Joop Waterreus overleden

Geschreven door: H van der Worp op Woensdag 08 November 2017, 744 keer bekeken

Het is nog maar zeven weken geleden dat Joop Waterreus aan een aantal mensen uit zijn netwerk een mail stuurde met daarin het verschrikkelijke nieuws dat hij enkele dagen daarvoor het bericht had gekregen dat hij ongeneeslijk ziek was en dat hij niet zo lang meer te leven had.

Gisteren 6 november is Joop overleden en moeten we afscheid nemen van een integer, oprecht mens die zich voor zowel zijn gezin, werk als zijn hobby atletiek volledig inzette.

Als voorzitter en organisator heeft Joop Waterreus zich bij AV PEC 1910 een niet te vergeten plaats verworven.

Joop Waterreus was in de jaren 70 en 80 werkzaam bij AMRO verzekeringen op het kantoor in Zwolle en woonde in ’t Harde.
Hij moest daarvoor zijn Rotterdam en de atletiekvereniging AVR in de steek laten, maar vond zowel landelijk als op regionaal niveau alle mogelijkheden om zich met atletiek te blijven bezig te houden.

Voor AV PEC 1910 betekende dat een vrijwilliger erbij met veel kennis van zaken, die zich veel bezig hield met organisatie van wedstrijden.

Het was in de tijd dat Zwolle zijn kunststofbaan kreeg en er heel veel wedstrijden werden georganiseerd en natuurlijk was Joop ook heel actief bij de indoorwedstrijden in de IJsselhal.

Onder zijn leiding als voorzitter van AV PEC 1910 werden de Nederlandse kampioenschappen Indoor in de IJsselhal georganiseerd, maar ook werd veel aandacht besteed aan het 75 jarig jubileum van AV PEC 1910 en de organisatie van het Nederlands Kampioenschap voor senioren op de baan.

Ook in de landelijke atletiek heeft Joop Waterreus zijn sporen verdiend. Hij stond samen met Wim de Beer en Benno Hoogendoorn aan de wieg van de nieuwe structuur van de toen nog Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Zoals zo vaak bij zo’n nieuwe structuur ging dat allemaal niet vanzelf.

Commissies traden af. En dat betekende in 1978 dat Joop op een zeker moment bestuurslid, voorzitter technische commissie en trainingscoördinator was. En later weer in het bestuur van de KNAU zitting nam.

Toen het AMRO kantoor in Zwolle werd opgeheven verhuisde Joop met zijn gezin naar Rijnsburg. Vanaf dat moment dus niet meer direct de contacten met AV PEC 1910, maar hij volgde , evenals Riet en Donald en Wendy,  nog alles wat met AV PEC 1910 te maken had.
Zelf hield hij zich op verschillende vlakken ook bezig met de atletiek en sport in het algemeen.

Joop nam de organisatie van de Amsterdam marathon op zich met de start en finish in het Olympisch stadion. En in dat stadion kwam onder de bezielende leiding van Joop Waterreus een Olympisch museum.

Op vele fronten werd zijn inzet gewaardeerd. Joop was officier in de Orde van Oranje-Nassau, erelid van de Atletiekunie en erelid van AV PEC 1910.

Met het heengaan van Joop moeten we een periode afsluiten. Wel een mooie periode en wij wensen Riet, Donald, Wendy en partners en kleinkind veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Donderdag 9 november nemen we afscheid van Joop in de aula van Crematorium Duin en Bollenstreek , Achterweg – Zuid 62 te Lisse.

Overeenkomstig de wens van Joop verdient een donatie aan de stichting overleven met alvleesklier kanker op banknummer NL82INGB0000042000 (ovv Joop)  de voorkeur boven bloemen.

Joop is 81 jaar geworden. Het correspondentieadres is:
Siegenlaan 1a, 2231 PB RIJNSBURG

Download hier de rouwkaart>>>

Henk van der Worp


Bijlagen