreden maar dan op de 800m. Met de vermoeidheid van zaterdag nog in de benen deed hij het hier ook behoorlijk met een 6de plaats en een tijd van 2:04,84. Ook Olivier van Benthem, Ids Peenstra en Kimani Sankon liepen de 800m, alle drie wisten zij ook rond hun persoonlijke record te lopen. Olivier en Ids gingen beiden hard van start en probeerden zo alles eruit te halen, zij eindigden als 40ste en 25ste in de tijden van 2:23,28 en 2:14,38. Beiden zijn zij nog C1 en zij kunnen dus volgend jaar nog een keer in actie komen. Kimani mocht in de op een na snelste serie starten. Hij liep in een mooie constante race naar 2:13,61 en werd 21ste. Zaterdag liep Kimani ook nog de 100m hordes, hij werd 19de met 15,18.

Melchior Treffers kwam 3x in actie over 2 onderdelen op zondag. Bij het verspringen haalde hij een afstand van 5,22m en werd 22ste.  Op het discuswerpen wist hij te verbazen door een ruim persoonlijk record van 45,15m te werpen en zich zo te plaatsen voor de finale. In de finale wierp hij wederom boven de 45m met een worp van 45,20m. Hij viel hiermee helaas net buiten het podium, toch kan hij met een dik pr en een mooie 4de plek ook tevreden zijn over zijn prestaties.

Door hun mooie prestaties op de C-spelen en over het gehele seizoen zijn Jill (hoog, ver & 80mh), Melchior (discus, kogel & ver), Tessa (800 & 1500m), Olivier (speer) en Thomas (1500m) geselecteerd voor het regionale team voor de interland U16 op zaterdag 31 augustus in Enschede. Met dit team gaan zij de strijd aan tegen het Nederlandse U16 team en een U16 team uit Duitsland Nordrhein-Westfalen. Een mooie ervaring en tevens goede beloning voor het harde werk wat zij dit seizoen hebben geleverd.

Link naar alle uitslagen>>>

Aankomende evenementen

01-02-2020, 09:00 uur

AV PEC Indoor 2020

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...