PEC Masters naar competitie finale en Clubrecords
   (14-05-2019)

Zondag 12 mei vertrokken 7 AV PEC atleten richting Apeldoorn om daar te strijden in de Mastercompetitie.
Doel was om genoeg punten te halen voor de  finale in september.

Dat  is de masteratleten ruimschoots gelukt!

Jan Kuis trapte af met het onderdeel kogelstoten, en stootte een mooie afstand van 12.12, wat een 4e plek opleverde. Daarna behaalde Jan Kuis een 1e plek met het kogelslingeren. Jan slingerde het stalen projectiel naar 40.97 meter en liet de concurrentie met meer dan 5 meter achter zich. Hij vestigde daarmee gelijk een nieuw clubrecord op het kogelslingeren Masters 50+.

Ronnie Sentamu en Jan Plat mochten zich daarna opmaken voor de 100m sprint. Zij liepen met tegenwind 2 mooie tijden in 12:02 en 12:78. 

De 800m werd gelopen door Remco de Vries, die in een tactische race met een snelle eindsprint op de laatste 200m ruim 6 sec van zijn PR afliep. Hij behaalde daarmee een 6e plek in 02:16.06.
Het hoogspringen nam Kevin Woldberg voor zijn rekening. Kevin sprong 1.75 en werd daarmee eerste in het klassement
Jan Willem Davidse nam de 5km op zich en liep met een sterke versnelling aan het einde een tijd van 19:03 waarmee hij een mooi aantal punten binnen haalde.

Het verspringen ging Ronnie goed af. Zijn laatste poging bleek de verste sprong op te leveren. Met een knappe 5.58  kwam hij op  4de plek in het klassement.

Direct na het verspringen kwam Arjan lantink in actie op de 200m. Met een goed gelopen bocht en tegenwind op het rechte stuk kwam hij tot een knappe tijd van 00:23.80. Een 1e plek voor Arjan in het klassement.

Als toetje zette AV PEC de tanden in de Zweedse estafette.
Arjan liep na slechts 20 min rust na zijn snelle 200m een zeer goede met voorsprong opgebouwde 400m en droeg het stokje over aan Ronnie die de 300m voor zijn rekening nam. We hadden een redelijke voorsprong die op de 200m steeds kleiner werd. Remco werd op de laatste 80m van de 200m flink opgejaagd en kon het stokje net ietsje eerder overdragen aan Kevin die als slotloper de 100m super afmaakte in een eindtijd van 02:09.18. De mannanploeg eindigde met de Zweedse estafette als eerste in het klassement met een nieuw clubrecord. Het oude clubrecord stond op 02:16,80.
Met het totaal aantal punten van de eerste en tweede competitie wedstrijd hebben de mannen landelijk  een 6e plaats gehaald. Met dit resultaat is het doel gehaald en staan de AV PEC Masters in de finale.
 In september gaan we opnieuw strijden voor mooie resultaten!!

Kevin Woldberg


Jan Plat


Ronnie Sentamu

Aankomende evenementen

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Mail voor meer informatie de AV PEC 1910 Ledenadministratie: ledenavpec1910@hotmail.com


Ogenblik a.u.b. ...