Mila atleten trotseren modderig NK crossparcours

Geschreven door: op Woensdag 14 Maart 2018 22:01, 307 keer bekeken

De winterperiode is voorbij! Hogere temperaturen in Nederland maar ook regen. Dat maakte afgelopen zondag het NK cross in Amsterdam tot een waar spektakel. Modder tot achter je oren, glibberige valpartijen, tot over de enkels wegzakken in de modder en vooral hard werken onder deze zware omstandigheden. Dat alles is kenmerkend voor crossen en bij dit NK waren al deze ingrediënten aanwezig.

Bas de Jong wist zich goed staande te houden op de zes kilometer lange cross voor de junioren B. Het plan was te proberen in de top 20/top 15 te finishen. De jongens moesten twee ronden afleggen. Bas startte mee met de voorste groep en leek het na de eerste doorkomst erg zwaar te hebben. De eerste groep viel uiteen en zo kwam Bas in de tweede groep te lopen. De snelheid van die groep kon Bas prima kon vasthouden. Zo kwam hij knap als negende over de finish: missie meer dan geslaagd!

Stan Ruessink ging op de korte cross voor senioren de strijd aan met zijn trainer Ben van Boven. Deze strijd werd na de zogenoemde ‘Ajax bult’ beslist. Na deze heuvel zat Ben stuk, terwijl Stan zijn tempo gestaag voortzette. Stan eindigde als 69ste. Ben kwam 30 seconden daarna kapot over de finish.

Arne Mulder ging van start op de lange cross senioren. Hij moest op dit zware parcours maar liefst twaalf kilometer afleggen en deed dat voortreffelijk. Hij knokte zich naar de 19de plaats en keerde super blij huiswaarts.

Phanos Boscross
De C en D junioren hadden de eer om ’s morgens op hetzelfde parcours deel te nemen aan de Phanos Boscross.  
Door de sfeer die rondom de wedstrijd hing was de cross in Amsterdam ook voor deze jonge junioren een erg gave ervaring. Twee van hen behaalden in dit grote en sterke deelnemersveld zelfs een top tien klassering. De anderen wisten mooi in de middenmoot te eindigen.

De eerste top tien klassering werd behaald door eerstejaars D junior Julien Jansen. Na een sterk gelopen race kwam hij als zesde over de finish! Daar was hij uiteraard erg blij mee. Achter Julien liepen ook Lukas Smit, Boyd Steur en Ids Peenstra een goede wedstrijd. Boyd werd 25ste en bleef daarmee verrassend vóór Ids. Toch liep ook Ids een prima race. Hij was tevreden met de 29ste plaats. Lukas kwam op het modderige parcours ten val, maar wist zich knap te herpakken. Zo finishte hij toch nog op een nette 34ste plaats.
Ook eerstejaars D meisje Sara Meijer liep een goede wedstrijd. Zij knokte zich naar de 33ste plaats.

Tessa Harbrink, Joanne Lehr en Mandy Hansma waren weer erg aan elkaar gewaagd. Zij liepen in de wedstrijd van de meisjes C dicht bij elkaar. Tessa behaalde met de 23ste plaats de hoogste klassering. Een mooie prestatie voor deze eerstejaars C juniore die tegen meiden liep die een kop groter zijn. Joanne finishte, niet ver achter Tessa, als 27ste. Zoals wij inmiddels van Joanne zijn gewend, wist zij ook nu weer op het laatste stukje een mooie sprint eruit te persen! Mandy komt elke cross dichter bij Tessa en Joanne. Zij finishte op een mooie 30ste plaats.


De andere top tien klassering staat op naam van Thomas Reining. Deze eerstejaars C junior behaalde in een sterk veld knap de achtste plaats! Hier was hij terecht erg tevreden mee, vooral ook omdat hij jongens eruit liep die de voorgaande maanden nog van hem wonnen.