Vooruitblik NK Junioren met kansen op avPEC goud.
   (06-02-2019)

Komend weekend vindt in het Apeldoornse Omnisportcentrum het NK Junioren indoor plaats. Namens avPEC zijn 9 atleten afgevaardigd en toegelaten. Vooraf zijn er reële kansen op een echte NK medaille en mogelijk ligt er zelfs goud, als beste van Nederland voor het grijpen voor een avPEC atleet.

Zo miste Pierre ten Holder in 2017 door onervarenheid de titel op de 400 meter omdat hij gediskwalificeerd werd voor het overschrijden van de lijn. Bij het NK outdoor had hij pech op zijn beste onderdeel, de 400 meter omdat er met de inschrijving iets mis was gegaan. Vorige jaar won hij zilver op de 400 meter Junioren B . De sportpsychologie echter, leert ons dat je niet zomaar iets kunt rechtzetten. Maar de prestatiekaarten lijken gunstig geschud....
want dit jaar liep hij in onze eigen avPEC indoor naar de beste indoor-jaarprestatie in Nederland van maar liefst; 49.23 seconden. Hij is daarmee reële titelkandidaat. 

Bij het hoogspringen meisjes junioren B zagen we Sarah van Beilen bij de avPEC indoor nog wat minder overtuiging in de aanloop leggen. Bij het NK meerkamp van afgelopen weekend was het er wel weer waardoor zij de 1.70 meter bedwong. Op 6 januari in Duitsland in een hoogspringevenement  sprong zij echter al 1.73 meter. In een NK kan dit zomaar een medailleplaats opleveren. Zij is dus echt een kanshebster als zij in de aanloop de overtuiging kan leggen!

Op de 60 meter horden meisjes B zien we drie avPEC dames aan de start: Maike Geerling, Sarah van Beilen en meerkampster Suzan Plat. Suzan start ook op de 60 meter sprint.

Op de 800 meter meisjes B zal het talent Minke Nijhuis starten. Zij liep bij de avPEC indoor nog naar een nieuw clubrecord. Sneller dan de nationale topper van destijds Lindy Burgman. (tegenwoordig betrokken bij de MILA groep van avPEC) Minke heeft de afgelopen jaren wat periodes van blessures gekend. Zij heeft haar motivatie om te trainen vastgehouden en haar niveau is stijgende.

Maaike Geerling heeft een pittig weekend omdat zij ook zal starten op de 200 en de 400 meter.

Suzan Plat is overigens ook toegelaten op hoog en het verspringen. Sarah van Beilen zal daar met haar starten. Voor beiden geldt dat het bereiken van de finale van het verspringen al mooi zal zijn. Voor een podiumplaats op ver junioren B lijkt een afstand van 5.60 meter nodig. Als alles klopt in de sprong is dat niet ondenkbaar.

Bij de jongens start Jarno Jansen op de 400 en de 800 meter.  Meerkamper Owen Beuckens start op het hoog en polsstokhoog. 
Het is te hopen dat Christiaan Pleijter nog wordt toegelaten op de 60 meter waar hij nu als reserve staat. Deelname aan een NK is toch altijd een mooie ervaring.

Mail voor reacties, ook over de wedstrijd dit weekend met vanderlucht@gmail.com of whatsapp met 0631500861 


Pierre ten Holder


Owen Beuckens

foto's Jan Burgman


Reacties

Els | 06-02-2019 22:27:05
Spannend

Aankomende evenementen

12-09-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

15-09-2019, 12:00 uur

Landelijke finale B-junioren

10-10-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

12-10-2019, 09:00 uur

AV PEC Club Kampioenschappen

14-11-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...