Sarah van Beilen Nederlands Kampioene hoogspringen !
   (29-06-2019)

Bij het NK junioren A/B in Alphen  a/d Rijn moest het sterke voorseizoen van Sarah in eremetaal omgezet worden. Je zal het maar met deze druk moeten doen bij het hoogspringen.  Sarah van Beilen deed dit vandaag geweldig door ruimschoots als eerste te eindigen op het Hoogspringen meisjes B met 1.78 meter.
Daar waar de tegenstand nog moeite had met 1.72 meter, en dat waren niet de minste tegenstandsters zoals Fay Witte en Nina Borger, ging Sarah nog in de eerste poging over 1.75 meter. De 1.78 was na twee pogingen ook in-the-pocket en meer was niet nodig voor de winst. Haar  clubrecord van vorige week van 1.81 meter moet haar veel vertrouwen gegeven hebben.

Mooie prestaties waren er ook van A junior Pierre ten Holder die in de serie 100 meter al een PR liep van 10.96 sec. Met 11.01 sec plaatste hij zich in de halve finale nog voor de finale , maar daar bleek de tegenstand te sterk voor het podium. Een klasse 10.98 was voor de krachtsprinter van Avpec genoeg voor een vijfde plaats. Desalniettemin een prestatie van formaat. Het clubrecord van Ludrick Berrenstein naderde hij tot op 8-honderdste. Op de lange sprint, de 200 meter zou Pierre bijna zeker tot de finalisten kunnen behoren. Aan het einde van de zondag zullen we het weten.
Meerkamper Owen Beuckens kwam bij het hoogspringen Junioren A tot een nieuw PR met 1.96 meter. Dezelfde hoogte als de nummer drie,  Alleen had hij helaas op de 1.90 meter een poging meer nodig dan de nummer 3 waardoor hij het podium misliep.
Op de 800 meter kwam junior B Jarno Jansen met een knappe 2;03.62 tot een 6e plaats in de finale 800 meter.
Juniore B Maaike Geerling kwam in de finale 400 meter horden tot een vijfde plaats met 65.84  sec. 
Eem andere 5e plaats was weggelegd voor Nina Hol bij het kogelslingeren. Zij slingerde als B juniore de drie kilogram kogel naar 41.24 meter.
Het NK Junioren duurt tot en met zondag....
Overige uitslagen van PEC-ers>>>>

reacties en nieuwsfeiten naar >  vanderlucht@gmail.com

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...