Goede prestaties van PEC-atleten bij start crossseizoen

Geschreven door: op Maandag 13 November 2017 11:29, 848 keer bekeken

Op 11 november verschenen de junioren en senioren van av PEC 1910 aan de start van de eerste cross van het de Gelders- Overijsselse crosscompetitie in Harderwijk. De PEC atleten waren niet alleen in aantal duidelijk aanwezig, ook lieten zij zich goed zien door voorin het veld te finishen en drie atleten liepen zelfs naar de winst.

Het was aan Sara Meijer om het spit af te bijten. Hoewel Sara ondanks haar jonge leeftijd al heel wat loopervaring heeft, was dit de eerste keer dat ze aan een cross meedeed. Zij zette direct een knappe prestatie neer door de tweede plek te veroveren bij de meisjes junioren D 1e jaars. Sara vond haar eerste cross een leuk ervaring, dus we gaan haar deze winter vast nog vaker aan de start van crossen zien. Net als Sara liepen daarna ook Boyd Steur, Lukas Smit, Olaf Souren en Tijs ter Maat hun eerste wedstrijd als junior. Boyd en Lukas gingen met elkaar de strijd aan. Uiteindelijk liep Boyd naar mooie derde plaats bij de junioren D 1e jaars, op korte afstand gevolgd door Lukas die vierde werd. Ook Olaf en Tijs gingen met elkaar de strijd aan. Olaf wist Tijs nipt voor te blijven. Ze eindigden in het veld van 21 atleten op een mooie zesde en zevende plaats. Daarna was het de beurt aan Ids Peenstra, Olivier van Benthem en Bengt Veldhuis om alles uit zichzelf te halen bij de junioren D 2e jaars. Ook zij slaagden met een vierde, zevende en tiende plaats erin om in de voorhoede te eindigen. Bij de C-meisjes toonde Joanne Lehr veel lef door direct na de start de koppositie te pakken in haar eerste cross ooit. Het was echter Femke Andriessen die als snelste uit Overijssel over de finish kwam. Zij finishte op een verdienstelijke derde plaats en had daarmee een redelijk gat geslagen met Tessa Harbrink die een mooie vierde plaats wist te veroveren. Ondanks de harde start wist Joanne zich goed staande te houden en als zevende te finishen. Ook Indy Sasso heeft de heuveltjes en modder goed weten te trotseren en finishte als elfde.

Vervolgens was het de beurt aan de C-jongens en mannen senioren korte cross. Zij gingen gezamenlijk van start voor een wedstrijd over 2.500m. Toen de jongens en mannen aan de start stonden, barste er een hevige regen- en hagelbui los. Terwijl de toeschouwers een droog onderkomen zochten, gingen de mannen ongestoord van start. In de eerste bocht met kleine afdeling ging het helaas direct al mis voor twee PEC-mannen. Sander Kloosterziel kwam ten val en Lars van Surksum duikelde over hem heen. Ben van Boven die zelf ook meeliep, toonde zich trainer puur sang door direct in de coachrol te kruipen en zijn atleten aan te sporen verder te lopen. De beide mannen lieten zich inderdaad niet uit het veld slaan en vervolgden verder ongestoord hun wedstrijd. Sander wist zelfs nog als derde te finishen en ook Lars was erg blij met zijn mooie vijfde plaats. Tussen hen in finishte Ben na een blessureperiode knap als vierde. Jilles Warmer overwon zichzelf, door na een paar weken met een zwaar gevoel in de benen, nu toch een goede wedstrijd te lopen en als zevende te finishen. Op de achtste plaats eindigde Stan Ruessink. Dit is een bijzonder goede prestatie gelet op het feit dat Stan nog maar enkele weken bij PEC traint en daarmee de zwemsport (op nationaal niveau) verruilde voor atletiek. Bijna onopgemerkt leverde Thomas Reining tussen dit mannengeweld een topprestatie door de winst te pakken bij de C-junioren. Voor Thomas was dit al de tweede cross van het seizoen. Twee weken geleden wist hij ook al de AVD-cross in Dwingeloo te winnen.

In de gecombineerde wedstrijd van de meisjes A en B, finishte Minke Nijhuis met een soepele tred als tweede. Daarmee pakte zij de winst bij de B-meisje. Net als op de 600m tijdens de clubkampioenschappen, liet Minke ook hier weer zien dat zij na twee jaar blessureleed weer helemaal terug is op het toneel. Suzan Ruitenberg (uitkomend voor ACO van Elderen te Ommen, maar deels trainend in groep van Ben), behaalde een tweede plaats bij de B-junioren. Ook Julia Eisen zat goed in de wedstrijd, maar tot haar grote telleurstelling kwam helaas ook zij ten val. De crossdag werd gelukkig toch goed afgesloten voor de PEC afvaardiging, want Bas de Jong kwam met een grote glimlach en met de arm in de lucht als tweede over de streep in de gemengde wedstrijd voor A/B-jongens en pakte daarmee de winst bij de B’s. De B-junioren van PEC waren goed vertegenwoordigd, want ook Daan Veenhuizen, Michiel Schouten, David Prins, Jesper Steengenga en Giel Meijer gingen van start. Ook zij liepen een goede wedstrijd en finishten respectievelijk als zesde, tiende, twaalfde, vijftiende en zestiende.