RECORD DAY voor de AV PEC 1910 pupillen meisjes A2!!

Het idee om het clubrecord van de 4x 60m uit 1988 (36.4 handtijd) uit de boeken te sprinten was al een poosje een wens van de A pupillen Chenille Groot, Valerie de Vries, Marrit Groothuis en Suze de Groot. Zaterdag 18 juni lag er een mooie kans om het te proberen tijdens de medaillewedstrijd in Kampen. Het weer was in Kampen warm met soms een briesje wind. Dan zeggen wij altijd, bij dit weer krijg je altijd  sprintcadeautjes. En zo geschiede...

Lees meer »

Ophalen bevrijdingsvuur bijzondere ervaring

Onder luid applaus en het ronkend geluid van een overvliegende helikopter trok er een lint van lopers van avPEC1910 met het bevrijdingsvuur door de Zwolse binnenstad. Een militaire jeep gevolgd door atleten, begeleidende trainers en meefietsende ouders van de jeugdleden onder politie escorte op weg naar het bevrijdingsfestivalterrein.

Lees meer »

avPEC1910 haalt voor 37e keer bevrijdingsvuur op uit Wageningen

ZWOLLE – Na twee geannuleerde edities vanwege het coronavirus, wordt dit jaar weer door zestien atleten van atletiekvereniging avPEC1910 uit Zwolle in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle gebracht. Het is de 37e keer dat de atleten de nachtelijke tocht over de donkere Veluwe gaan ondernemen.

Lees meer »

Wedstrijden afgelopen week

Naast uitgestelde wedstrijden, met name in het crosscircuit, ook weer de gewone voorjaarswedstrijden. Op zaterdag 12 maart was er een wedstrijd in het crosscircuit van het Oosten. Daar behaalde Linda Eektimmerman tijdens de Bovenbergcross in Markelo een 2e plek (44:51). In het algemeen klassement stevent ze ook af op een mooie 2e plek.

Lees meer »

Podiumplaatsen AV PEC

Afgelopen week werd er 2 x podium gelopen door atleten van AV PEC. Bij de Nijverdalsebergcross werd Linda Eektimmerman 3e bij de dames op de 10km, in 47.23.

Lees meer »

Crossloop Ommen

De corona-pandemie lijkt over het hoogtepunt heen, en er worden al weer verscheidene wedstrijden georganiseerd. Afgelopen zaterdag vertrok een kleine PEC-delegatie richting Ommen voor de crossloop ACO van Elderen.

Lees meer »