Luuk Peters komt op stoom bij Martinibokaal

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 04 Juni 2017, 1141 keer bekeken

Vorige maand berichtten we over A-junior Luuk Peters dat hij zich vanuit een blessureperiode nog maar voor 80% mocht belasten. Dat hij al weer tot veel meer in staat is bewees hij gisteren tijdens de 110 meter horden bij de Martinibokaal in Groningen. Hij was een volle seconde sneller dan tijdens de baancircuitwedstrijd in mei. 
Hij won gisteren in 14.63 seconden. Nog vlak boven het clubrecord van Robin Oenema uit 2009, maar wel onder de eerder gelopen tijd van de toenmalige topper Ludrick Berrenstein.
Een nette tijd, zeker als we in aanmerking nemen dat hij in de opbouw zit naar volle belastbaarheid.

In Groningen was hioj overigens niet de enige avPEC-er.  Zus Eva Peters stootte de kogel bij de vrouwen senioren naar 11.20 meter. Als meisje A kwam zij vorig seizoen al tot 11.47m in Breda.
Juniore C Sarah van Beilen won de 300 meter Horden met 47.23 seconden, wat een verbetering van haar clubrecord opleverde. Bij de korte hordenafstand kwam ze uit in de klasse meisjes B. Dit leverde een vierde plaats en een tijd van 15.70 sec op.
Bij het kogelslingeren senioren troefde de ervaren Femke Hollander Emma Boeve af. Femke liet de kogel 46.87 m verder landen en Emma slingerde de kogel naar 42.15 meter.

Masteratleet Jan Willem Davidse kwam op de 3000 meter op een tijd van 10;34.40 uit.


De Martinibokaal ging naar de Groningse kogelslingeraarster Wendy Koolhaas.