Medailles bij Gelders Overijssels Kampioenschap C/D junioren

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 04 Juni 2017, 571 keer bekeken

Zaterdag 3 juni werd in Heerde het Gelders Overijssels Kampioenschap gehouden. Met ruim 30 deelenemende verenigingen deed avPEC het uitstekend. 
Meisje C Suzan Plat pakte in de finale van de 80 meter de eerste plaats met 10.57 seconden. Een knappe tijd voor een race met tegenwind. Deze wind zorgde ook voor een afstand bij het verspringen die ver onder haar kunnen ligt. De afstand van 5.12 meter leverde haar toch  nog de eerste plaats op. Bij het hoogspringen was het spannend met in potentie drie springsters die al 1.60 meter gesprongen hadden. Deze wedstrijd kwam Suzan met 1.57 m tot de tweede plaats.
Sofie Kruise kon bij het discuswerpen meisjes C de tweede trede van het podium beklimmen met Iris Nass aan haar zijde op de derde plaats. Hun prestaties waren respectievelijk 25.50 meter en 23.40 meter. Iris Nass won het speerwerpen met een bijzonder mooie afstand van 38.92 meter. Als bonus deed Iris nog mee aan het polsstokhoogspringen waar ze het zilver pakte met 2.20 meter.
Sofie Kruise was bij het kogelstoten succesvol met een derde plaats en 9.60 meter.

Junior D Thomas Reining kon met twee bronzen medailles naar huis. Hij stootte de kogel 9.82 meter ver en wierp de speer naar 27.64 meter.

Zie voor de overige PEC-ers >>>>>>