Knotsgekke 5 km wedstrijd in Oordegem

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Dinsdag 30 Mei 2017, 790 keer bekeken

Arne Mulder was net als 800 meter loper Thomas van Laar deelnemer in de Belgische circuitwedstrijd in Oordegem. Hij liep daar de 5000 meter op een hele bijzondere starttijd. Om 01.20 uur in de nacht van 27 mei op 28 mei.
In dit hardloopgeweld werd in de langzaamste serie zelfs nog onder 15 minuten gelopen.
Arne kwam in zijn tweede 5 km van het seizoen tot 15:04.02 min.

Arne vertelde dat hij in deze tropische nacht met veel sterke concurrenten liep rond de 3 minuten per kilometer. Het lopen voelde goed en hij heeft 'genoten van de knotsgekke wedstrijd'.
'De vorm komt eraan'.  Zijn pr , gelopen in 2016 is 14 seconden sneller. We gaan de komende maanden zien of dat verbeterd gaat worden.

Arne beschrijft een bizar loopspektakel: 40 lopers in de serie die aan elkaar gewaagd zijn aan de start met aan kop veel geduw, getrek en geschreeuw op  de eerste 800 meter, terwijl Arne gereserveerd startte om buiten het gedrang te blijven belandde hij na 100 meter netjes volgens plan in baan 1. Arne kon zich nog 2 volle ronden verbazen over het duw- en trekwerk in de banen 1, 2 en 3. Een aantal lopers finishte niet en 1 loper uit het internationale veld werd gediskwalificeerd. En dat allemaal midden in de nacht in Belgie.
Het klinkt allemaal als een editie van Suske en Wiske

 


Bijlagen