NK medailles voor Pierre ten Holder en Sarah van Beilen

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 11 Februari 2018, 716 keer bekeken

Twee weken geleden testte de oersterke Pierre ten Holder nog zijn vorm op de 400 meter tijdens de 10e avPEC indoor. Hij bleek daar redelijk tevreden, en dat niet ten onrechte..... Vandaag werd Pierre tweede op het NK indoor in Apeldoorn bij de 400 meter Jongens Junioren A met een prachtige tijd van 49,50 seconden. Tevens goed voor verbetering van het clubrecord van Jeroen van Calker met anderhalve seconde.
Vorig jaar debuteerde Pierre in de atletiek en werd hij gediskwalificeerd op het NK indoor nadat hij als eerste de 400 meter finishlijn passeerde. Hij ging toen te vroeg vanuit de bocht naar het rechte stuk waardoor hij iets afsneed. Door pech achtervolgd ging er deze zomer bij het NK oudoor weer wat mis met zijn aanmelding en kon hij niet eens aan de start van de 400 meter verschijnen. Vandaag wordt zijn talent bekroond met een echte NK plak. Gefeliciteerd Pierre! Met zijn prestatie sluit hij bijna aan bij de beste dertig 400-meterlopers van de ranglijst allertijden. En dat al als eerstejaars A junior.

Sarah van Beilen is een andere talentvolle PEC atleet.  Zij behaalde bij het hoogspringen meisjes B een bronzen NK medaille. Haar hoogte van 1.68 meter zou goed zijn geweest voor zilver, ware het niet dat Sarah twee pogingen nodig had voor deze hoogte net als Annabelle Emmen waardoor zij ex aequo de derde trede van het podium deelden. De winnende hoogte was 1.72 meter voor Fay Witte uit Haarlem.
Pierre ten Holder kwam nog uit op de 60 meter sprint waarbij hij in de serie 7.43 liep. In de halve finale strandde hij met 7.38 seconden.
Junior B Owen Beuckens kwam tot een nieuw indoor PR van 6.02 meter en een 11e plaats bij het verspringen.
Suzan Plat haalde haar beste klassering bij het verspringen; een 11e plaats met 5.12 meter. Bij het hoogspringen werd zij twaalfde met 1.60 meter. De 60 meter sprint ging in de series in 8.15 sec en in de halve finale liep zij 8.19.

Hieronder een filmpje van de 400 van Pierre met een kort interview bij de 10e avPEC Indoor van twee weken geleden.
 


Bijlagen