C- en D-Junioren pieken op het juiste moment
   (03-09-2018)

Afgelopen twee weekenden reisden C- en D-junioren van atletiekverenigingen uit het hele land, af naar Amsterdam voor de Nationale C-Spelen en Nationale D-Spelen. De afvaardiging van PEC1910 bestond voornamelijk uit lopers. Het was echter een speerwerper die met een medaille huiswaarts keerde.

C-junior Brend Baak won het zilver door de speer 55,82 meter ver te werpen. Brend werd daarnaast ook nog zevende bij het discuswerpen met een afstand van 40,31 meter en negende bij het kogelstoten met 12,02 meter. Tweedejaars D-junior Olivier van Benthem ging bij het speerwerpen steeds als laatste nipt door naar de volgende ronde. De blijdschap was dan ook groot toen hij met een worp van 38,82 meter zijn persoonlijk record met bijna vijf meter verbeterde. Hij sprong een gat in de lucht en kon het haast niet geloven, zo verrast was hij door zijn eigen optreden dat goed was voor een vierde plaats. Later op de dag liep Olivier nog een 1.000 meter in 3.36.53.

Thomas Reining en Julien Jansen liepen op de midden afstand beiden naar een knappe vijfde plaats. C-junior Thomas verbeterde zijn persoonlijk record op de 800 meter met bijna drie seconden tot 2.05.90. “Ik heb de vooraf bedachte tactiek aangehouden en dat verliep goed. Op de laatste 200 meter tegen de wind in ging ik helemaal kapot, maar haalde ik toch nog anderen in. Een vijfde plek was voor mijn gevoel echt het beste wat ik er nu uit kon halen,” zo blikte Thomas tevreden terug op zijn race.

Julien, die naast het lopen ook nog fanatiek voetbalt, liep bij de eerstejaars D-junioren naar de vijfde plek op de 1.000 meter. Na 600 meter kreeg hij het zwaar, maar door zijn ijzeren wil bleef hij maar doorgaan. “Ik ben nog nooit zo kapot gegaan en heb mijn benen nog nooit zo erg gevoeld”, vertelde Jansen moe maar voldaan. Met een tijd van 3.13.21 verbeterde ook hij zijn persoonlijk record aanzienlijk.

De beste persoonlijke prestatie werd geleverd door eerstejaars D-junior Sara Meijer. De nog jonge, maar desondanks ervaren Sara, verpulverde haar persoonlijk record op de 1.000 meter door daar maar liefst tien seconden vanaf te lopen. “Ik wist niet wat ik zag toen ze na 600 meter versnelde en maar atleten bleef inhalen; wat een verassing”, zo sprak trainer Lars van Surksum opgetogen. Hij zag Sara als zesde de finishlijn passeren.  Eerder op de dag liep Sara de 60 meter in 9.23. Femi Ayodeji liep in dezelfde wedstrijd 8.82. Femi werd daarmee knap dertiende in het deelnemersveld met 46 atleten.

Ook Joanne Lehr had haar goede klassering op de 800 meter bij de C-meisjes te danken aan een goede laatste ronde. Joanne werd veertiende in 2.28.22. “Ik heb er erg veel van geleerd en vond het een mooie wedstrijd,” vertelde Joanne blij.

Ids Peenstra, Boyd Steur en Olaf Souren liepen een 1.000 meter. Ids (tweedejaars D) verbeterde zijn persoonlijk record met bijna acht seconden. Hij werd daarmee verrassend vijftiende. Ook Boyd verbeterde zijn persoonlijk record. In 3.23.14 werd hij negentiende bij de eerstejaars D-junioren. In dezelfde wedstrijd liep ook Olaf een goede wedstrijd. Hij kwam na 3.42.80 over de streep. 

Ids

Joanne


Julien


Thomas

sara

Aankomende evenementen

24-04-2019, 19:00 uur

Instuifwedstrijd

12-09-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

10-10-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

14-11-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

12-12-2019, 19:45 uur

Baanloop 5 km

Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren. 
Atletiek wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atletiek wordt wel 'de moeder der sporten' genoemd omdat het de menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat.

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...