Zondag competitiefinale vrouwen- en mannenploeg
   (08-09-2018)

De seniorencompetitieploegen van avPEC hebben zich in het voorseizoen weten te plaatsen voor de befaamde promotie- degradatiewedstrijden. Deze finalewedstrijden vinden op zondag 9 september plaats.

De mannenploeg zou zondag zomaar terug kunnen promoveren naar de eerste divisie waardoor avPEC weer mee kan doen aan deze interessante competitie. Wat maakt deze competitie nou zou interessant? In de eerste divisie wordt de strijd niet volgens de individuele puntentelling uitgevochten maar de punten worden op basis van klassering ten opzichte van de tegenstander verdeeld. Die puntentelling hebben de atleten overigens zondag ook al mee te maken waardoor om iedere plek gestreden moet worden!!
Daarnaast valt er in de eerste divisie veelal meer prestatieve atletiek te zien en bestaat deze competitie maar uit 12 teams. Mogelijk kunnen we volgende seizoenen weer wat van deze wedstrijden op de Zwolse atletiekbaan organiseren. Promotie is nog geen gedane zaak. De tweede competitiewedstrijd was vanwege blessures van een veel lager niveau. Hopelijk zijn de blessureperikelen zondag achter de rug. De opstelling van de pec-ploeg is al zeer bemoedigend! Zie >>>
De mannen strijden zondag in Amersfoort. De live uitslagen zullen zondag >>>HIER<<< te volgen zijn. De beste vier ploegen promoveren naar de eerste divisie.

Het vrouwenteam zal zondag vechten voor promotie naar de tweede divisie. Zonder al te grote tegenslagen zou de ploeg moeten kunnen promoveren. Zij hebben zich immers als koploper geplaatst. Toch lijkt het er op dat puntenkanon Sarah van Beilen niet volledig ingezet kan worden. Zij doet alleen mee aan het kogelstoten. Deze wedstrijd vindt aanstaande zondag in het Noordhollandse Grootebroek plaats. De uitslagen zijn zondag  >>>HIER<<<  te volgen. De beste vijf ploegen promoveren naar de tweede divisie.


Aankomende evenementen

24-04-2019, 19:00 uur

Instuifwedstrijd

12-09-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

10-10-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

14-11-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

12-12-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...