High Trail Vanoise 2019
   (07-07-2019)

Voor sommige lopers is de uitdaging van een halve of hele marathon nog niet genoeg. Een viertal heren ging daarom de grote uitdaging aan om in Frankrijk een trail te lopen van 70 kilometer! De High Trail Vanoise in de Franse Alpen, een zeer uitdagende loop met veel hoogtemeters en en temperatuurverschillen. Hieronder een mooi verslag van de heren, die toch wel behoorlijk hebben afgezien, maar met een onvergetelijke ervaring weer thuiskomen!

Op zaterdag 6 juli hebben de AV PEC1910 leden, Kevin Diender, Patrick Grums, Gabriël Paardekooper en Renze Zijlstra de High Trail Vanoise in het gebied rond Val d'isère gelopen. Na de 53 km trail in de Dolemieten van vorig jaar was nu gekozen voor de 70km trail met 5200 hoogte meters (5,2 km klimmen)
Voor de start werd je trailvest gecontroleerd op extra kleding (broek, handschoenen,  zonnebril, cap, hoofdlamp, sneeuwkettingen schoenen), medische kit, hiking poles. 

Na de start om 4 uur op 1800 meter hoog ging het voorspoedig met hoofdverlichting richting de La Grande Motte. Hier kwamen we na 4 uren klimmen aan op een hoogte van 3500 meter. De eerste 19km zitten erop. In dit gebied werd nog geskied. Dit betekende dat we moesten klimmen en de dalen in de sneeuw. Een soort sneeuwkettingen om je schoenen waren dan ook verplicht. Het afdalen in de sneeuw was een uitdaging en velen gingen onderuit en gleden bewust en onbewust naar beneden.

Vervolgens werd de daling ingezet naar La Daille. Na 35km was hier weer een eet en drinkpost. Hier werd soep, vlees, kaas, zoetigheden, cake, water, cola uitgedeeld. Hier startte de tweede klim van 1000 meter over 4km (stijging dus van gemiddeld 25%). Dit leek onmogelijk, maar het is gelukt.

Belangrijk hierbij was dat bij iedere stap je geconcentreerd moest zijn, anders was het een grote kans dat je naar beneden valt. Via het meer van Sassiere werd de afdaling ingezet (19%) naar La Fornet. Inmiddels hadden we 50 km erop zitten. Tijdswinst boeken was hier onmogelijk vanwege rotsen, smalle paden.  In La Fonet was een tijdslimiet. Gabriël heeft deze op 20 min gemist en moest helaas stoppen van de organisatie. De overige drie zijn doorgegaan en alleen Renze heeft de volgende tijd barrière op 56km  op 5 minuten gehaald. Voor Renze begon toen de 3e klim van Col de l’ Iseran  (2700 hoogte), naar de gletsjer van Aiguille pres op 3300 hoogte. De wind trok flink aan en het was nodig om extra kleding aan te doen.  Aangezien de tocht 13 uren geleden gestart was, ging de vermoeidheid ook opspelen. Het was belangrijk om elke stap weer geconcentreerd te doen. Na het bereiken van de gletsjer werd het duidelijk dat Renze de laatste tijdslimiet niet ging halen. 

Na nog 3 km dalen in de sneeuw is Renze na 64km, na 4841 meter geklommen te hebben, door de organisatie weer teruggebracht naar de start. Hoewel we realiseren dat aan sportieve prestaties een grens zit, hebben we een goed gevoel aan de tocht overgehouden. 

 


Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...