Thomas van Laar Nederlands kampioen 800 meter indoor!

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 18 Februari 2018, 755 keer bekeken

Bij het NK Indoor senioren pakte av-pec atleet Thomas van Laar zondagmiddag in Apeldoorn de nationale titel op de 800 meter.
De in Groningen studerende Mila-atleet traint bij het team4mijl bij trainer Eddy Kiemel, waar hij met een keur aan Nederlandse toppers kan trainen. Sinds enige jaren heeft avPEC met zijn komst vanuit het Epese Cialfo een geweldig sterke Middel-Lange Afstand (Mila). Tijden van net boven de 1.51 op de 800 indoor lijkt hij op ieder willekeurig moment te kunnen lopen. Begin januari verbeterde hij en-passant het indoor clubrecord op de 1500 meter in Dortmund met 3;49.27. Destijds kwam Thomas naar Zwolle vanwege de Mila trainingsgroep van Alfred Rekers. Nu nog verbonden door zijn vroegere pupillen- en juniorenvriendengroep.

Waar hij in het verleden nog wel eens moeite met het indelen van de race kon hebben deed hij het vanmiddag volgens het boekje; na de start in banen kwam hij op een mooie 2e positie te liggen. Volgens plan nam hij de laatste 200 meter de leiding die hij niet meer af stond. Zijn tijd was 1;51.66.  Zijn Friese trainingsgenoot Jaap-Gerben Vellinga werd tweede in 1;52.10. Na afloop gaf Thomas aan dat het redelijk makkelijk liep. 
De internationale topper Thijmen Kupers was afwezig vanwege een blessure.

Dit weekend waren ook andere pec-ers actief. B-juniore Sarah van Beilen eindigde bij het hoogspringen senioren als 7e met 1.68 meter.
Leon ten Klooster kon zich net niet plaatsen voor de 60 meter halve finales. Zijn tijd bleek enkele duizenden van een seconde te weinig; maar wel snel: hij liep 7.13 sec op de 60 meter. Jordy Visscher deed 7.28 sec over de 60 meter en de 200 meter liep hij in 22.81 sec. Juniore Suzan Plat acteerde ook op het NK senioren waar zij op de 60 meter 8.25 sec liet noteren.
 


Bijlagen